Vähäjärven puiston ideakyselyn tulokset

Koti ja ympäristö
Vähäjärven puisto sijoittuu Pirkkalan kuntakeskuksen keskelle. Vähäjärven rantaa myötäilevä kapea puistokokonaisuus muodostaa tärkeän ja upean virkistysaluekokonaisuuden ulkoilureitteineen ja toimintapaikkoineen.

Pirkkalan kunta on käynnistänyt Vähäjärven puiston puistosuunnittelun. Suunnittelun tavoitteena on lisätä ja jäsentää erilaisia toimintoja paremmin ottaen huomioon kaikenlaiset puiston käyttäjät.

Kuntalaisilta kyseltiin alueen kehittämiseen idoita ja ajatuksia sähköisellä kyselyllä 22.8.-8.9.2024. Ideoita pääsi antamaan myös henkilökohtaisesti Meidän Pirkkala -tapahtumassa elokuussa, jossa hanketta esiteltiin.

Ideakyselyn tuloksita löytyy  kooste kunnan verkkosivujen uutisesta, johon pääset alla olevan painikkeen kautta.

uloksia tullaan käyttämään mahdollisuuksien mukaan alueen suunnittelun pohjana.

Hanke jatkuu Lappset Group Oy:n ja Pirkkalan kunnan yhteistyössä järjestämällä suunnittelu- ja ideakilpailulla alan opiskelijoille. Kilpailuaika on 20.9.2024-10.1.2025. Kilpailuun voivat osallistua maisema-, ympäristö- ja miljöösuunnittelun sekä maisema-arkkitehtuurin opiskelijat yksin tai ryhmässä Suomesta ja soveltuvin osin ulkomaisista oppilaitoksista. Kilpailu on kutsukilpailu, johon lähetetään kutsut opiskelijoille alan eri oppilaitosten kautta.

Hankkeen edetessä myös kuntalaiset pääsevät äänestämään suosikkisuunnitelmiaan. Asiasta uutisoidaan suunnitelmien valmistuttua lisää.