Pyöräilypassi-kampanja alkaa Pirkkalassa, arvonnassa liikunta-aiheisia palkintoja!

Lähde: Uutiset

Tänä kesänä kuntalaisilla on mahdollisuus tutustua Pirkkalaan pyöräilemällä ja voittaa palkintoja! Pyöräilypassi-kampanja on käynnissä Pirkkalassa 10.5.–31.7.2024. Kampanjaan osallistutaan pyöräilemällä kesän aikana vähintään yksi viidestä reitistä. Tutustu reitteihin pyöräilypassin verkkosivuilla. Paperinen versio pyöräilypassista ja reittikartoista on saatavilla vapaa-aikakeskukselta. Muistathan, että karttaan merkittyjen pyöräilyreittien maasto vaihtelee. Mukavia pyöräilyhetkiä!

Passin täyttäminen ja palauttaminen

Pyöräilypassin voi täyttää joko paperisena tai sähköisenä versiona. Pyöräilypassiin merkataan kierretyt reitit, kommentit reiteistä, sekä halutessaan omat yhteystiedot arvontaa varten. Lisäksi sähköisellä lomakkeella voit lähettää tunnelmakuvia reiteiltä. Passi palautetaan viimeistään 2.8.2024 verkossa, kunnan asiointipisteelle, pääkirjastoon, Nuolialan kirjastoon tai vapaa-aikakeskukselle.

Kaikkien Pyöräilypassi-kampanjan arvontaan osallistuneiden kesken arvotaan liikunta-aiheisia palkintoja. Arvonta suoritetaan elokuussa ja voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Huom: Halutessasi voit kiertää lenkkejä ja palauttaa passisi useamman kerran, mutta jokainen vastaaja osallistuu arvontaan vain kerran.


Kampanjan järjestää Pirkkalan kunta osana kestävän liikkumisen CANEMURE-hanketta.

Lisätiedot:

Kati Tuokkola, osallisuus ja hyvinvointikoordinaattori

puh. 040 509 4746

kati.tuokkola@pirkkala.fi

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"

Suositut kortit

Palveluliikenteeseen muutoksia 1.1.2025 alkaen - palvelubussiKoti ja ympäristö
Pirkkalan kunnan nykyinen palvelusopimus palveluliikenteestä päättyy vuoden 2024 lopussa. Kunta on päättänyt hankkia palvelun jatkossa yhteistyössä Tuomi Logistiikan kanssa.

Elokuussa 2024 järjestettiin palvelubussin käyttäjille sekä palvelusta kiinnostuneille käyttäjäkysely, jonka tavoitteena oli kerätä asukkaiden kokemuksia nykyisestä palvelubussin toiminnasta ja näkemyksiä siihen, miten palvelubussitoimintaa tulisi kehittää.

Pirkkalan kunnan yhdyskuntalautakunta on määritellyt tulevan palveluliikenteen palvelutason kokouksessaan 21.8.2024. Palvelutasomäärityksen mukaan palveluliikenteen määrää voidaan kasvattaa nykyisestä tai jakaa nykyinen määrä kahdelle ajoneuvolle.

Linjasto- ja aikataulusuunnittelua on tehty käyttäjäkyselyn ja palvelutasomäärityksen pohjalta yhteistyössä Tuomi Logistiikan kanssa.

Työ on vielä kesken ja asiasta tiedotetaan laajasti lisää hyvissä ajoin ennen vuodenvaihdetta
Uusi jätteiden keräyspiste avattu Rantaniityntien pysäköintialueen yhteyteenKoti ja ympäristö
Keskustan alueen jätteiden lajitteluun tuo helpostusta uusi jätepiste, joka on juuri valmistunut Rantaniityntien pysäköintialueen yhteyteen.

Rinki-ekopiste
Niemenmaantie 2, Pirkkala

Jätepisteessä otetaan vastaan:
- muovipakkaukset
- kartonkipakkaukset
- pienmetalli
- lasipakkaukset
- paperi

Jätepisteiden sijainnit on helppo tarkistaa Kierrätys.info -karttapalvelusta. Kirjoita hakukenttään Pirkkala, ja löydät kaikki Pirkkalan jätepisteet helposti. Karttapalvelun tiedoissa kerrotaan, myös mitä kaikkia jätteitä milläkin pisteellä vastaanotetaan.
Killontien saneeraus etenee suunnitellustiKoti ja ympäristö
Killontien saneerausurakka etenee kohti Killontoria. Kaivuutöiden aikana alueen kiinteistöjen postilaatikot ja jäteastiat siirretään väliaikaisesti helposti saavutettaviin paikkoihin. Ennen kaivuutöiden alkamista kunkin kiinteistön kohdalla, kunta ottaa yhteyttä pysäköinnin ja tontille kulun järjestämiseksi. Kadun kiinteistöjä on tiedotettu asiasta erikseen.

Tähän mennessä urakassa ei ole tarvinnut louhia kalliota, mutta ennen torialuetta on arvoitu, että vastaan tulee myös louhittavaa. Tarkka kallion sijainti ei ole vielä tiedossa. Urakan konsultti määrittelee yhdessä lohintaurakoitsijan kanssa louhintatyölle tarkat tärinäarvot sekä valvoo ja mittaa tärinäarvoja tiivistii urakan aikana. Louhinnasta tiedotetaan vielä erikseen.

Marraskuun puolivälissä suunnitellaan alitusporausta vesitornille johtavalle tielle, joka voi aiheuttaa melua ja tärinää alueella. Työ tehdään erikoisurakoitsijan toimesta, ja siitä tiedotetaan lisää työn lähestyessä.

Killontien saneeraus jatkuu sääolosuhteiden mukaan talven tuloon asti. Talvitauon ajaksi kaivannot peitetään ja Killontiellä voi ajaa normaalisti.

Pahoittelemme häiriötä alueella.
Partolanaukion katu- ja puistosuunnitelmat nähtävilläKoti ja ympäristö
Partolanaukion katu- ja puistosuunnitelmat liittyvät Partolan alueen raitiotiesuunnitelmiin sekä maankäytön suunnitelmien laadintaan. 

Pirkkalassa raitiotielinja kulkee Partolan ja Kenkätien kautta Naistenmatkantielle. Kenkätien ja raitiotien väliin sijoittuu Partolan maankäyttösuunnitelmissa Partolanaukio, joka toimii myös linja-autoliikenteen ja raitiovaunujen vaihtoliikennepaikkana. Aukio on tarkoitus rakentaa laadukkaaksi ja viihtyisäksi kaupunkitilaksi.

Partolanaukion katu- ja puistosuunnitelmaehdotukset ovat nähtävillä mahdollisia muistutuksia varten 30.10.2024 klo 15 saakka. 

Tutustu suunnitelmiin tarkemmin hankesivujen osiossa: Pirkkala-Linnainmaa -raitiotie, jonne pääset alla olevan painikkeen kautta.
 
Sivulta löydät myös ohjeet mahdollisten muistutusten tekemiseen.
Tervetuloa Nepsy-pisteen kuvailtaan ke 30.10. klo 15.30Kasvatus ja opiskelu
Nepsy-pisteen kuvailta järjestetään pääkirjastolla keskiviikkona 30.10. klo 15.30-18. Kuvaillassa voidaan valmistaa ja räätälöidä kuvia perheellenne helpottamaan arkeanne. Saatte myös opastusta kuvien käyttöön. Tapahtuma on ilmainen. Tervetuloa!
Pyhäjärvenkadun saneerauksen katusuunnitelma nähtävilläKoti ja ympäristö
Pirkkalan kunta on aloittanut Haikan alueella sijaitsevan Pyhäjärvekadun katu- ja vesihuollon peruskorjauksen suunnittelun. Hankkeen katusuunnitelmat ovat valmistuneet ja ne ovat nähtävillä 16.-30.10.2024 mahdollisia muistutuksia varten. Rakentaminen on suunniteltu aloitettavaksi vuonna 2025.

Suunnitelmat ja tarkemmat ohjeet muistutusten antamiseen löytyvät kunnan hankesivuilta osiosta: Pyhäjärvenkadun saneeraus
Tampereen kaupunginhallitus ja Pirkkalan kunnanhallitus esittävät Pirkkala–Linnainmaa-raitiotien rakentamista vaiheittain – ensin rakennetaan osuudet Niihamaan ja PartolaanKunta ja hallinto
Pirkkala–Linnainmaa-raitiotietä esitetään rakennettavaksi vaiheittain. Ensimmäisessä vaiheessa Tampereen Ratikan Pirkkala–Linnainmaa -allianssi rakentaisi osuudet Sorin aukiolta Partolaan ja Kaupin kampukselta Niihamaan. Näin päättivät sekä Tampereen kaupunginhallitus että Pirkkalan kunnanhallitus kokouksissaan 7.10.2024. Raitiotien rakentamisesta päätetään Tampereen ja Pirkkalan valtuustoissa 21.10.2024.
Naistenmatkantien liikennevalo- ja suojatieurakka Turkkiradan kohdalla alkaaKoti ja ympäristö
Naistenmatkantien liittymiä parannetaan rakentamalla liikennevalot Turkkiradan ja Pyhäjärventien (vt3) rampin liittymiin. Lisäksi Naisenmatkantien yli Turkkiradan kohdalle rakennetaan uusi suojatie kevyen liikenteen kulun turvallisuuden lisäämiseksi. Työt alueella alkavat keskiviikkona 2.10. ja valmistuvat vuoden 2024 loppuun mennessä.

Autoliikenteen ja kevyen liikenteen kulku on turvattu koko urakan ajan. Liikennenopeuksia alueella alennetaan urakan ajaksi. Työntekijöiden ja muidenkin liikkujien turvallisuuden varmistamiseksi kehotamme kaikkia noudattamaan varovaisuutta alueella ja huomioimaan työmaahenkilöstön aluetta lähestyttäessä.

Urakoitsijana toimii Tampereen Puutarha-Center Oy.

Tutustu suunnitelmiin ja lue lisää urakasta kunnan verkkosivuilta osiosta Hankkeet, johon pääset siirtymään alla olevan painikkeen kautta.

Pahoittelemme häiriöitä alueella.
Rautainen Lehmä -veistos siirretty Pereensaaren puistoonKoti ja ympäristö
Keskusurheilukentän laidalla vuosia ihastuttanut ruohoa syövä Lehmä -veistos (Cow) on siirretty uudelle laitumelle Pereensaaren puistoon.

Lehmä -teoksen on luonut virolainen taiteilija, kuvanveistäjä ja kuvataideakatemian professori Villu Jaanisoo Pirkkala Sculpture 2001 -tapahtuman yhteydessä ja se on osa Pirkkalan veistospuistoa. Jaanisoo on tunnettu kuvanveistäjä ja hän on tehnyt lukuisia tunnettuja teoksia Suomeen ja Viroon. Pirkkalalaiset kaikki varmasti tuntevat hänen upean vuonna 1998 valmistaman teoksen: Valte (Pirkkalan ihminen/Homo Birkkalensis). Teos on sijoitettu Suupantorin reunustalle.

Lehmä-veistos on raskas, rautainen teos, ja se on aikojen saatossa vajonnut osin maan sisään. Lehmälle on etsitty uutta sijoituspaikkaa, ja nyt se on löytynyt Pereensaaren puistosta.

Taideteoksen siiro on suunniteltu yhteistyössä Pirkkalan kunnan kulttuuripalveluiden kanssa ja siirtoon on taitelija Jaanisoon hyväksyntä.

Tervetuloa ihastelemaan Lehmä -veistosta Pereensaaren puistoon.

Katso lisää kuvia kunnan verkkosivujen uutisesta, johon pääset alla olevan painikkeen kautta.