Osallistu

Rakenna yhteisöäsi. Anna mielipiteesi ja ole kuulolla päivityksistä.,
Kehätien eteläpuolen osayleiskaava nähtävillä 2.7 astiKoti ja ympäristö
Kehätien (Valtatie 3) eteläpuoleisen alueen osayleiskaavan ja sen muutoksen laatiminen on käynnistymässä. Pyrkimyksenä on varautua elinkeinoelämän tarpeisiin turvaamalla elinkeinoelämän kasvu- ja kehitysmahdollisuudet alueella. 

Alueen osallistumis- ja arviointisuunnitelma pidetään nähtävillä 2.6.-2.7.2021 kunnan nettisivun lisäksi Partolan toimipisteen ilmoitustaululla Veskassa. 

Tutustu suunnitelmaan ja kerro mielipiteesi kirjallisesti kunnan kirjaamoon tai suullisesti Partolan toimipisteessä arkkitehdeille viimeistään 2.7.2021.
Valtakunnalliset vieraslajien soolotalkoot 17.5.—28.8.2021Koti ja ympäristö
Pirkkalan kunta on mukana valtakunnallisessa haitallisten vieraslajien #soolotalkoot -kampanjassa. Vieraslajityöstä innostuneet voivat tehdä haitallisten vieraslajien poistoa  esimerkiksi omassa pihapiirissä, lähiluonnossa, taikka muussa luvallisessa kohteessa omien aikataulujen puitteissa.

Pirkkalan kunta osallistuu tapahtumaan osoittamalla kaksi vieraslajiesiintymää, joilla on sallittua soolotalkoilla ilman erillistä lupaa. Kohteiksi valikoitui Haikan kartanopuiston jättipalsamiesiintymä ja Virkaniemen lupiiniesiintymä.
Nysse-liikenteen muutokset 7.6 ja 9.8Koti ja ympäristö
Vuosi 2021 on Tampereen seudun joukkoliikenteessä suurten muutosten vuosi. Ratikkalinjojen käyttöönotto vaikuttaa myös Pirkkalan Nysse-liikenteeseen. Uudistus aloitetaan jo kesäkaudella 7.6.2021 alkaen. Suurimmat muutokset tulevat voimaan 9.8.2021, jolloin myös osa Pirkkalan linjastonumeroinnista tulee muuttumaan.

Kesäkaudella Pirkkalassa palvelu pysyy muutoin entisellään, mutta Pereen ja Nuolialan alueilla aloittaa uudet linjat 30 ja 31.

Lue lisää linjoista ja liikennöintimuutoksista Nyssen sivuilta.
Liikennevalourakka Naistenmatkantien liittymissä alkaa 24.5Koti ja ympäristö
Naistenmatkantien liittymiä parannetaan rakentamalla Kauppiaankadun ja Perkiöntien risteysalueille liikennevalot. Työt alkavat maanantaina 24.5 ja valmistuvat heinäkuun loppuun mennessä.

Urakoitsijana toimii Tampereen Puutarha-Center Oy.

Liittymäalueilla parannetaan kevyen liikenteen reittejä ja suojatiesaarekkeita. Uusitaan liikennemerkit vastaamaan uuden tieliikennelain vaatimuksia ja tehdään tarvittavia muutoksia myös valaistukseen.

Tutustu suunnitelmiin ja lue lisää urakasta kunnan internetsivuilta.
Lampaat laiduntamassa VirkaniemessäKoti ja ympäristö
Sankilan kartanon lampaat ovat kirmanneet kesälaitumelle Virkaniemeen. Tervetuloa tervehtimään. Lampaat ovat ihasteltavina Virkaniemessä syyskuulle saakka, niin kauan kuin syötävää riittää. 

Kun käyt tervehtimässä lampaita, muistathan, että aitaukseen meno on ehdottomasti kielletty. Lampaat totuttelevat aluksi uuteen aitaukseensa ja saattavat säikähtää helposti. Totuttuaan uuteen ympäristöön, yleensä mielellään tulevat tervehtimään vierailijoita.
Viikon eläin- tai kasvilajiKoti ja ympäristö
Kevään ja kesän 2021 ajan ympäristönsuojelu esittelee viikoittain uuden Pirkkalassa tavattavan eläin- tai kasvilajin. Uusi laji esitellään yleensä aina maanantaisin. 

Laji voi olla monimuotoisuuden suojelun kannalta tärkeä, Pirkkalan luontoa hyvin kuvaava tai  muuten vaan jollain tavalla ajankohtainen ja mielenkiintoinen

Lajeja on esitelty jo useita 15.4 alkaen ja ne kaikki löytyvät kunnan Luontotietoa -internetsivuilta.
Naistenmatkan koulun väistötilatKoti ja ympäristö
Naistenmatkan koulun väistötilojen rakentaminen on alkanut 17.3.2021. 

Osa Naistenmatkan koulun tiloista tullaan purkamaan mahdollisesti jo syksyllä 2021 Pirkkala-kampus hankkeeseen liittyen. Oppilaille järjestetään väliaikaiset väistötilat rakennushankkeen ajaksi. Opetus siirtyy väistötiloihin syyslukukauden 2021 alusta alkaen.

Varsinaiset opetustilat sijoitetaan Lentoasemantien ja Ollikantien risteyksessä olevalle tontille. Teknisen työn tilat sijoitetaan nykyisen yläkoulun teknisen työn tilojen viereen Urheilutie 7:n kohdalle. Ollikantiellä lisätään liikenneturvallisuutta tekemällä väistötilojen kohdalle uusi suojatie. Tutustu rakentamisaikatauluun ja suunnitelmiin kunnan internetsivustolla.