Osallistu

Rakenna yhteisöäsi. Anna mielipiteesi ja ole kuulolla päivityksistä.,
Repe & Romu kiertää Pirkkalassa 30.9 ja 5.10Koti ja ympäristö
Pirkanmaan Jätehuollon kuormurit Repe & Romu ottavat maksutta kyytiinsä kodin vaaralliset jätteet, metalliromut sekä sähkölaitteet. Autot kiertävät Pirkkalassa 30.9 ja 5.10.2021. Vuoden aikana kaksikko pysähtyy 17 kunnan alueella.

Katso tarkempi aikataulu ja lisätietoja kunnan internetsivuilta.
Tule Vanhustenviikon ulkoilukaveriksi ikäihmiselleYleistä
Tänä vuonna Vanhustenviikkoa vietetään 3.-10.10.2021 teemalla Luonto antaa voimaa. Jotta mahdollisimman moni ikäihminen pääsisi nauttimaan ulkoilusta, kaipaamme vanhustenviikolle ulkoilukavereita.

Jätä yhteystietosi ja tieto päivämäärästä ja kellonajasta, jolloin voisit viedä ikäihmisen ulkoilemaan.

Yhteystiedot välitetään ikääntyneiden palveluiden henkilökunnalle. Ikääntyneiden palveluiluiden työntekijät saattavat yhteen ulkoilukaverin sekä ulkoilukaveria kaipaavan ikäihmisen.  Toivomme, että ulkoilukaverit ovat ottaneet koronarokotteen. Tulethan ulkoilemaan vain terveenä
Auta kartoittamaan ikääntyvien kuntalaisten asumisen tarpeitaYleistä
Auta meitä kartoittamaan, millaisia asumiseen liittyviä toiveita ja tarpeita Pirkkalassa on ikääntyvien kuntalaisten asumisen turvallisuuteen, toimivuuteen ja asuinympäristöön liittyen ja vastaa ikääntyneiden asumisen tarpeita koskevaan kyselyyn. Voit täyttää kyselyn myös läheisesi puolesta. Kysely on avoinna 30.9. saakka.

Osoitteesta https://www.pirkkala.fi/ikaantyvien-asumisen-tarpeet löydät lisätietoja kyselystä.

Pääset täyttämään kyselyn alla olevasta painikkeesta.
Koulukeskuksen alueen liikennejärjestelyt muuttuvat maanantaina 13.9.Yleistä
Liikennejärjestelyt Naistenmatkan koulun, Suupanniityn koulun, Pirkkalan yhteislukion sekä vapaa-aikakeskuksen alueella muuttuvat maanantaista 13.9.2021 alkaen.

Ollikantielle valmistuu uusi kavennettu suojatie ja nopeusrajoitus Ollikantiellä alenee 30 kilometriin tunnissa.

Ollikantien ja Urheilutien risteykseen pystytetään 13. syyskuuta alkaen uusi lämpökeskus. Lämpökeskuksen pystytys aiheuttaa liikenteen erityisjärjestelyjä ajalle 13.-15.9.

Lue lisää liikennejärjestelyistä kunnan verkkosivuilta. Pääset sivuille alla olevasta painikkeesta.
Auta kehittämään liikuntapaikkojaHarrastukset ja vapaa-aika
Pirkkalassa laaditaan vuoden 2021 aikana liikuntapaikkaselvitys joka ohjaa liikuntapaikkasuunnittelua tulevina vuosina.

Jotta liikuntapaikkaselvitys vastaa kuntalaisten tarpeisiin ja antaa tietoa liikuntapaikkojen nykytilasta, on asukasnäkökulma äärimmäisen tärkeä. Syyskuun aikana tietoa aiheesta kerätäänkin SmartSportin toteuttaman askukaskyselyn avulla.

Auta meitä kehittämään Pirkkalan liikuntapaikkoja ja vastaa liikuntapaikkaselvityksen asukaskyselyyn. Kysely on auki 30.9. saakka. Vastanneiden kesken arvotaan Pirkkala-aiheisia palkintoja.
Lahjoita lämpöä - kampanja kerää neuleita tarvitsevilleHarrastukset ja vapaa-aika
EHYTin ja A-klinikkasäätiön Lahjoita lämpöä -kampanja haastaa ihmisiä neulomaan asunnottomille ja muille vähäosaisille villasukkia ja lapasia. Tarvetta on erityisesti isoille lapasille ja sukille.

Pirkkalassa neuleita voi toimittaa aukioloaikoina Pirkkalan Elokoloon, Pirkkalan pääkirjastoon, kunnan Asiointipisteelle tai vapaa-aikakeskukseen.

Keräysaika on 1.9.-30.11.2021. Vastaan otetaan uusia ja käyttämättömiä tuotteita.

Lue lisää kampanjasta Ehyt ry:n sivulta
Uusi rantareitti välillä Soukonlahti-Niemenmaa saa valot syksyn aikanaKoti ja ympäristö
Pyhäjärven rannassa kulkeva uusi rantareitti on saamassa valaistuksen syksyn aikana. Reitti kulkee uudelta Soukonlahden alueelta Turrin ja Soljan kautta Niemenmaalle. Urakka alkaa lähipäivinä ja valot on tarkoitus saada tämän hetken aikataulun mukaan toimintaan syyskuun 2021 loppuun mennessä.
Loukonlahden matonpesupaikka saatiin avattua vielä loppukesäksiKoti ja ympäristö
Ilmoitimme 5.8, että Loukonlahden matonpesupaikka on jouduttu sulkemaan loppukaudeksi 2021 jatkuvien vesipumppuongelmien ja lopulta vesipumpun rikkoutumisen vuoksi.

Vesipumppuonglemaan löydettiin kuitenkin nyt väliaikainen korjausratkaisu ja paikka päästiin avaamaan uudelleen.

Mattopyykille siis pääsee vielä myös Loukonlahteen.

Yhdyskuntatekniikka ja aluepalvelut.
Killon kentän saneerausurakka on alkanut 16.7Harrastukset ja vapaa-aika
Killon kentän saneeraustyö on alkanut tänään 16.7.2021. Kaikki vuorot on peruttu kesän ajalta jo aikaisemmin, eikä kentälle pääse pelailemaan. Saneeraushankkeessa parannetaan kentän rakenteita ja rakennetaan sadetusjärjestelmä. Lisäksi myöhemmin kentän ympärille tulee aitaus ja valaistus uusitaan.

Työt valmistuvat arviolta syyskuun 2021 loppuun mennessä.

Lähialueen asukkaita on tiedotettu työstä erikseen.

Lisätietoja voit lukea kunnan Hanke -sivuilta.