Osallistu

Rakenna yhteisöäsi. Anna mielipiteesi ja ole kuulolla päivityksistä.,
Lapsetkin pääsevät äänestämään!Yleistä
Kesän kuntavaalien yhteydessä järjestetään valtakunnalliset lasten vaalit, joissa lapset voivat äänestää suosikkiaan suomalaisten kuvittajien tekemistä piirroshahmoista. Valtakunnallisen tapahtuman tarkoituksena on tukea demokratiakasvatusta ja tehdä vaaleista ja äänestämisestä koko perheen yhteinen tapahtuma.

Koronatilanteen vuoksi lasten vaalit toteutetaan tällä kertaa pääosin sähköisessä muodossa. Pirkkalan nuorten neuvosto esittelee omalla videollaan lasten vaalien ehdokkaat ja kannustaa kaikkia käyttämään omaa äänioikeuttaan! https://youtu.be/IlfupXikLEg

Voit tutustua ehdokkaisiin tarkemmin ja äänestää osoitteessa www.lastenvaalit.fi. Sähköisen äänestyksen lisäksi Pirkkalan pääkirjastolla on lasten vaalien äänestyspiste, jossa voi käydä antamassa äänen suosikkiehdokkaalleen.

Äänestysaika on 26.5–13.6. Lasten vaalien tulos julkaistaan virallista vaalipäivää seuraavalla viikolla osoitteessa www.lastenvaalit.fi.
Muinaisviikkojen ohjelma on julkaistuYleistä
Muinaisviikkoja 2021 vietetään elokuussa. Ohjelmassa on tänä vuonna muun muassa asiantuntijaluentoja, muinaisten kädentaitojen kurssi ja muinaisteemainen videosarja. Koronaturvallisuuden vuoksi kaikki tapahtumat järjestetään etänä. Muinaisviikkojen ohjelma on kaikille avointa ja pääosin maksutonta.
Katso tallenne Pirkkalan vaalipaneelistaYleistä
Pirkkalainen, Pirkan opisto ja Pirkkalan kunta järjestivät vaalipaneelin tiistaina 18.5. Tilaisuus järjestettiinn koronavirustilanteesta johtuen etänä. Pääset katsomaan tallenteen vaalipaneelista kunnan YouTube-kanavalla.
Ehdota ohjelmaa Pirkkala 100 -juhlavuodelleYleistä
Pirkkalan kunta kutsuu kaikki järjestämään omaa ohjelmaa 100-vuotisjuhlavuodelle. Ohjelmahaku on avoinna kaikille Pirkkalassa toimiville yhdistyksille, järjestöille, yrityksille ja yksityishenkilöille, jotka voivat itse järjestää tapahtumia ja muuta ohjelmaa osana Pirkkalan 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Mukaan juhlavuoden ohjelmaan etsitään toteutusvalmiita ehdotuksia, jotka ilmoittava taho itse toteuttaa. Myös perinteisiä vuosittain järjestettäviä tapahtumia voidaan ottaa osaksi juhlavuoden ohjelmaa.

Juhlavuoden ohjelma julkaistaan painettuna kalenterina, joka jaetaan joka kotiin vuoden 2021 joulukuussa. Ohjelma on esillä myös kunnan verkkosivuilla omana Pirkkala 100 -kokonaisuutenaan ja tapahtumakalenterissa. Kunta markkinoi kaikkia juhlavuoden ohjelmaan hyväksyttyjä tapahtumia ja toimia. Kaikki mukana olevat toimijat saavat käyttää myöhemmin julkaistavaa juhlavuoden ilmettä ja logoa viestinnässään.

Ilmoita ohjelmasi meille lokakuun 2021 loppuun mennessä, jos toivot sen pääsevän mukaan juhlavuoden kalenteriin. Pirkkalan 100 -työryhmä käy läpi kaikki ohjelmaehdotukset ja tekee valinnat juhlavuoden ohjelmaksi. Ehdotuksia voi tehdä myös myöhemmin, sillä ohjelma täydentyy juhlavuoden aikana.