Voimakkaasti immuunipuutteisille viides koronarokotus

Lähde: Uutiset
kuvituskuva

THL suosittelee voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille viidettä koronarokoteannosta. Tehosteannoksen voi antaa, kun neljännestä annoksesta on kulunut 4–6 kuukautta.

Koronavirustartunta vastaa yhtä rokoteannosta myös immuunipuutteisilla henkilöillä, joten taudin sairastanut ja neljä rokoteannosta saanut henkilö ei tarvitse viidettä rokoteannosta tässä vaiheessa.

THL: Immuuni­vastetta voimak­kaasti heikentävät sairaudet ja tilat


Varaa aika viidenteen rokotukseen sähköisesti tai puhelimitse

Mikäli kuulut edellä mainittuun ryhmään, voit varata ajan rokotukseen. Uudet ajanvaraukset tullaan perumaan kaikkien muiden paitsi edellä mainittujen ryhmien osalta!

Tästä pääset Pirkkalan ajanvaraukseen
Tästä pääset Vesilahden ajanvaraukseen

  • valitse palvelu: "Koronarokotus/5. annos ja "Hae ajat"
  • ilmoita ajanvarauksen syyksi edellisen rokotuksen antopäivä tai riskiryhmään kuulumisen peruste

Ajanvaraus puhelimitse:
Pirkkala: 044 486 1905 ma-pe klo 9–15
Vesilahti: 050 4477 706 ma-pe klo 9-15

Suositut kortit

Pirkkalassa rakennetaanKoti ja ympäristö
Oletko kiinnostunut, mitä Pirkkalassa rakennetaan parhaillaan. Voit seurata käynnissä olevia hankkeita ja tulevaisuuden suunnitelmia kunnan Hankkeet -internetsivuilta.

Suuremmista hankkeista on tehty jokaisesta oma hankesivu, jossa kerrotaan rakentamisesta enemmän. Pienemmät kohteet on esitetty talonrakennuksen ja yhdyskuntatekniikan työohjelmissa.

Sivulta löytyy tietoja myös jo valmistuneista rakennushankkeista keväästä 2020 alkaen, jolloin sivusto otettiin käyttöön Pirkkalan internetsivustouudistuksen yhteydessä.
Nähdään Pirkkalan Muinaismarkkinoilla 9.-10.7.!Yleistä
Pirkkalan Muinaismarkkinat ammentaa aiheensa viikinkiajasta ja Tursiannotkon alueella tehdyistä arkeologisista löydöistä. Rautakauden tunnelmaa tarjoavassa tapahtumassa on ohjelmassa muun muassa työpajoja, taistelunäytöksiä, muinaisia kädentaitoja, opastettuja kierroksia, asiantuntijaluentoja ja muinaismusiikkia. Myös lapsille järjestetään omaa muinaisohjelmaa. Tapahtuma-alueina toimivat Reipin alue ja Suupantori. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Pirkkalan Muinaismarkkinat 9.-10.7.2022
La klo 10-17
Su klo 10-16

Lue lisää Muinaismarkkinoiden verkkosivuilta. Pääset sivuille alla olevasta painikkeesta.
Killon bussipysäkki pois käytöstäKoti ja ympäristö
Keskuspuhdistamohankkeen siirtoviemärityömaasta johtuen Killontorintien ja Naistenmatkantien risteysalueen lähellä oleva Killon bussipysäkki nro 7009 on pois käytöstä 5.8.2022 saakka.

Pahoittelemme haittaa. Katso Nyssen sivuilta tiedote asiasta.
Pirkkalan kunnan ruokalistatKoti ja ympäristö
Pirkkalan kunnalla on käytössä sähköinen ruokalista -sovellus Jamix. Ruokalistojen lisäksi voit tarkastella ruokien ravintoarvoja ja ainesosaluetteloita. 

Klikkaamalla linkkiä Ruokalistat, pääset sovellukseen, jonka ensimmäiseltä sivulta voit valita, mitä ruokalistaa haluat tarkastella. 

Ruokalistat on jaoteltu sovelluksessa seuraavasti:
- Koulut
- Päiväkodit
- Pirkankoivu, terveyskeskus ja Senioritalo Pihlajamäki (hoivakohteet)
- Palveluasuminen - Silvonrinne

Näkymä näyttää yhden päivän kerrallaan. Sovelluksen yläreunassa olevaa nuolta näppäämällä, pääsee ruokalistassa eteenpäin seuraaviin päiviin.

Voit ladata myös Jamix menu -sovelluksen ilmaiseksi omaan älypuhelimeesi tai tablettiin eri sovelluskaupoista (App Store, Google Play ja Windows Phone Store). Klikkaa suosikiksi Pirkkalan Ruokapalvelut ja seuraa ajankohtaisia ruokalistojamme helposti missä vain.
Tutustu Pirkkalaan opastetuilla kierroksilla!Harrastukset ja vapaa-aika
Pirkkalassa järjestetään kesän aikana monipuolisia opastettuja kierroksia kävellen, bussilla, kirkkoveneellä ja pyöräillen. Myös lapsille järjestetään omia kierroksia. Mukana kierroksilla on Nokian ja Pirkkalan Matkailuoppaat ry:n auktorisoitu opas.

Kierroksille on vapaa pääsy, mutta osalle kierroksista vaaditaan ennakkoilmoittautuminen.

Katso lisätiedot ja ilmoittaudu mukaan kunnan nettisivuilla. Pääset sivuille alla olevasta painikkeesta.
Seuraa Pirkkala-kampuksen rakentumista livenäKoti ja ympäristö
Voit seurata Pirkkala-kampuksen rakentumista ajantasaisesti nettikameran kautta. Kamera ottaa kuvan korttelista 15 minuutin välein. Kuvia voi zoomata, katsoa aikajanalla tai timelapse-kavalkadina, joka näyttää rakentamisen vaiheet vuorokausien ja vuodenaikojen vaihtuessa

Pirkkala-kampus hankkeessa tuodaan saman katon alle nykyisen Naistenmatkan koulun ja Suupanniityn koulun opetus. Lisäksi hanke sisältää varhaiskasvatuksen ja nuoriso- ja kulttuuripuolen tiloja sekä monitoimitilan kokous-, koulutus- ja kulttuurikäyttöön. Rakennukseen sijoitetaan myös muun muassa kunnan kriisiajan johtokeskus. Hankkeen on määrä valmistua vuoden 2025 loppuun mennessä.