Vieraslajien soolotalkoot 2023

Lähde: Uutiset
Valtakunnalliset vieraslajien soolotalkoot Pirkkalassa.

Pirkkalan kunta kannustaa haitallisten vieraslajien torjuntaan soolotalkoilla 22.5. - 31.8.2023! Voit osallistua soolotalkoot-kampanjaan esimerkiksi omassa pihapiirissäsi tai kunnan osoittamassa talkookohteessa yksin, pienessä porukassa tai yhdistyksesi kanssa.

Mukaan voi liittyä milloin vain. Osallistuaksesi tarvitset vain mobiililaitteen tai tietokoneen. Aktiivisimmat torjujat sekä toimeliaimmat yhteisöt palkitaan kunniakirjoin. Tarkemmat osallistumisohjeet löytyvät vieraslajit.fi -sivustolta.

Kunnan valmiiksi osoittamalla talkookohteella voi käydä vapaasti kitkemässä tai niittämässä milloin tahansa ilman erillistä lupaa. Kohde on esitetty alla. Maastossa soolotalkoot-kohteen tunnistaa paikalle pystytettävästä soolotalkoot-kyltistä. Muillakin kunnan yleisillä alueilla voi torjua vieraslajeja, mutta tällöin pyydetään olemaan ensin yhteydessä kunnan ympäristönsuojeluun (ympäristötarkastaja Kalle Salovaara, p. 044 486 1146, kalle.salovaara@pirkkala.fi).

Haikan kartanopuiston jättipalsamiesiintymä

Kirkkokatu 18
Kitkentäjätteen käsittelyohje: Kitketyt jättipalsamit ja niiden katkotut kukkavarret sijoitetaan jätesäkkeihin kerättyinä Kirkkokadun varrelle tuotavaan jäteastiaan. Jäteastian täyttymistä seurataan ja sitä tyhjennetään tarvittaessa. Mikäli jättipalsami on ehtinyt siementää, tulee kitkentätyössä noudattaa erityistä varovaisuutta, jottei siemenet pääse leviämään lähimaastoon taikka kulkeutumaan uusille alueille.


Lisäksi espanjansiruetanaa on sallittua torjua ilman erillistä lupaa kaikilla kunnan yleisillä alueilla. Pirkkalan laajimpien esiintymisalueiden läheisyyteen Takamaalle, Vähäjärven läheisyyteen ja Nuolialan laaksoon tuodaan täksikin kesäksi etanaroskikset, joihin lopetetut etanat voi sijoittaa.