Osallistu

Rakenna yhteisöäsi. Anna mielipiteesi ja ole kuulolla päivityksistä.,
Arkeologiset kaivaukset alkavat PirkkalankylässäKoti ja ympäristö
Kevyen liikenteen turvallisuus paranee alueella.

Pirkanmaan ELY-keskus osallistuu arvokkaan historian tallentamiseen tiehankkeen yhteydessä Pirkkalankylässä. Arkeologisilla pelastuskaivauksilla mahdollistetaan tiesuunnitelmavaiheessa esitetyn liittymätien rakentaminen siten, että pyöräilijät ja jalankulkijat voivat liikkua turvallisemmin kiinteistöliittymän kohdassa. 

Kaivaustyöt alkavat heinäkuussa ja kestävät noin kaksi kuukautta, jonka jälkeen tieliittymän siirto tehdään.
Killon kentän saneerausurakka on alkanut 16.7Harrastukset ja vapaa-aika
Killon kentän saneeraustyö on alkanut tänään 16.7.2021. Kaikki vuorot on peruttu kesän ajalta jo aikaisemmin, eikä kentälle pääse pelailemaan. Saneeraushankkeessa parannetaan kentän rakenteita ja rakennetaan sadetusjärjestelmä. Lisäksi myöhemmin kentän ympärille tulee aitaus ja valaistus uusitaan.

Työt valmistuvat arviolta syyskuun 2021 loppuun mennessä.

Lähialueen asukkaita on tiedotettu työstä erikseen.

Lisätietoja voit lukea kunnan Hanke -sivuilta.
Ollinahontien valaisinurakkaKoti ja ympäristö
Ollinahontien valaisinurakka käynnistyy maanantaina 19.7. Urakassa uusitaan Ollinahontien nykyinen katuvalaistus nykyaikaiseksi. Urakan maanrakennustyöt ovat valmiit 6.8. mennessä koululaisliikennettä varten. Lopulliset valaisimet asennetaan pylväisiin syyskuun aikana.
 
Pahoittelemme mahdollisia rakentamisen aikaisia häiriötä

Yhdyskuntatekniikka ja aluepalvelut
Rakennuttajainsinööri Mikko Kemi
puh. 044 486 1553
Kiitos vastauksista sähköisen perhekeskuksen kyselyynYleistä
Kiitos kaikille sähköisen perhekeskuksen kyselyyn vastanneille. Käymme tuloksia läpi ja jatkamme kehittämistyötä syksyllä. Osallistujien kesken on arvottu viisi Pirkkala-mukia ja voittajiin on oltu henkilökohtaisesti yhteydessä. 

Aurinkoista kesää kaikille!
Opettele muinaisia kädentaitoja Nuolen kokoamisen ja viimeistelyn kurssillaHarrastukset ja vapaa-aika
Kurssilla kootaan puisista nuoliaihioista jousiammuntaharjoitteluun sopivia nuolia. Verkkotapaamiset tiistaisin 3.-17.8. klo 18.00-20.00. Materiaalimaksu 4€/nuoli. Osallistuminen kurssille on maksuton.
Ennakkoilmoittautuminen pe 30.7. mennessä.

Kurssi on osa elokuussa 2021 vietettäviä Muinaisviikkoja.

Katso lisätiedot ja ilmoittaudu mukaan kunnan verkkosivulla.
Opastetut kävelykierrokset Pirkkalassa heinä- ja elokuussaYleistä
Pääset tutustumaan Pirkkalaan opastetuilla kävelykierroksilla Nokian ja Pirkkalan matkailuoppaat ry:n oppaiden johdolla. Ohjelmassa on Lasten viikinkiseikkailuja Reipin alueella sekä keskiviikon kyläkävelyt. Kyläkävelyillä tutuiksi tulevat Pirkkalankylä, Kyösti-Solja-Tuohikorpi, Haikka, Loukonlahti ja Toivio.

Kierrokset ovat avoimia ja maksuttomia, mutta vaativat ennakkoilmoittautumisen. Katso tarkempi aikataulu ja ilmoittaudu mukaan kunnan verkkosivuilla.
Espanjansiruetanoiden torjuntaan roska-astioitaKoti ja ympäristö
Pirkkalan kunnalla on käytössä etanoiden torjuntaa helpottamaan roska-astioita, joihin kuolleet etanat voi toimittaa. Lue ohjeet hävitykseen ja tarkista roska-astioiden sijainti kunnan internetsivuilta.
Valtakunnalliset vieraslajien soolotalkoot 17.5.—28.8.2021Koti ja ympäristö
Pirkkalan kunta on mukana valtakunnallisessa haitallisten vieraslajien #soolotalkoot -kampanjassa. Vieraslajityöstä innostuneet voivat tehdä haitallisten vieraslajien poistoa  esimerkiksi omassa pihapiirissä, lähiluonnossa, taikka muussa luvallisessa kohteessa omien aikataulujen puitteissa.

Pirkkalan kunta osallistuu tapahtumaan osoittamalla kaksi vieraslajiesiintymää, joilla on sallittua soolotalkoilla ilman erillistä lupaa. Kohteiksi valikoitui Haikan kartanopuiston jättipalsamiesiintymä ja Virkaniemen lupiiniesiintymä.
Katso tallenne muinaispukeutumisen verkkoluennostaHarrastukset ja vapaa-aika
Osana elokuussa vietettävien Muinaisviikkojen ennakko-ohjelmaa 22.5. järjestetty Mitä päälle rautakaudelle - muinaisvaatteet tutuiksi -verkkoluento on nyt katsottavissa tallenteena kunnan YouTube-kanavalla elokuun loppuun asti.

 Luennolla arkeologian tohtoriopiskelija Jenni Sahramaa keskittyy muinaispukeutumisen teoriapohjaan ja käsityömestari Mervi Pasanen käytäntöön esittelemällä pukeutumista osa kerrallaan mallien avustuksella.