Terveyskeskuksessa käyttöön tiimimalli ja muutoksia puhelinpalveluun

Lähde: Uutiset
puhelinpalvelu

Terveyskeskuksen puhelinpalvelu muuttuu 29.11.2022 lähtien koskien muun muassa asiakkaan oman tiimin valitsemista soitettaessa sekä hammashoitolan puhelinpalvelussa hoidon kiireellisyyden valintaa.

Uuden järjestelmän käyttöönoton alkuvaiheessa saattaa ilmetä teknistä häiriötä, joka voi ruuhkauttaa puhelinpalvelua.


Tiimimalli sujuvoittaa hoitoa

Terveyskeskuksessa on otettu käyttöön tiimimalli, jonka tarkoituksena on parantaa hoidon jatkuvuutta ja pitkäaikaissairauksien hoitoa. Terveyskeskuksessa toimii kolme eri tiimiä: sininen, pinkki ja vihreä. Tiimi koostuu 4 sairaanhoitajasta ja 3-6 lääkäristä. Tiimimallia kehitetään jatkuvasti.

Asiakkaiden jako tiimeihin tapahtuu hoidon tarpeen arvion yhteydessä tai hoidon aikana eli tiimien asiakkaat täydentyvät pikkuhiljaa. Tavoitteena on, että ajan kuluessa kaikki asiakkaat, joilla on seurantaa vaativa pitkäaikaissairaus tai muuta palveluiden pitkäaikaista tarvetta, saavat oman tiimin. Aiemmat hoitosuhteet pyritään ottamaan huomioon tiimiä valittaessa.

Tällä hetkellä suurimmalla osalla väestöstä ei ole omaa tiimiä. Jollet siis vielä tiedä olevasi minkään tiimin hoidossa, valintaa ei ole vielä tehty.


Ajanvaraus- ja neuvontapuhelimeen soitettaessa valitaan jatkossa ensin tiimi

Terveyskeskuksen puhelinpalveluun tulee muutos 29.11.2022 lähtien. Kun soitat terveyskeskuksen ajanvaraus- ja neuvontapuhelimeen (03 565 25200), valitse ensin tiimi ennen takaisinsoittopyynnön jättämistä.

  • valitse 1 = ei tiimiä
  • valitse 2 = pinkki tiimi
  • valitse 3 = sininen tiimi
  • valitse 4 = vihreä tiimi

Valinnan jälkeen saat ohjeet takaisinsoittopyynnön aktivoimisesta, kuuntele ohje ja toimi sen mukaisesti. Soitamme takaisin viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Valintamahdollisuuden tultua poistuu diabeteshoitajan erillinen puhelinaika. Mikäli tavoittelet diabeteshoitajaa, valitse 2 (pinkki tiimi).


Hammashoitolan puhelinpalvelussa muutoksia

Suun terveydenhoidon puhelinpalvelu uudistuu myös 29.11. alkaen siten, että klo 8-9 välisenä aikana puhelun alussa automaatti ohjaa valitsemaan joko kiireettömän tai kiireellisen hoidon tarpeen arvioinnin.

Suun terveydenhuollon kiireellistä hoitoa vaativat tilanteet ovat:

  • Kova hammassärky, niin että särkylääke ei auta eikä pysty nukkumaan
  • Lisääntyvä paikallinen hammasperäinen turvotus suussa tai kasvoilla
  • Hampaan poiston tai muun hammashoidon jälkeinen kova särky, lisääntyvä turvotus tai verenvuodon jatkuminen
  • Hampaiston tai suun alueen oire, johon liittyy kuume
  • Tapaturma, jossa hammas on kokonaan irronnut tai löyhtynyt
  • Oikomiskojeen irtoaminen niin että se pistää tai hankaa suun kudoksia

Suositut kortit

Auraustyöt käynnissä alueillaKoti ja ympäristö
Lämpimästä säästä johtuen teillä ja kevyen liikenteen väylillä on nyt paljon loskaa.

Koko talvihoitokalusto on liikkeellä ja työtä tehdään tiiviisti auraamalla ja poistamalla loskaa reiteiltä.

Kiireellisissä talvihoitoasioissa voi olla yhteydessä suoraan kunnan talvihoitopäivystykseen:

Talvihoitopäivystäjä
040 133 5661 (24h/vrk)

Ei kiireellisiä ilmoituksia voi tehdä kunnan yleisellä vikailmoituslomakkeella. Ilmoituksia käsitellään arkisin vähintään klo 8 – 15 välisenä aikana.
Pirkkalan kunnan rakennusjärjestyksen uudistaminenKoti ja ympäristö
Rakennusjärjestys on rakentamista ohjaava säädös. Maankäyttö- ja rakennuslain 14 §:n mukaan kunnassa tulee olla rakennusjärjestys. Rakennusjärjestyksessä annetaan paikallisista oloista johtuvia tarpeellisia määräyksiä.

Pirkkalan kunnassa on vireillä rakennusjärjestyksen uudistaminen 1.1.2025 voimaan tulevan rakentamislain mukaiseksi. Tavoitteena on saada uusi rakennusjärjestys voimaan 1.4.2025. Rakennusjärjestyksen hyväksyy kunnanvaltuusto.

Rakennusjärjestyksen uudistamisen osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nähtävillä mahdollisia mielipiteitä varten 21.2.-6.3.2024. 

Tutustu suunnitelmaan tarkemmin kunnan verkkosivuilla osiossa Hankkeet: Rakennusjärjestyksen uudistaminen ja kerro mielipiteesi viimeistään 6.3.2024. Suunnitelmaan voi tutustua myös kunnan asiointipisteessä osoitteessa Viistokuja 3.
Nyt voit lähettää kysymyksesi Pirkkalan kunnasta Kysy pormestarilta-sivullaKunta ja hallinto
Mitä haluaisit kysyä Pirkkalan kunnasta? Olemme avanneet kuntalaisille uuden vaikuttamiskanavan, jossa on mahdollisuus lähettää vapaamuotoinen kuntaa koskeva kysymys suoraan kunnan pormestari Marko Jarvalle.

Pormestari vastaa videolla yhteen kuukauden keskeiseen kysymykseen. Vastauksia kysymyksiin tullaan julkaisemaan kunnan verkkosivuilla osiossa Kysy pormestarilta sekä somessa.
Pirkkalan latu- ja jääkarttaHarrastukset ja vapaa-aika
Seuraa jääkenttien ja hiihtolatujen kunnossapitotilannetta Pirkkalan latu- ja jääkartasta. Lisätietoja kustakin reitistä tai kentästä saat klikkaamalla kohdetta kartalla.
ResQ -hävikkiruokasovellus käyttöön ylijäämäruoan myyntiinKoti ja ympäristö
Pirkkalan kunta on ottanut käyttöön ResQ -hävikkiruokasovelluspalvelun maaliskuussa 2023.

ResQ -sovellus tarjoaa hävikkiruoan myyntiin tarkoitettua sovelluspalvelua, jonka kautta kuluttajille myydään ruokaa roskiin heittämisen sijaan. Pirkkalan kunnasta mukana palvelussa ovat kaikki koulut lukuunottamatta Hyrsingin koulua. Päiväkodeista mukana ovat: Soljan lastentalo, Nuoliala, Pakkalanlyhty, Kurikankulma, Kurikanpirtti, Kurikan Helmi, Puuhkalakki ja Pere.

ResQ Club -sovellus on vapaasti ladattavissa puhelimeen tai tablettiin eri sovelluskaupoista (App Store, Google Play ja Windows Phone Store).

Lue lisää Pirkkalan kunnan internetsivuilta.
Pirkkala - Linnainmaa -raitiotieKoti ja ympäristö
Ratikkahanketta voit seurata Tampereen Ratikan sivuilta, josta löytyy oma osio Pirkkala - Linnainmaan -raitiotiehankkeelle. 

Sivulta löytyvät viimeisimmät suunnitelmat ja paljon lisätietoa hankkeeseen liittyen.
Kiertonet huutokauppaKoti ja ympäristö
Pirkkalan kunta myy tarpeettomaksi jäänyttä omaisuutta Kiertonetissä. 

Kiertonet tarjoaa ostajille kanavan, josta voi hankkia huutokaupalla julkisten organisaatioiden poistamaa omaisuutta resurssiviisaasti ja helposti, luontoa säästäen. 

Toiselle turha on toisella tarpeellinen – ostaja voi tehdä mitä erilaisimpia löytöjä. Ostajina Kiertonetissä voivat toimia niin yksityiset, yritykset kuin julkiset toimijatkin.

Klikkaa alla olevasta painikkeesta katsomaan, onko nyt myynnissä tavaraa.
Pirkkalassa rakennetaanKoti ja ympäristö
Oletko kiinnostunut, mitä Pirkkalassa rakennetaan parhaillaan. Voit seurata käynnissä olevia hankkeita ja tulevaisuuden suunnitelmia kunnan Hankkeet -internetsivuilta.

Suuremmista hankkeista on tehty jokaisesta oma hankesivu, jossa kerrotaan rakentamisesta enemmän. Pienemmät kohteet on esitetty talonrakennuksen ja yhdyskuntatekniikan työohjelmissa.

Sivulta löytyy tietoja myös jo valmistuneista rakennushankkeista keväästä 2020 alkaen, jolloin sivusto otettiin käyttöön Pirkkalan internetsivustouudistuksen yhteydessä.
Pirkkalan kunnan ruokalistatKoti ja ympäristö
Pirkkalan kunnalla on käytössä sähköinen ruokalista -sovellus Jamix. Ruokalistojen lisäksi voit tarkastella ruokien ravintoarvoja ja ainesosaluetteloita. 

Klikkaamalla linkkiä Ruokalistat, pääset sovellukseen, jonka ensimmäiseltä sivulta voit valita, mitä ruokalistaa haluat tarkastella. 

Ruokalistat on jaoteltu sovelluksessa seuraavasti:
- Koulut
- Päiväkodit

Näkymä näyttää yhden päivän kerrallaan. Sovelluksen yläreunassa olevaa nuolta näppäämällä, pääsee ruokalistassa eteenpäin seuraaviin päiviin.

Voit ladata myös Jamix menu -sovelluksen ilmaiseksi omaan älypuhelimeesi tai tablettiin eri sovelluskaupoista (App Store, Google Play ja Windows Phone Store). Klikkaa suosikiksi Pirkkalan Ruokapalvelut ja seuraa ajankohtaisia ruokalistojamme helposti missä vain.