Terveyskeskuksessa käyttöön tiimimalli ja muutoksia puhelinpalveluun

Lähde: Uutiset
puhelinpalvelu

Terveyskeskuksen puhelinpalvelu muuttuu 29.11.2022 lähtien koskien muun muassa asiakkaan oman tiimin valitsemista soitettaessa sekä hammashoitolan puhelinpalvelussa hoidon kiireellisyyden valintaa.

Uuden järjestelmän käyttöönoton alkuvaiheessa saattaa ilmetä teknistä häiriötä, joka voi ruuhkauttaa puhelinpalvelua.


Tiimimalli sujuvoittaa hoitoa

Terveyskeskuksessa on otettu käyttöön tiimimalli, jonka tarkoituksena on parantaa hoidon jatkuvuutta ja pitkäaikaissairauksien hoitoa. Terveyskeskuksessa toimii kolme eri tiimiä: sininen, pinkki ja vihreä. Tiimi koostuu 4 sairaanhoitajasta ja 3-6 lääkäristä. Tiimimallia kehitetään jatkuvasti.

Asiakkaiden jako tiimeihin tapahtuu hoidon tarpeen arvion yhteydessä tai hoidon aikana eli tiimien asiakkaat täydentyvät pikkuhiljaa. Tavoitteena on, että ajan kuluessa kaikki asiakkaat, joilla on seurantaa vaativa pitkäaikaissairaus tai muuta palveluiden pitkäaikaista tarvetta, saavat oman tiimin. Aiemmat hoitosuhteet pyritään ottamaan huomioon tiimiä valittaessa.

Tällä hetkellä suurimmalla osalla väestöstä ei ole omaa tiimiä. Jollet siis vielä tiedä olevasi minkään tiimin hoidossa, valintaa ei ole vielä tehty.


Ajanvaraus- ja neuvontapuhelimeen soitettaessa valitaan jatkossa ensin tiimi

Terveyskeskuksen puhelinpalveluun tulee muutos 29.11.2022 lähtien. Kun soitat terveyskeskuksen ajanvaraus- ja neuvontapuhelimeen (03 565 25200), valitse ensin tiimi ennen takaisinsoittopyynnön jättämistä.

  • valitse 1 = ei tiimiä
  • valitse 2 = pinkki tiimi
  • valitse 3 = sininen tiimi
  • valitse 4 = vihreä tiimi

Valinnan jälkeen saat ohjeet takaisinsoittopyynnön aktivoimisesta, kuuntele ohje ja toimi sen mukaisesti. Soitamme takaisin viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Valintamahdollisuuden tultua poistuu diabeteshoitajan erillinen puhelinaika. Mikäli tavoittelet diabeteshoitajaa, valitse 2 (pinkki tiimi).


Hammashoitolan puhelinpalvelussa muutoksia

Suun terveydenhoidon puhelinpalvelu uudistuu myös 29.11. alkaen siten, että klo 8-9 välisenä aikana puhelun alussa automaatti ohjaa valitsemaan joko kiireettömän tai kiireellisen hoidon tarpeen arvioinnin.

Suun terveydenhuollon kiireellistä hoitoa vaativat tilanteet ovat:

  • Kova hammassärky, niin että särkylääke ei auta eikä pysty nukkumaan
  • Lisääntyvä paikallinen hammasperäinen turvotus suussa tai kasvoilla
  • Hampaan poiston tai muun hammashoidon jälkeinen kova särky, lisääntyvä turvotus tai veren-vuodon jatkuminen
  • Hampaiston tai suun alueen oire, johon liittyy kuume
  • Tapaturma, jossa hammas on kokonaan irronnut tai löyhtynyt
  • Oikomiskojeen irtoaminen niin että se pistää tai hankaa suun kudoksia

Suositut kortit

Kirkonkylän koulun jääkentän jäädytystyöt viivästyneetHarrastukset ja vapaa-aika
Kirkonkylän kentän peruskorjausurakka on viivästynyt. Kentän valoja ei ole vielä saatu toimintaan sähköongelmista johtuen ja myös vedentoimituksessa on ollut ongelmia.

Viivästyksien takia Kirkonkylän koulun jääkenttää ei ole päästy jäädyttämään.

Ongelmien korjaukset ovat työn alla ja ne pyritään saamaan kuntoon mahdollisimman nopeasti. Valitettavasti tarkkaa aikaa ei ole vielä tiedossa. Kentän jäädytystyöt aloitetaan heti, kun vain on mahdollista.

Kentän kunnossapitotilannetta voi seurata Pirkkalan Latu- ja jääkartasta.

Pahoittelemme tilannetta.

Yhdyskuntatekniikka ja aluepalvelut
Tilapalvelu
Riistapolun leikkipuiston remontti valmisKoti ja ympäristö
Riistapolun leikkipuisto peruskorjattiin syksyn ja alkutalven 2023 aikana. Puistossa uusittiin kaikki leikkivälineet ja turva-alustat. Puistoon saatiin keinut, hiekkalaatikko, jousikeinu ja monitoimikiipeilyteline.

Leikkipuiston saneeraus on valmistunut ja puisto on avattu käyttöön 4.12.2023.

Riistapolun leikkipuisto
Ollikantie 45, Pirkkala
Osallistuvan budjetoinnin kokeilun määrärahalla toteutetaan lähiliikuntapaikka Toivioon vuonna 2024Harrastukset ja vapaa-aika
Osallistuvan budjetoinnin hankkeessa kuntalaiset antoivat alkuvuonna 2023 yhteensä 120 ehdotusta 30 000 euron määrärahan käyttökohteesta. Näistä kuusi ehdotusta valittiin toiselle äänestyskierrokselle. Eniten ääniä (40kpl) kuntalaisilta sai uusi kuntoilupaikka. Kuntoilupaikan sijainniksi toivottiin eniten Toiviota, jonne kuntoilupaikka toteutetaan vuonna 2024. Tarkempia lisätietoja Toivion kuntoilupaikan rakentamisesta saadaan ensi vuoden aikana.
Pirkkalan latu- ja jääkarttaHarrastukset ja vapaa-aika
Seuraa jääkenttien ja hiihtolatujen kunnossapitotilannetta Pirkkalan latu- ja jääkartasta. Lisätietoja kustakin reitistä tai kentästä saat klikkaamalla kohdetta kartalla.
Naistenmatkantien hallinnollinen muutos 15.3.2023Koti ja ympäristö
Pirkkalan kunta ja Pirkanmaan ELY-keskus ovat sopineet Naistenmatkantien hallinnollisesta muutoksesta siten, että Naistenmatkantie muutetaan Pirkkalan kunnan omistamaksi kaduksi 15.11.2023 alkaen.

Hallinnollinen muutos on hyväksytty kunnanhallituksessa, muutos on huomioitu asemakaavoituksessa ja kadunpidosta on tehty yhdyskuntajohtajan päätös 10.11.2023.

Muutos kuntalaisille tarkoittaa lähinnä sitä, että Naistenmatkantien ja sen kevyen liikenteen väylien kunnossapito- ja huoltovastuu siirtyy Pirkkalan kunnan vastuulle. Kunta vastaa jatkossa myös Naistenmatkantien varren bussipysäkkien katoksista, kadun suunnittelusta ja rakentamisesta.

Vikailmoitukset Naistenmatkantietä koskien tehdään jatkossa suoraan Pirkkalan kunnalle. Tarvittaessa ilmoitukset ohjataan talvihoidosta vastaavalle urakoitsijalle sekä myös bussipysäkkien hoidosta vastaavalle palveluntuottajalle.

Sähköinen vikailmoituslomake löytyy kunnan verkkosivuilta osiosta yleinen vikailmoitus, jonne pääset alla olevan painikkeen kautta.

Yhdyskuntatekniikka ja aluepalvelut
Pereensaaren nuotiopaikka valmistunutKoti ja ympäristö
Pereensaaren puiston niemenkärkeen on valmistunut uusi nuotiopaikka kuntalaisten iloksi. Nuotiopaikalta löytyy grilli ja penkit noin 20 henkilölle, eli istumapaikkoja riittää isommallekin porukalle hyvin. Grillipaikka on rajattu aitauksella, mutta erillistä katosta ei ole.

Tarvitsemansa puut ja sytykkeet jokainen tuo itse paikalle.

Pereensaaressa jätteiden lajitteluun löytyy yksi suurempi jätepiste, joka löytyy heti saaren sisäänkäynnin yhteydestä. Pyydämme ystävällisesti kuljettamaan kaikki kertyvät roskat jätepisteelle.

Pereensaaren kulkureittien valaistuksen asennus on loppusuoralla. Valot on määrä saada toimintaan näillä näkymin lokakuun alkupuolella. Asennustyö on valitettavasti viivästynyt valaisinten toimitusongelmien vuoksi. Asennukset tehdään loppuun heti, kun tarvittavat osat saadaan.

Iltaisin alueella on varsin pimeää, kunnes valot saadaan toimintaan. Padel-kentän valot antavat pientä valoa ympäristöön.

Tervetuloa Pereensaareen.
ResQ -hävikkiruokasovellus käyttöön ylijäämäruoan myyntiinKoti ja ympäristö
Pirkkalan kunta on ottanut käyttöön ResQ -hävikkiruokasovelluspalvelun maaliskuussa 2023.

ResQ -sovellus tarjoaa hävikkiruoan myyntiin tarkoitettua sovelluspalvelua, jonka kautta kuluttajille myydään ruokaa roskiin heittämisen sijaan. Pirkkalan kunnasta mukana palvelussa ovat kaikki koulut lukuunottamatta Hyrsingin koulua. Päiväkodeista mukana ovat: Soljan lastentalo, Nuoliala, Pakkalanlyhty, Kurikankulma, Kurikanpirtti, Kurikan Helmi, Puuhkalakki ja Pere.

ResQ Club -sovellus on vapaasti ladattavissa puhelimeen tai tablettiin eri sovelluskaupoista (App Store, Google Play ja Windows Phone Store).

Lue lisää Pirkkalan kunnan internetsivuilta.
Seuturatikka välillä Pirkkala - LinnainmaaKoti ja ympäristö
Seuturatikkahanketta voit seurata Tampereen Ratikan sivuilta, josta löytyy oma osio Pirkkala - Linnainmaan -raitiotiehankkeelle. 

Sivulta löytyvät viimeisimmät suunnitelmat ja paljon lisätietoa hankkeeseen liittyen.
Kiertonet huutokauppaKoti ja ympäristö
Pirkkalan kunta myy tarpeettomaksi jäänyttä omaisuutta Kiertonetissä. 

Kiertonet tarjoaa ostajille kanavan, josta voi hankkia huutokaupalla julkisten organisaatioiden poistamaa omaisuutta resurssiviisaasti ja helposti, luontoa säästäen. 

Toiselle turha on toisella tarpeellinen – ostaja voi tehdä mitä erilaisimpia löytöjä. Ostajina Kiertonetissä voivat toimia niin yksityiset, yritykset kuin julkiset toimijatkin.

Klikkaa alla olevasta painikkeesta katsomaan, onko nyt myynnissä tavaraa.