Kuntokatsastus -reitti Vähäjärvellä

Lähde: Uutiset
kuntokatsastusreitti

Tule testaamaan oma kestävyyskuntosi!

Pirkkalan Vähäjärvelle on tullut kuntokatsastus - reitti. Reitin tavoitteena on tarjota matalan kynnyksen liikuntapalvelu valmiille lähiliikuntapaikalle sekä lisätä kansalaisten tietoisuutta omasta kuntotilanteesta ja kunnon yhteydestä terveyteen.

Reitin pituus on 1,866 kilometriä ja lähtö vapaa-aikakeskuksen kulmalta, tenniskenttien vierestä (Urheilutie 10). 

Toimi näin:

1. Lue ohjeet kuntokatsastuspaikaltasi.

2. Kävele tai juokse reitti ja ota aika.

3. Tarkista tulos ja palaute, valmista tuli!

4. Halutessasi voit rekisteröityä sivulle www-kuntokatsastus.info ja seurata tuloksiasi.


Idean ydin:

- voit suorittaa omaan tahtiin tasaisella vauhdilla ja rasituksella

- et tarvitse sykemittareita tms. –kello riittää

- voit liikkua reitin silloin, kun itselle sopii

- ilman sosiaalista painetta

Pedagoginen näkökulma: kestävyysliikkumisen tehoalueet -liikennevalot

joko kävellen tai juosten riippuen siitä, mihin on tottunut.

Kartan ja reitin löydät täältä. 

Heräsikö kysymyksiä reitistä? Voit olla yhteydessä liikuntakoordinaattoriin 050 301 6130.

Suositut kortit

Pirkkalan Summer Boom -tapahtumaa ei järjestetä tänä kesänäHarrastukset ja vapaa-aika
Summer Boom on tämän kesän tauolla Vapaa-aikakeskuksen alueella olevien rakennustyömaiden sekä Pirkkala-kampuksen muuton alkamisen takia.
Mattopyykille pääsee nytKoti ja ympäristö
Matonpesupaikat on avattu 13.5.2024.

Matonpesupaikkojen keväthuollot on saatu tehtyä juuri ennen kesän saapumista. Sekä Turrin että Loukonlahden matonpesupaikat on nyt avattu.

Lue lisää kunnan verkkosivuilta: Matonpesupaikat
Pirkkalassa torjutaan vieraslajeja mobiilipelin avullaKoti ja ympäristö
Kuntalaiset voivat kohta tienata rahaa tililleen hävittämällä Pirkkalasta löytämiään lupiineja ja jättipalsameja. Tempaus toteutetaan Crowdsorsa-mobiilipelillä, jolla torjuttavia vieraslajiesiintymiä videoidaan ja merkitään kartalle.

Pirkkalan kunnan viheraluepalveluissa on tehty pitkäjänteistä työtä vieraslajien torjumiseksi kunnan alueilla. Torjuntaan käytettävissä olevat resurssit ovat kuitenkin rajalliset, ja erityisesti lupiini- ja jättipalsamiesiintymiä on edelleen paljon. Aiempina vuosina kuntalaisia on osallistettu vieraslajien torjuntaan esimerkiksi järjestämällä vieraslajitalkoita sekä tarjoamalla kohteita vieraslajien Soolotalkoot-kampanjaan. Crowdsorsa-mobiilipeli on uusi, kiinnostava keino lisätä kuntalaisten mahdollisuuksia toimia paikallisen luonnon hyväksi.



Lue lisää kunnan verkkosivujen uutisesta, johan pääset siirtymään allaoleva painikkeen kautta.
Pirkkalan kunta helpottaa rakennusvalvonnan dokumenttien hankkimistaKoti ja ympäristö
Lupapiste Kauppa tekee rakennuspiirustusten ostamisesta sujuvaa.

Lupapiste on Suomen johtava rakennetun ympäristön sähköinen lupa-asiointipalvelu. Lupapisteen lisäpalveluna toimii Lupapiste Kauppa, verkkopalvelu, jonka kautta rakennusvalvonnan dokumentteja voidaan ostaa helposti sähköisessä muodossa.

Pirkkalan kunta on ottanut Lupapiste Kaupan, eli digitaalisten rakentamisen dokumenttien ostokanavan käyttöön toukokuussa 2024. Kauppapaikasta voit hankkia kunnan rakennusvalvonnan arkistoon tallennettuja rakennuspiirustuksia. Näitä ovat pääpiirustukset ja erityissuunnitelmat (KVV-, IV- ja rakennesuunnitelmat).

Palvelu helpottaa dokumenttien hankkimista merkittävästi. Voit käyttää kauppaa itsepalveluna vuorokauden ympäri ja paikkariippumattomasti. Piirustukset voit ladata sähköisessä muodossa välittömästi, ilman odotusaikaa. Kaupassa on myynnissä kaikki digitaalisten lupaprosessien aikana syntyneet tai aiemmat, digitoidut dokumentit. Mikäli tarvitsemasi dokumentti puuttuu digitaalisessa muodossa, voit tehdä siitä aineistopyynnön kunnan rakennusvalvontaan Lupapiste Kaupan kautta. Kaupassa on käytössä kaikki yleisimmät maksutavat.
Pirkkalassa kerätään mobiilipelillä tietoa katuverkoltaKoti ja ympäristö
Pirkkalan kunta toteuttaa joukkoistetun ajoratakartoituksen Crowdsorsa-mobiilipelillä: paikalliset tienkäyttäjät poimivat kartalta rahanarvoisia virtuaalimarjoja videoita kuvatessaan.

Kartoitustapahtuma alkaa lauantaina 25.5. klo 10 (säävarauksella). Osallistumiseen tarvitaan älypuhelin, auto ja tuulilasiin kiinnitettävä puhelinpidike. Kuka tahansa voi osallistua.

Pelaaminen tapahtuu Crowdsorsa-sovelluksella, jossa Pirkkalan kadut on täytetty rahanarvoisilla marjoilla ja hedelmillä. Autoilevat pelaajat keräävät niitä kartalta nauhoittamalla tiestä videota. Kerättävää on luvassa keskimäärin yli kolmen euron arvosta kilometriä kohden. Palkkion osallistujat saavat pankkitililleen.

Kerätyt objektit katoavat reaaliajassa kaikkien käyttäjien kartoilta, mikä ilmaisee osallistujille selkeästi, mistä tietoa on vielä keräämättä. Ansaita voi jopa parikymmentä euroa tunnissa, kunnes Pirkkalan koko 106 kilometrin katuverkko on saatu kartoitettua.

Käyttäjien kuvaamat videot käyvät läpi laaduntarkistuksen, minkä jälkeen niistä analysoidaan tekoälyn avulla teiden päällystevauriot, liikennemerkit, kaiteet ja ajoratamaalaukset. Kunta saa aineistosta tarkkaa dataa siitä, mihin korjaustoimenpiteisiin käytössä oleva budjetti tulisi kohdistaa. Heinäkuussa kartoitusvuoroon pääsevät pyörätiet.

Lue lisää ja ohjeet osallistumaan kunnan verkkosivujen uutisesta, jonne pääset alla olevan painikkeen kautta.
Vastaa kyselyyn ja vaikuta millaiset lähiliikuntapaikat Killoon ja Toivioon rakentuvatHarrastukset ja vapaa-aika
Killoon ja Toivioon rakentuu uudet lähiliikuntapaikat vuoden 2024 aikana. 

Nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa siihen, millaiset kuntoiluvälineet lähiliikuntapaikoille valikoituvat. Voit äänestä kummankin liikuntapaikan välinevaihtoehdoista mieluisampaa ja antaa avointa palautetta siitä, miten näistä kuntoilupaikoista saataisiin mahdollisimman hyvät. Toivion liikuntapaikan osalta voit myös äänestää kahdesta sijaintivaihtoehdosta.

Kysely on avoinna 7.-19.5.2024.
Maastomittauksia Loukonlahden alueellaKoti ja ympäristö
Loukonlahden uuteen urheilupuistoon liittyen tehdään Loukonlahden alueella maastomallikartoituksia sekä muutamia maaperätutkimuksia kairaamalla satunnaisesti aikavälillä 6.-19.5.2024.

Mittaustyön tekeen kunnan puitesopimuskumppani Taratest Oy.

Lisätietoja hankkeesta: Loukonlahden urheilupuisto

Yhdyskuntatekniikkan ja aluepalvelut
Pirkkala-kampuksen yleisten alueiden maanrakennusurakka alkaa maanantaina 22.4.2024Koti ja ympäristö
Urakkaan kuuluu Pirkkalan uuden koulukampusalueen ympäröivät pysäköintialueet, katuyhteyksien tarvittavat muutokset, välitunti- ja aukioalueet, huoltoajoyhteydet sekä alueen vesihuolto- ja vihertyöt. 

Urakan ensivaiheessa ei vielä aiheudu suuria muutoksia liikennejärjestelyihin. Pirkkala-kampuksen mopoparkki poistuu käytöstä. 

Urakan edetessä suuremmista työnaikaisista liikennejärjestelyistä ja pysäköinnin muutoksista ilmoitetaan hyvissä ajoin erikseen alueen toimijoita sekä tehdään uutisnostoja kunnan verkkosivuille, Haloo Pirkkala -sovellukseen ja kunnan somekanaviin.

Koulurakennukset, Vapaa-aikakeskus ja urheilukenttä pysyvät käytettävissä ja saavutettavissa koko urakan ajan.

Urakka valmistuu kokonaisuudessaan lokakuussa 2025.

Lisätietoja urakasta ja suunnitelmat alueesta löytyy kunnan verkkosivujen hankesivuilta: Pirkkala-kampuksen yleisten alueiden rakentaminen.
Pirkkalan Muinaismarkkinat on nyt Rautakauden BirckalaHarrastukset ja vapaa-aika
Aiemmin Pirkkalan Muinaismarkkinoina tunnettu rautakausitapahtuma on uudelta nimeltään Rautakauden Birckala.  Tapahtuma järjestetään tänä kesänä 6.-7. heinäkuuta Reipin alueella, osoitteessa Museotie 9, Pirkkala.

Uudistuksen taustalla on tapahtuman kasvu yksipäiväisistä markkinoista kaksipäiväiseksi historiatapahtumaksi, johon kuuluu käsityöläisten markkinoiden lisäksi myös opastettuja kierroksia, luentoja, työnäytöksiä, työpajoja ja musiikkiohjelmaa sekä monenlaista oheisohjelmaa myös muina aikoina. Nimenmuutos on osa brändiuudistusta, jonka tavoitteena on tehdä kaikessa viestinnässä selväksi, minkälaisesta tapahtumasta on kyse.

Rautakauden Birckalan ohjelma julkaistaan toukokuun aikana. Tapahtuman järjestää Pirkkalan kunta yhteistyössä Pirkkalan Muinaisaikayhdistys Birckalaiset ry:n, Pirkkalankylän kyläyhdistyksen sekä lukuisten muiden paikallisten yhdistysten ja vapaaehtoisten kanssa.