Jääkenttien ja hiihtolatujen kunnossapitotilanne

Lähde: Uutiset
Jääkenttien jäädytys.

Jääkenttien jäädytystöiden valmistelu on aloitettu. Kenttien pohjat saadaan tampattua loppuviikon aikana, jonka jälkeen ne saavat rauhassa jäätyä viikonlopun ajan. Varsinainen kenttien jäädytys aloitetaan heti maanantaiaamuna kelien salliessa.

Keskusurheilukentälle jäädytetään tänäkin talvena luistelurata urheilukenttää kiertämään viime vuoden tapaan. Myös sen jäädytys alkaa ensi viikolla.

Mikäli ensi viikolla saadaan lunta, aloitetaan myös hiihtoreittien pohjatyöt ja mahdollisesti päästään tekemän luisteluhiihtoa varten joitain reittejä.

Voit seurata kunnan latu- ja jääkartasta kenttien ja latujen kunnossapitotilannetta. 

Lisätietoja verkkosivuilta:

Luistelu ja jääkiekkoilu

Hiihto

Yhdyskuntatekniikka ja aluepalvelut

Suositut kortit

Haloo Pirkkala -sovelluksen kommentointimahdollisuus poistettu käytöstäKunta ja hallinto
Haloo Pirkkala -sovelluksen kommentointimahdollisuus palautteissa on poistettu käytöstä toistaiseksi. Syynä tähän ovat epäasiallisten kommenttien lisääntyminen sekä mahdollisuus kommentoida tekaistuilla nimimerkeillä. Sovelluksen käyttöön selvitellään parhaillaan kirjautumisvaihtoehtoja sovellustoimittajan kanssa. 

Palautteita voi kuitenkin edelleen jättää sovellukseen, ja kunta vastaa niihin ja ottaa ne käsittelyyn.
Loukonlahden liikuntapuiston ideakyselyHarrastukset ja vapaa-aika
Loukonlahteen on suunitteilla uusi liikuntapuisto, josta tulee monipuolinen urheilu- ja liikunta-alue, joka on ympärivuotisesti ja monipuolisesti eri ikäisten kuntalaisten käytettävissä. Laajalle yhtenäiselle puistoalueelle on tarkoitus sijoittaa esimerkiksi urheilukenttiä, vapaata puistotilaa sekä erilaisille toiminnoille ja lähiliikunnalle tarkoitettuja alueita.

Alueen yleissuunnittelu on aloitettu keväällä ja hankkeen aikajänne ulottuu pitkälle tuleviin vuosiin. Nyt käynnissä olevan yleissuunnitteluvaiheen aikana halutaan huomioida myös käyttäjien tarpeet ja toiveet alueen tulevaisuuteen liittyen.

Puistoalueen kehittämiseen toivotaan ideoita ja ajatuksia kuntalaisilta. Ideakyselyn tuloksia huomioidaan mahdollisuuksien mukaan tulevassa tarkemmassa suunnittelussa. Vastaa sähköiseen kyselyyn 8.9.2024 mennessä ja vaikuta!

Kyselyyn vastaamalla pääset kertomaan mielipiteesi, toiveesi, käyttökokemuksia alueesta sekä voit tuoda esiin näkökulmasi liikuntapuiston kehittämisestä. Kysely on tarkoitettu ensisijaisesti Pirkkalan asukkaille ja muille aluetta käyttäville yksityishenkilöille. Voit vastata myös lapsesi puolesta ja kertoa hänen toiveistaan. Kyselyn voi täyttää lisäksi myös esimerkiksi yrityksen, yhdistyksen tai seuran nimissä. Muista tällöin mainita edustamasi tahon nimi.

Sähköinen kyselylomake, esittelyvideo suunnitelmista ja lisätietoja löytyy kunnan verkkosivujen hankeosiosta, jonne pääset alla olevan painikkeen kautta.
Vastaa kyselyyn viheralueiden ja vesistöjen virkistyskäytöstä PirkkalassaKoti ja ympäristö
Viheralueet ja vesistöt ovat tärkeä osa asuinympäristöä, maisemaa sekä ihmisten luontokokemuksia. Nämä alueet tarjoavat monenlaisia mahdollisuuksia virkistäytymiseen ja vapaa-ajanviettoon. Samaan aikaan ne ovat usein tärkeitä myös luonnon monimuotoisuuden kannalta.

Pirkkalan viheralueiden ja vesistöjen virkistyskäyttöä selvitetään nyt verkkokyselyllä. Kyselyssä pyydämme sinua merkitsemään kartalle vähintään yhden sinulle tärkeän viheralueen tai vesistön, jossa käyt usein, ja vastaamaan muutamiin kysymyksiin liittyen käyntiisi kyseisessä paikassa. Vastaava verkkokysely oli auki vuonna 2022, mutta kyselyä on uudistettu tällöin saadun kuntalaispalautteen perusteella.

Kaikki vastaukset ovat tärkeitä! Ne antavat Pirkkalan kunnalle tärkeää tietoa siitä, millaisia virkistyksellisiä hyötyjä ihmiset kokevat saavansa viheralueilta ja vesistöistä. Tieto auttaa kuntaa alueiden kestävässä suunnittelussa, hoidossa ja käytön arvioinnissa. Sitä voidaan hyödyntää esimerkiksi kaavoituksessa, rakentamisessa ja muussa päätöksenteossa. Kunnan tavoitteena on pysäyttää luonnon monimuotoisuuden heikkeneminen Pirkkalassa ja säilyttää tärkeät virkistysalueet nykyisessä käytössään myös tuleville sukupolville.

Kysely on auki 31.10.2024 asti. Siihen vastaaminen vie 10–25 minuuttia aikaa riippuen siitä, kuinka monta kohdetta merkitset. Vastauksesi ovat luottamuksellisia eikä kertyneestä tiedosta voi tunnistaa yksittäisiä vastauksia. Kysely toteutetaan Suomen ympäristökeskuksen (Syke) ja Pirkkalan kunnan yhteistyönä osana Countecos-projektia.

Kiitämme lämpimästi osallistumisestasi kyselyyn!
Vähäjärven puiston ideakilpailuKoti ja ympäristö
Vähäjärven puisto sijoittuu Pirkkalan kuntakeskuksen keskelle. Vähäjärven rantaa myötäilevä kapea puistokokonaisuus muodostaa tärkeän ja upean virkistysaluekokonaisuuden ulkoilureitteineen ja toimintapaikkoineen.

Pirkkalan kunta on käynnistänyt Vähäjärven puiston puistosuunnittelun. Suunnittelun tavoitteena on lisätä ja jäsentää erilaisia toimintoja paremmin ottaen huomioon kaikenlaiset puiston käyttäjät.

Puistoalueen kehittämiseen toivotaan ideoita ja ajatuksia kuntalaisilta. Ideakyselyn tuloksia käytetään mahdollisuuksien mukaan tulevan puistosuunnittelun pohjana. Vastaa sähköiseen kyselyyn 8.9.2024 mennessä ja vaikuta! Sähköine lomake löytyy kunnan verkkosivujen hanke-osiosta, johon pääse alla olevan painikkeen kautta.

Hanketta esitellään nettisivujen lisäksi Meidän Pirkkala -tapahtumassa torstaina 29.8.2024 klo 17-19.30. Voit kertoa ideasi siellä myös paikan päällä ja täyttää paperikyselylomakkeen, joita on saatavissa tapahtumapaikalla.

Virkistysaluepalvelut
Hiihtoreiteiteillä tehdään kunnostustöitäHarrastukset ja vapaa-aika
Hiihtoreiteillä tehdään latupohjien levennys- ja kunnostustöitä aina hiihtokauden alkuun saakka. Ulkoilureiteillä liikkuvia pyydetään varovaisuuteen työmaaliikenteestä ja -koneista johtuen.

Katso kartta kunnostettavista reiteistä kunnan verkkosivujen uutisesta, johon pääset alla olevan painikkeen kautta.
Pirkkalan vapaa-aikakeskuksen näyttävä laajennus avautui käyttäjilleHarrastukset ja vapaa-aika
Pirkkalan vapaa-aikakeskuksen yhteyteen rakennettu laajennusosa on valmistunut ja se avautui käyttäjille maanantaina 19.8. Monikäyttöisen ja arkkitehtuurisesti näyttävän vapaa-aikakeskuksen laajennusosan suunnittelusta ja rakentamisesta vastasi Rakennusliike Lapti Oy.
Killontien katu- ja vesihuollon peruskorjausurakka alkaaKoti ja ympäristö
Urakassa uusitaan alueen vesi-, jätevesi- ja hulevesiverkosto. Samalla myös alueen ilmajohdot kaivetaan maihin ja valaistus uusitaan. Peruskorjaus on jatkoa alueella valmistuneelle Killontorintien peruskorjaukselle. Urakassa Killontorin kohdalla katualue rakennetaan korotettuna. Silvontien puistoalueen kohdalle on tulossa korotettu suojatie ja Palotien kohdalle korotettu risteysalue. Killontori tulee urakassa uudistumaan torimaisemmaksi.

Työt alkavat valmistelevilla töillä 12.8.2024 ja niitä jatketaan talven tuloon saakka.

Kaivuutöiden yhteydessä sähköjohdoille asennetaan putket samassa kaivannossa. Kaivuutyöt aloitetaan Killontien ja sen kevyen liikenteen väylän risteyskohdasta ja ne etenevät kohti Killontoria. Vuoden 2024 urakassa ei varmaankaan päästä aivan Killontorille saakka johtuen arvioidusta kohtalaisen suuresta louhinnan määrästä. Työt jatkuvat talven jälkeen keväällä 2025 säiden salliessa.

Alueen kiinteistöjä on infottu ja ohjeistettu urakasta erikseen.
Avattu Kivi -veistos uudella paikallaan Soljan KauppatorillaKoti ja ympäristö
Upea, graniittinen taideteos Avattu Kivi (Opened Stone), jonka on luonut latvialainen taiteilija Ojars Feldbergs Pirkkala Sculpture 2005 -tapahtuman yhteydessä, on siirretty Suupan Historiapuistosta Soljan Kauppatorille arvoiseensa paikkaan. Veistos on osa Pirkkalan veistospuistoa.

Kurkkaa kuvia uudesta sijainnista ja veistoksen sijoituspaikan viimeistelytöistä kunnan verkkosivujen uutisesta, johon pääset alla olevan painikkeen kautta.
Luvattomat rakennelmat kunnan metsissäKoti ja ympäristö
Viime aikoina on kunnan metsistä löytynyt useampia suurehkoja majarakennelmia, joiden tekemiseen on tarvittu järeämpiä työvälineitä ja -materiaaleja.

Muistuttaisimme, että kunnan omistamilla alueilla laudoista ja muusta rakennusmateriaalista tehtyjen majojen ja rakennelmien teko on kielletty. Rakennelmat voivat aiheuttaa turvallisuusriskejä. Lisäksi ne voivat häiritä eläinten elinympäristöjä ja kasvillisuutta.

Sen sijaan esimerkiksi lasten leikkeihin soveltuvia pieniä majoja voi tehdä metsästä löytyvästä materiaalista, kuten paikalla olevista risuista, ihan vapaasti.

Jykevämmät lauta- yms. materiaaleista tehdyt rakennelmat poistetaan niitä havaittaessa.

Virkistysaluepalvelut