Louhintatöitä Vanhatiellä

Lähde: Uutiset
Louhintatöitä Vanhatiellä.

Vanhatien saneeraushankkeeseen liittyen tehdään alueella louhintatöitä, joista saattaa aiheutua lähiympäristöön jonkin verran meteliä ja tärinää.

Louhintatyöt alkavat maanantaina 11.9. Arvioitu kesto työlle on ensi alkuun noin viikon verran. Louhintatyöt saattavat jatkua sen jälkeenkin vielä pitkin syksyä sen mukaisesti, kun kallion sijainti sitä edellyttää.

Työmaalla on jatkuva tärinämittaus.

Hankesivut: Vanhatien saneeraus

Pahoittelemme häiriötä alueella.

Yhdyskuntatekniikka ja aluepalvelut

Suositut kortit

Haloo Pirkkala -sovelluksen kommentointimahdollisuus poistettu käytöstäKunta ja hallinto
Haloo Pirkkala -sovelluksen kommentointimahdollisuus palautteissa on poistettu käytöstä toistaiseksi. Syynä tähän ovat epäasiallisten kommenttien lisääntyminen sekä mahdollisuus kommentoida tekaistuilla nimimerkeillä. Sovelluksen käyttöön selvitellään parhaillaan kirjautumisvaihtoehtoja sovellustoimittajan kanssa. 

Palautteita voi kuitenkin edelleen jättää sovellukseen, ja kunta vastaa niihin ja ottaa ne käsittelyyn.
Vastaa kyselyyn viheralueiden ja vesistöjen virkistyskäytöstä PirkkalassaKoti ja ympäristö
Viheralueet ja vesistöt ovat tärkeä osa asuinympäristöä, maisemaa sekä ihmisten luontokokemuksia. Nämä alueet tarjoavat monenlaisia mahdollisuuksia virkistäytymiseen ja vapaa-ajanviettoon. Samaan aikaan ne ovat usein tärkeitä myös luonnon monimuotoisuuden kannalta.

Pirkkalan viheralueiden ja vesistöjen virkistyskäyttöä selvitetään nyt verkkokyselyllä. Kyselyssä pyydämme sinua merkitsemään kartalle vähintään yhden sinulle tärkeän viheralueen tai vesistön, jossa käyt usein, ja vastaamaan muutamiin kysymyksiin liittyen käyntiisi kyseisessä paikassa. Vastaava verkkokysely oli auki vuonna 2022, mutta kyselyä on uudistettu tällöin saadun kuntalaispalautteen perusteella.

Kaikki vastaukset ovat tärkeitä! Ne antavat Pirkkalan kunnalle tärkeää tietoa siitä, millaisia virkistyksellisiä hyötyjä ihmiset kokevat saavansa viheralueilta ja vesistöistä. Tieto auttaa kuntaa alueiden kestävässä suunnittelussa, hoidossa ja käytön arvioinnissa. Sitä voidaan hyödyntää esimerkiksi kaavoituksessa, rakentamisessa ja muussa päätöksenteossa. Kunnan tavoitteena on pysäyttää luonnon monimuotoisuuden heikkeneminen Pirkkalassa ja säilyttää tärkeät virkistysalueet nykyisessä käytössään myös tuleville sukupolville.

Kysely on auki 31.10.2024 asti. Siihen vastaaminen vie 10–25 minuuttia aikaa riippuen siitä, kuinka monta kohdetta merkitset. Vastauksesi ovat luottamuksellisia eikä kertyneestä tiedosta voi tunnistaa yksittäisiä vastauksia. Kysely toteutetaan Suomen ympäristökeskuksen (Syke) ja Pirkkalan kunnan yhteistyönä osana Countecos-projektia.

Kiitämme lämpimästi osallistumisestasi kyselyyn!
Hiihtoreiteiteillä tehdään kunnostustöitäHarrastukset ja vapaa-aika
Hiihtoreiteillä tehdään latupohjien levennys- ja kunnostustöitä aina hiihtokauden alkuun saakka. Ulkoilureiteillä liikkuvia pyydetään varovaisuuteen työmaaliikenteestä ja -koneista johtuen.

Katso kartta kunnostettavista reiteistä kunnan verkkosivujen uutisesta, johon pääset alla olevan painikkeen kautta.
Pirkkalan vapaa-aikakeskuksen näyttävä laajennus avautui käyttäjilleHarrastukset ja vapaa-aika
Pirkkalan vapaa-aikakeskuksen yhteyteen rakennettu laajennusosa on valmistunut ja se avautui käyttäjille maanantaina 19.8. Monikäyttöisen ja arkkitehtuurisesti näyttävän vapaa-aikakeskuksen laajennusosan suunnittelusta ja rakentamisesta vastasi Rakennusliike Lapti Oy.
Killontien katu- ja vesihuollon peruskorjausurakka alkaaKoti ja ympäristö
Urakassa uusitaan alueen vesi-, jätevesi- ja hulevesiverkosto. Samalla myös alueen ilmajohdot kaivetaan maihin ja valaistus uusitaan. Peruskorjaus on jatkoa alueella valmistuneelle Killontorintien peruskorjaukselle. Urakassa Killontorin kohdalla katualue rakennetaan korotettuna. Silvontien puistoalueen kohdalle on tulossa korotettu suojatie ja Palotien kohdalle korotettu risteysalue. Killontori tulee urakassa uudistumaan torimaisemmaksi.

Työt alkavat valmistelevilla töillä 12.8.2024 ja niitä jatketaan talven tuloon saakka.

Kaivuutöiden yhteydessä sähköjohdoille asennetaan putket samassa kaivannossa. Kaivuutyöt aloitetaan Killontien ja sen kevyen liikenteen väylän risteyskohdasta ja ne etenevät kohti Killontoria. Vuoden 2024 urakassa ei varmaankaan päästä aivan Killontorille saakka johtuen arvioidusta kohtalaisen suuresta louhinnan määrästä. Työt jatkuvat talven jälkeen keväällä 2025 säiden salliessa.

Alueen kiinteistöjä on infottu ja ohjeistettu urakasta erikseen.
Avattu Kivi -veistos uudella paikallaan Soljan KauppatorillaKoti ja ympäristö
Upea, graniittinen taideteos Avattu Kivi (Opened Stone), jonka on luonut latvialainen taiteilija Ojars Feldbergs Pirkkala Sculpture 2005 -tapahtuman yhteydessä, on siirretty Suupan Historiapuistosta Soljan Kauppatorille arvoiseensa paikkaan. Veistos on osa Pirkkalan veistospuistoa.

Kurkkaa kuvia uudesta sijainnista ja veistoksen sijoituspaikan viimeistelytöistä kunnan verkkosivujen uutisesta, johon pääset alla olevan painikkeen kautta.
Luvattomat rakennelmat kunnan metsissäKoti ja ympäristö
Viime aikoina on kunnan metsistä löytynyt useampia suurehkoja majarakennelmia, joiden tekemiseen on tarvittu järeämpiä työvälineitä ja -materiaaleja.

Muistuttaisimme, että kunnan omistamilla alueilla laudoista ja muusta rakennusmateriaalista tehtyjen majojen ja rakennelmien teko on kielletty. Rakennelmat voivat aiheuttaa turvallisuusriskejä. Lisäksi ne voivat häiritä eläinten elinympäristöjä ja kasvillisuutta.

Sen sijaan esimerkiksi lasten leikkeihin soveltuvia pieniä majoja voi tehdä metsästä löytyvästä materiaalista, kuten paikalla olevista risuista, ihan vapaasti.

Jykevämmät lauta- yms. materiaaleista tehdyt rakennelmat poistetaan niitä havaittaessa.

Virkistysaluepalvelut
Suupantien katuvalaisimet vaihdetaan uusiinKoti ja ympäristö
Suupantien katuvaloissa on ollut tämän vuoden ajan valitettavasti suurempi vikatilanne, eikä valopolttimoiden vaihdot ja korjaustoimet ole onnistuneet toivotulla tavalla. Vika valoissa uusii kaikista korjaustoimista huolimatta, eikä tarvittavia varaosia ole kyseiseen malliin saatavilla. Ongelman vuoksi on päädytty ratkaisuun, jossa koko kadun valot vaihdetaan uusiin ja uuden mallisiin valaisimiin.

Uuden mallisten valaisinten toimitusaika on ollut pitkä komponenttiongelmien vuoksi, mutta nyt valaisimet on saatu ja asennustyö voidaan aloittaa.

Valaisinasennukset tehdään kevyen liikenteen väylän puolelta, ja kulku on turvattu koko asennustyön ajan. Uusien valojen asennut tehdään elokuun 2024 loppuun mennessä.
Pirkkalan kunta helpottaa rakennusvalvonnan dokumenttien hankkimistaKoti ja ympäristö
Lupapiste Kauppa tekee rakennuspiirustusten ostamisesta sujuvaa.

Lupapiste on Suomen johtava rakennetun ympäristön sähköinen lupa-asiointipalvelu. Lupapisteen lisäpalveluna toimii Lupapiste Kauppa, verkkopalvelu, jonka kautta rakennusvalvonnan dokumentteja voidaan ostaa helposti sähköisessä muodossa.

Pirkkalan kunta on ottanut Lupapiste Kaupan, eli digitaalisten rakentamisen dokumenttien ostokanavan käyttöön toukokuussa 2024. Kauppapaikasta voit hankkia kunnan rakennusvalvonnan arkistoon tallennettuja rakennuspiirustuksia. Näitä ovat pääpiirustukset ja erityissuunnitelmat (KVV-, IV- ja rakennesuunnitelmat).

Palvelu helpottaa dokumenttien hankkimista merkittävästi. Voit käyttää kauppaa itsepalveluna vuorokauden ympäri ja paikkariippumattomasti. Piirustukset voit ladata sähköisessä muodossa välittömästi, ilman odotusaikaa. Kaupassa on myynnissä kaikki digitaalisten lupaprosessien aikana syntyneet tai aiemmat, digitoidut dokumentit. Mikäli tarvitsemasi dokumentti puuttuu digitaalisessa muodossa, voit tehdä siitä aineistopyynnön kunnan rakennusvalvontaan Lupapiste Kaupan kautta. Kaupassa on käytössä kaikki yleisimmät maksutavat.