Terveyskeskuksessa käyttöön tiimimalli ja muutoksia puhelinpalveluun

Lähde: Uutiset
puhelinpalvelu

Terveyskeskuksen puhelinpalvelu muuttuu 29.11.2022 lähtien koskien muun muassa asiakkaan oman tiimin valitsemista soitettaessa sekä hammashoitolan puhelinpalvelussa hoidon kiireellisyyden valintaa.

Uuden järjestelmän käyttöönoton alkuvaiheessa saattaa ilmetä teknistä häiriötä, joka voi ruuhkauttaa puhelinpalvelua.


Tiimimalli sujuvoittaa hoitoa

Terveyskeskuksessa on otettu käyttöön tiimimalli, jonka tarkoituksena on parantaa hoidon jatkuvuutta ja pitkäaikaissairauksien hoitoa. Terveyskeskuksessa toimii kolme eri tiimiä: sininen, pinkki ja vihreä. Tiimi koostuu 4 sairaanhoitajasta ja 3-6 lääkäristä. Tiimimallia kehitetään jatkuvasti.

Asiakkaiden jako tiimeihin tapahtuu hoidon tarpeen arvion yhteydessä tai hoidon aikana eli tiimien asiakkaat täydentyvät pikkuhiljaa. Tavoitteena on, että ajan kuluessa kaikki asiakkaat, joilla on seurantaa vaativa pitkäaikaissairaus tai muuta palveluiden pitkäaikaista tarvetta, saavat oman tiimin. Aiemmat hoitosuhteet pyritään ottamaan huomioon tiimiä valittaessa.

Tällä hetkellä suurimmalla osalla väestöstä ei ole omaa tiimiä. Jollet siis vielä tiedä olevasi minkään tiimin hoidossa, valintaa ei ole vielä tehty.


Ajanvaraus- ja neuvontapuhelimeen soitettaessa valitaan jatkossa ensin tiimi

Terveyskeskuksen puhelinpalveluun tulee muutos 29.11.2022 lähtien. Kun soitat terveyskeskuksen ajanvaraus- ja neuvontapuhelimeen (03 565 25200), valitse ensin tiimi ennen takaisinsoittopyynnön jättämistä.

  • valitse 1 = ei tiimiä
  • valitse 2 = pinkki tiimi
  • valitse 3 = sininen tiimi
  • valitse 4 = vihreä tiimi

Valinnan jälkeen saat ohjeet takaisinsoittopyynnön aktivoimisesta, kuuntele ohje ja toimi sen mukaisesti. Soitamme takaisin viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Valintamahdollisuuden tultua poistuu diabeteshoitajan erillinen puhelinaika. Mikäli tavoittelet diabeteshoitajaa, valitse 2 (pinkki tiimi).


Hammashoitolan puhelinpalvelussa muutoksia

Suun terveydenhoidon puhelinpalvelu uudistuu myös 29.11. alkaen siten, että klo 8-9 välisenä aikana puhelun alussa automaatti ohjaa valitsemaan joko kiireettömän tai kiireellisen hoidon tarpeen arvioinnin.

Suun terveydenhuollon kiireellistä hoitoa vaativat tilanteet ovat:

  • Kova hammassärky, niin että särkylääke ei auta eikä pysty nukkumaan
  • Lisääntyvä paikallinen hammasperäinen turvotus suussa tai kasvoilla
  • Hampaan poiston tai muun hammashoidon jälkeinen kova särky, lisääntyvä turvotus tai veren-vuodon jatkuminen
  • Hampaiston tai suun alueen oire, johon liittyy kuume
  • Tapaturma, jossa hammas on kokonaan irronnut tai löyhtynyt
  • Oikomiskojeen irtoaminen niin että se pistää tai hankaa suun kudoksia

Suositut kortit

Omakotitalotontteja luovutetaan Lepomoision alueeltaKoti ja ympäristö
Pirkkalan kunta luovuttaa omakotitalotontteja 17 kpl Lepomoision alueelta. Kaikki luovutettavat omakotitalotontit ovat vuokratontteja.

Hakuaika on 21.12.2022 klo 9 - 9.1.2023 klo 15.

Lisätietoja ja hakuohjeet luettavissa kunnan internetsivuilta.
Kiertonet huutokauppaKoti ja ympäristö
Pirkkalan kunta myy tarpeettomaksi jäänyttä omaisuutta Kiertonetissä. 

Kiertonet tarjoaa ostajille kanavan, josta voi hankkia huutokaupalla julkisten organisaatioiden poistamaa omaisuutta resurssiviisaasti ja helposti, luontoa säästäen. 

Toiselle turha on toisella tarpeellinen – ostaja voi tehdä mitä erilaisimpia löytöjä. Ostajina Kiertonetissä voivat toimia niin yksityiset, yritykset kuin julkiset toimijatkin.

Klikkaa alla olevasta painikkeesta katsomaan, onko nyt myynnissä tavaraa.
Luistelu- ja jääkenttien jäädytystyöt käynnissäKoti ja ympäristö
Jääkenttien valmistelu- ja pohjustustyöt on aloitettu maanantaina 28.11. tekemällä kenttien pohjustustöitä painamalla satanutta lunta kenttien pohjiin. Varsinaiset jäädytystyöt on myös saatu käyntiin.

Tavoitteena on saada jääkentät käyttöön mahdollisimman nopeasti eri puolilla kuntaa.

Seuraamalla kunnan Latu- ja jääkarttaa, näet kunkin kentän ajantasaisen kunnossapitotilanteen.

Yhdyskuntatekniikka ja aluepalvelut
Pirkkalan Nepsy-pisteen esittelyvideo on julkaistuKasvatus ja opiskelu
Tutustu Pirkkalan Nepsy-pisteen toimintaan ja käyttötarkoituksiin uudella videolla.
Korkokujan vesihuoltourakka alkaa 24.10.2022Koti ja ympäristö
Pereellä Korkokujan päähän rakennettava kerrostalokortteli aiheuttaa muutoksia nykyiseen Korkokujaan.

Työt alkavat vesihuoltourakkatöillä ensi maanantaina 24.10.

Kadulle rakennetaan uusi hulevesi- ja jätevesilinjasto sekä pieni osuus vesijohtoa. Työt ulottuvat myös Pereentien puolelle, josta urakka ensimmäisenä aloitetaan. Pereentien sivussa, lähellä Korkokujan risteystä olevat parkkipaikat poistuvat töiden johdosta pois käytöstä.

Töitä tehdään tänä vuonna niin pitkälle, kuin säät antavat myöten. Lopputyöt tehdään myöhemmin ensi vuonna.

Työt saattavat aiheuttaa meluhäiriöitä alueella. Liikennejärjestelyihin tulee myös muutoksia töiden edetessä. Kulku kiinteistöille sekä ajo taloyhtiöiden paikoitusalueille säilytetään koko työn ajan.

Alueella tulee liikkumaan erilaisia työkoneita ja -autoja. Muistuttaisimme heijastimen käytön tärkeydestä ja yleisestikin varovaisuudesta alueella liikuttaessa.

Lue lisää Korkokujan suunnitelmista hankesivuilta: Korkokuja ja Tykkipuisto. Sivulle pääset klikkaamalla alla olevaa painketta.

Pahoittelemme työsta aiheutuvaa haittaa alueella.
Yhdyskuntatekniikka ja aluepalvelut
Sähköautojen lataus maksulliseksi kunnan latauspisteissäKoti ja ympäristö
Pirkkalan kunnan hallinnoimien sähköautojen latauspisteiden käyttö tulee maksulliseksi marraskuun alusta alkaen. Kunnalla on latauspisteitä tällä hetkellä kaksi; Suupantorilla sekä Soljassa lastentalon läheisyydessä.

Hinta 1.11.2022 alkaen on 0,20 € kWh.

Maksimilatausaika yhdelle latauskerralle on kaksi tuntia. Latauspisteet ovat toiminnassa 24 t/vrk. Muiden kuin sähköladattavien autojen pysäköinti sähkölatauspaikoilla on kiellettyä.

Latauspisteiden sijainnit, ohjeet maksamiseen ja lisätietoja voit lukea kunnan verkkosivuilta: Sähköautojen lataus.
Pirkkalassa rakennetaanKoti ja ympäristö
Oletko kiinnostunut, mitä Pirkkalassa rakennetaan parhaillaan. Voit seurata käynnissä olevia hankkeita ja tulevaisuuden suunnitelmia kunnan Hankkeet -internetsivuilta.

Suuremmista hankkeista on tehty jokaisesta oma hankesivu, jossa kerrotaan rakentamisesta enemmän. Pienemmät kohteet on esitetty talonrakennuksen ja yhdyskuntatekniikan työohjelmissa.

Sivulta löytyy tietoja myös jo valmistuneista rakennushankkeista keväästä 2020 alkaen, jolloin sivusto otettiin käyttöön Pirkkalan internetsivustouudistuksen yhteydessä.
Pirkkalan kunnan ruokalistatKoti ja ympäristö
Pirkkalan kunnalla on käytössä sähköinen ruokalista -sovellus Jamix. Ruokalistojen lisäksi voit tarkastella ruokien ravintoarvoja ja ainesosaluetteloita. 

Klikkaamalla linkkiä Ruokalistat, pääset sovellukseen, jonka ensimmäiseltä sivulta voit valita, mitä ruokalistaa haluat tarkastella. 

Ruokalistat on jaoteltu sovelluksessa seuraavasti:
- Koulut
- Päiväkodit
- Pirkankoivu, terveyskeskus ja Senioritalo Pihlajamäki (hoivakohteet)
- Palveluasuminen - Silvonrinne

Näkymä näyttää yhden päivän kerrallaan. Sovelluksen yläreunassa olevaa nuolta näppäämällä, pääsee ruokalistassa eteenpäin seuraaviin päiviin.

Voit ladata myös Jamix menu -sovelluksen ilmaiseksi omaan älypuhelimeesi tai tablettiin eri sovelluskaupoista (App Store, Google Play ja Windows Phone Store). Klikkaa suosikiksi Pirkkalan Ruokapalvelut ja seuraa ajankohtaisia ruokalistojamme helposti missä vain.
Seuraa Pirkkala-kampuksen rakentumista livenäKoti ja ympäristö
Voit seurata Pirkkala-kampuksen rakentumista ajantasaisesti nettikameran kautta. Kamera ottaa kuvan korttelista 15 minuutin välein. Kuvia voi zoomata, katsoa aikajanalla tai timelapse-kavalkadina, joka näyttää rakentamisen vaiheet vuorokausien ja vuodenaikojen vaihtuessa

Pirkkala-kampus hankkeessa tuodaan saman katon alle nykyisen Naistenmatkan koulun ja Suupanniityn koulun opetus. Lisäksi hanke sisältää varhaiskasvatuksen ja nuoriso- ja kulttuuripuolen tiloja sekä monitoimitilan kokous-, koulutus- ja kulttuurikäyttöön. Rakennukseen sijoitetaan myös muun muassa kunnan kriisiajan johtokeskus. Hankkeen on määrä valmistua vuoden 2025 loppuun mennessä.