Osallistu

Rakenna yhteisöäsi. Anna mielipiteesi ja ole kuulolla päivityksistä.,
Turrin matonpesupaikka avattu 18.5.2022Koti ja ympäristö
Mattopyykille pääsee nyt Turriin (Pursitie 8, Pirkkala).

Loukonlahden matonpesupaikalla on vielä kevään huoltotyöt kesken ja se on suljettu. Loukonlahti pyritään avaamaan ensi viikolla. Sen avautumisesta ilmoitetaan vielä erikseen.

Matonpesupaikat ovat avoinna kesäkauden joka päivä klo 5-22.
Koko perheen keväinen linturetki 21.5.Koti ja ympäristö
Tule mukaan koko perheen yhteiselle linturetkelle lauantaina 21.5 klo 10-13.

Paikka: Pappilan lintutornin ympäristö, lähtö Pirkkalan vanhalta kirkolta, Anian rantatie 226

Lasten lintuviikolla 16.-22.5.2022 järjestetään keväinen koko perheen linturetki lauantaina 21.5. klo 10–13. Oppaana biologi, luontoasiantuntija Pekka Rintamäki.

Opetellaan tunnistamaan tuttuja lintuja ja tutustutaan lintuharrastukseen yhdessä kokeneen oppaan kanssa. Pappilan lintutornilla on mahdollisuus eväiden syömiseen laavulla. Jos aikaa jää voidaan käydä myös Sikojoen kosteikkoalueella missä on myös torni. 

Pukeudu sään mukaisesti ja tarvittaessa vedenpitäviin jalkineisiin. Ota mukaan kiikarit, lintukirja (jos on) ja pientä retkievästä.
Ilmoittaudu Pirkkala 100 -lautanauhakurssilleHarrastukset ja vapaa-aika
Kurssilla julkaistaan Pirkkalan 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi suunniteltu Pirkkala 100 -lautanauha, ja opetellaan kutomaan sitä jo rautakaudellakin tunnetulla lautanauhatekniikalla. 

Pirkkala 100 -lautanauha sopii mainiosti koristamaan vaikkapa markkina-asua Muinaismarkkinoilla. Et tarvitse aiempaa kokemusta lautanauhatekniikasta, lähdemme perusteista liikkeelle.

Kurssi järjestetään ti 31.5, to 2.6 ja to 9.6 klo 17.30 - 20.30. Kurssille on ennakkoilmoittautuminen.

Kurssin järjestää Tapahtumatuotanto Ragnarök ja Pirkkalan kunta osana Pirkkalan Muinaismarkkinoiden oheisohjelmaa.

Katso lisätiedot kunnan nettisivuilta. Pääset sivuille alla olevasta painikkeesta.
Pirkkala 100 luontotekoa -kampanjaKoti ja ympäristö
Pirkkalan kunta on laittanut juhlavuotensa kunniaksi käyntiin Pirkkala 100 luontotekoa –kampanjan!

Kampanjan tavoitteena on lisätä Pirkkalan luonnon monimuotoisuutta vähintään sadalla erinäisellä luontoteolla. Pirkkalan ympäristönsuojelu haastaa kaikki kunnassa toimivat yritykset, yhdistykset ja yksityiset kuntalaiset yhdessä kunnan kanssa töihin pirkkalalaisen lähiluonnon puolesta! Luontoteoiksi soveltuvat niin pienet kuin suuretkin teot hyönteishotellin pystyttämisestä vieraslajitalkoisiin.

Lue lisätietoja kunnan internetsivuilta ja ilmoita luontotekosi sähköisesti kuntaan.
Suupantien vesihuolto- ja pintaurakka alkaa 23.5.Koti ja ympäristö
Urakka sisältää Suupantiellä vesihuolto- ja kadunrakennustöitä molemmin puolin kulkevilla kevyen liikenteen väylillä sekä ajoradalla. Urakka näkyy laajasti keskustan alueella kulkeville. 

Urakka-aika on 23.5.-30.9.2022. Työtä tehdään pääsääntöisesti arkipäivisin klo 7–16 välisenä aikana.

Jalankulku- ja pyöräliikenteelle järjestetään koko urakan ajan turvallinen ja esteetön kulkuyhteys. Vähintään toinen Suupantien kevyen liikenteen väylä pidetään koko ajan käytössä ja pinnoitetulla pinnalla urakan aikana. Suupantien varrella olevat asuinkiinteistöjen ja liiketilojen sisäänkäynnit pysyvät saavutettavissa niiden käyttäjille.

Pirkkala 100-vuotta juhlavuoteen liittyvien keskusta-alueen tapahtumien vaikutukset huomioidaan rakentamistyössä. Tapahtumien aikana ei tehdä töitä, joista aiheutuu melua, pölyä, kulkemisen esteitä tai muutakaan haittaa alueen tapahtumille.

Tiedotamme tarkemmin muuttuvista liikennejärjestelyistä ja mahdollisista vedenjakelukatkoksista töiden edetessä.

Lue lisää Suupantien vesihuolto- ja pintaurakka -hankesivulta.

Pahoittelemme työstä aiheutuvaa häiriötä.
Yhdyskuntatekniikka ja aluepalvelut
Käteismaksaminen päättyy busseissa 6.6.2022 alkaenKoti ja ympäristö
Käteismaksaminen päättyy Nyssen busseissa ja palveluliikenteen autoissa 6. kesäkuuta 2022 alkaen. 

Muutoksen jälkeen erilaisia lipputyyppejä matkan maksamiseen on käytettävissä runsaasti ja myös kertamaksun maksamiseen on vaihtoehtoja. Käteisellä voi muutoksen jälkeen ostaa ennakkokertalippuja sekä matkakortille ladattavia lippuja Nyssen jälleenmyyntipisteissä sekä asiakaspalvelupisteessä.

Viimeistään nyt on hyvä hetki hankkia Nyssen matkakortti, johon voi ladata kausilippuja tai raha-arvoa kertalipun, yölisän ja joidenkin liikuntapalveluiden maksamista varten.

Maksaminen busseissa:
Busseissa maksuvälineenä käy matkakortti, Nysse Mobiili -sovellus, lähimaksaminen tai ennakkokertalippu.

Maksaminen palvelubussissa:
Palvelubussissa matkan voi maksaa matkakortille ladattavilla lipuilla ja ennakkokertalipulla. Lähimaksaminen ei ole mahdollista palvelubussissa. Ennakkokertalippuja voi 6.6. alkaen ostaa ainoastaan Nyssen jälleenmyyntipisteistä tai asiakaspalvelupisteestä.

Lisätietoja lippuvaihtoehdoista ja maksutavoista Nyssen sivuilta osiosta: Matkan maksaminen
Leikkipuistojen saneerauksia käynnissäKoti ja ympäristö
Haavistontien leikkipuisto
Haavistontie 8-10
Leikkipuiston peruskorjausremontti valmistui maanrakennustöiden osalta vuonna 2021. Leikkivälineasennukset jäivät tehtäväksi keväälle 2022 aikaisen talventulon vuoksi. Nyt leikkivälineiden asennustyöt ovat käynnissä ja puisto on suljettu työn ajaksi. Työt valmistustuvat arvion mukaan 8.5.2022  mennessä.

Kurikanvainion toimintapuisto
Piianpolku 5
Kurikanvainion toimintapuiston peruskorjaus on alkamassa. Suunniteltu työaika on 9.-22.5.2022. Leikkipuisto on suljettu työn ajan.  Puistossa muun muassa uusitaan leikkivälineitä ja kalustusta.
Soukonlahden uusi asuinalue rakentuuKoti ja ympäristö
Turrin ja Pyhäjärventien väliselle alueelle on kovaa vauhtia rakentumassa uusi Soukonlahden asuinalue.

Koko asuinalueen rakentumisessa kestää useita vuosia, ja alustavan aikataulun mukaisesti ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan alueelle vuonna 2023.

Alueen katujen ja puistojen rakentaminen on alkanut kesällä 2021. Työt jatkuvat vuoden 2022 optiourakkana. Koko alue tulee rakentumaan lähes valmiiksi vuoden 2022 aikana kunnallistekniikan osalta.

Alueen rakentumiseen liittyen on 21.4. alkanut Naistenmatkantien parantamisurakka, joka toteutetaan yhteistyössä Pirkanmaan ELY-keskuksen kanssa.

Urakassa Naistenmatkantietä parannetaan muun muassa pääsuunnan kanavoinneilla helpottamaan alueelle kääntymistä, levennetään olemassa olevaa alikulkukäytävää sekä tehdään muutoksia kevyen liikenteen väyliin ja linja-autopysäkkeihin.

Urakka-alueen valaistus uusitaan ja päivitetään liikennemerkit uuden lainsäädännön vaatimusten mukaisiksi.

Lue lisää Soukonlahden alueen rakentumisesta kunnan hanke -sivuilta.
Summer Boom 11.6.2022Harrastukset ja vapaa-aika
Pirkkalan Keskusurheilukentällä lauantaina 11.6. klo 18 alkaen Summer Boom-lavalle nousevat Maija Vilkkumaa, F sekä Järrä ja Koskelan J.  Tapahtuma on kaikille avoin, ikärajaton ja päihteetön. 

Tervetuloa viettämään kesäinen ilta musiikin tahdissa!

Lue lisää kunnan verkkosivuilta alla olevasta painikkeesta.