Päivystyksen aukioloaikaan muutoksia työtaistelutilanteen aikana

Lähde: Uutiset
päivystys

Hoitajien ylityö- ja vuoronvaihtokiellon aiheuttaman resurssipulan vuoksi Pirkkalan terveyskeskuksen päivystys/kiirevastaanotto sulkeutuu keskiviikosta 18.5. alkaen puoli tuntia normaalia aikaisemmin, eli arkisin klo 18.30 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 16.30.

Normaaliin aukioloaikaan palataan kun työtaistelutilanne päättyy, tiedotamme tästä erikseen.

Pahoittelemme tilanteesta mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

Suositut kortit

Yleisöluento: Siitepölyallergia ja siedätyshoitoKoti ja ympäristö
Tervetuloa yleisöluennolle aiheesta siitepölyallergia ja siedätyshoito. Asiantuntijana yleislääketieteen erikoislääkäri Pirkko Ranki. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, tervetuloa!

Tilaisuus järjestetään Pirkkalan pääkirjaston luentosalissa tiistaina 23.4. klo 18:00-19:00.

Järjestäjänä Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistys yhteistyössä Pirkkalan kunnan vammaisneuvoston kanssa.
Pirkkalan siisteystalkoot 6.-10.5.2024Koti ja ympäristö
Pirkkalassa järjestetään perinteiset siisteystalkoot äitienpäiväviikolla 6.–10. toukokuuta 2024.
 
Talkoiden tavoitteena on siivota kunnan yleisiä alueita keräämällä maassa olevia roskia. 

Haastamme pirkkalalaiset yhdistykset, kuten kylä- ja asukasyhdistykset sekä koulut osallistumaan koko Pirkkalan kunnan talkoisiin. Kampanjaa varten voidaan erillisestä pyynnöstä järjestää joitakin sekajätteen keräysastioita keskeisimmille siivousalueille. 

Yleisiltä alueilta kerättyjä roskia voi kampanjan aikana toimittaa maksutta myös Pirkkalan jäteasemalle sen normaaleina aukioloaikoina (ti-pe klo 14–18 ja la klo 10–14).
 
Vapaaehtoiset siivoajat/siivousporukat voivat ilmoittautua 1.5.2024 mennessä ympäristötarkastaja Kalle Salovaaralle, puh. 044 486 1146, kalle.salovaara@pirkkala.fi. Yksityishenkilöt voivat halutessaan osallistua talkoisiin myös ilman erillistä ilmoittautumista.
 
Tule mukaan yksin tai porukalla siivoamaan lähiympäristö kesäkuntoon!
Vapaa-aikakeskuksen työmaalla julkisivuasennuksia 8.-19.4Koti ja ympäristö
Vapaa-aikakeskuksen työmaan Vähäjärven puoleisessa päädyssä tehdään julkisivukasettien asennustöitä, joilla on vaikutusta kevyen liikenteen kulkureitteihin alueella. 

Työaika on ma 8.4 – pe 19.4. Vähäjärven puoleinen kevyen liikenteen reitti on pois käytöstä työn ajan jokaisena arkipäivänä klo 7 -15.30 välisen ajan.

Kartta korvaavasta kulkureitistä on kunnan verkkosivuilla olevassa uutisessa, johon pääset alla olevan painikkeen kautta.
Pirkkalan Muinaismarkkinat on nyt Rautakauden BirckalaHarrastukset ja vapaa-aika
Aiemmin Pirkkalan Muinaismarkkinoina tunnettu rautakausitapahtuma on uudelta nimeltään Rautakauden Birckala.  Tapahtuma järjestetään tänä kesänä 6.-7. heinäkuuta Reipin alueella, osoitteessa Museotie 9, Pirkkala.

Uudistuksen taustalla on tapahtuman kasvu yksipäiväisistä markkinoista kaksipäiväiseksi historiatapahtumaksi, johon kuuluu käsityöläisten markkinoiden lisäksi myös opastettuja kierroksia, luentoja, työnäytöksiä, työpajoja ja musiikkiohjelmaa sekä monenlaista oheisohjelmaa myös muina aikoina. Nimenmuutos on osa brändiuudistusta, jonka tavoitteena on tehdä kaikessa viestinnässä selväksi, minkälaisesta tapahtumasta on kyse.

Rautakauden Birckalan ohjelma julkaistaan toukokuun aikana. Tapahtuman järjestää Pirkkalan kunta yhteistyössä Pirkkalan Muinaisaikayhdistys Birckalaiset ry:n, Pirkkalankylän kyläyhdistyksen sekä lukuisten muiden paikallisten yhdistysten ja vapaaehtoisten kanssa.
Katujen puhdistus talven hiekoitushiekoista alkanutKoti ja ympäristö
Katujen puhdistus talven hiekoitushiekoista aloitettiin viime viikonloppuna Pirkkalassa. Työ jouduttiin keskeyttämään yöpakkasten vuoksi. Säiden salliessa puhdistustyö jatkuu taas loppuviikosta.

Kunta kerää sepelit niiltä väyliltä ja alueilta, jotka kuuluvat kunnan talvikunnossapitovastuulle.

Tänä vuonna työ päästiin aloittamaan myöhempään säistä johtuen. Normaalivuosina hiekat on saatu kerättyä Vappuun mennessä. Tämän kevään osalta työ tulee kestämään pidempään.

Yhdyskuntatekniikka ja aluepalvelut
Anna meille palautetta Jamix Menu -ruokalistasovelluksen kauttaKasvatus ja opiskelu
Miltä ruoka tänään maistui? Missä voisimme vielä parantaa? Voit kiittää tai antaa risuja?

Lataa maksuton Jamix Menu -sovellus. Voit lukea Pirkkalan kunnan koulujen ja päiväkotien ruokalistoja ja antaa palautetta helposti kännykälläsi. Sovelluksessa on kerrottu myös aterioiden tuoteselosteet sekä ravintoarvot.

Voit ladata Jamix menu -sovelluksen ilmaiseksi omaan älypuhelimeesi tai tablettiin eri sovelluskaupoista (App Store, Google Play ja Windows Phone Store). Klikkaa suosikiksi Pirkkalan Ruokapalvelut ja seuraa ajankohtaisia ruokalistojamme helposti missä vain.

Palautteen anto sovelluksen kautta on helppoa. Ladattuasi sovelluksen, valitse Pirkkalan Ruokapalvelut -> Koulut/Päiväkodit -> Aamupala/Lounas/Välipala -> Palaute. Palautetta voit antaa yleisesti tai jopa ruokalajeittain.

Sovellusta voi käyttää myös tietokoneella verkossa. Lisätietoja ja linkki Jamix Menuun löytyy kunnan verkkosivuilta osiosta Ruokalistat.
Tilavarausten tiedotteetHarrastukset ja vapaa-aika
Tilavarausten ajankohtaiset tiedotteet ja poikkeukset.
Nyt voit lähettää kysymyksesi Pirkkalan kunnasta Kysy pormestarilta-sivullaKunta ja hallinto
Mitä haluaisit kysyä Pirkkalan kunnasta? Olemme avanneet kuntalaisille uuden vaikuttamiskanavan, jossa on mahdollisuus lähettää vapaamuotoinen kuntaa koskeva kysymys suoraan kunnan pormestari Marko Jarvalle.

Pormestari vastaa videolla yhteen kuukauden keskeiseen kysymykseen. Vastauksia kysymyksiin tullaan julkaisemaan kunnan verkkosivuilla osiossa Kysy pormestarilta sekä somessa.
Pirkkalan latu- ja jääkarttaHarrastukset ja vapaa-aika
Seuraa jääkenttien ja hiihtolatujen kunnossapitotilannetta Pirkkalan latu- ja jääkartasta. Lisätietoja kustakin reitistä tai kentästä saat klikkaamalla kohdetta kartalla.