Joulupostia ikäihmisille -kampanja kutsuu Pirkkalan asukkaat lähettämään joulukortteja ikääntyneille

Lähde: Uutiset
Joulupostia ikäihmisille 2023 kampanja

Joulun odotetuin korttikampanja alkaa nyt!

Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjestää yhteistyökumppaneineen järjestyksessään yhdennentoista Joulupostia ikäihmisille -kampanjan 13.11.–4.12.2023. Joulukorttikeräykseen on ilmoittautunut tähän mennessä mukaan jo 127 paikkakuntaa, Pirkkala mukaan lukien. Kampanjassa kerätään joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille.

– Lähettämällä joulukortin voi tuottaa yksinäiselle ikäihmiselle tunteen siitä, että häntä on ajateltu. Pienestä kortista voi olla iloa pitkäksi aikaa, Siskot ja Simot ry:n toiminnanjohtaja Eero Väisänen sanoo.

Kampanjan yhteistyökumppaneita ovat Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto ja Kansalaisareena. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.


Kampanjaan osallistuminen on helppoa ja hauskaa

Kampanjaan voi osallistua tekemällä joulukortin ja toimittamalla sen keräyspisteeseen 13.11.–4.12. Kirjoita korttiin hyvän joulun toivotukset. Merkitse saajan kohdalle ”Sinulle” ja lähettäjän kohdalle oma nimesi ja Siskot ja Simot. Pudota kortti sellaisenaan lähimpään keräyslaatikkoon. Ethän sulje korttia kirjekuoreen.


Pirkkalan keräyspisteet:

Kunnan asiointipiste
Viistokuja 3 (ma-pe klo 9-16)

Vapaa-aikakeskus
Urheilutie 10 (ma-to klo 8-22, pe-la klo 8-20, su klo 10-21)

Pääkirjasto
Suupantori 2 (ma-pe klo 10-19, la klo 10-15)

Nuolialan kirjasto
Kouluportinkuja 5 (ma-to klo 10-19, pe klo 10-16)

Toivion kirjasto
Korpitie 13 (ma-pe klo 7-19) Henkilökunta paikalla maanantaisin klo 9-15, muina aikoina omatoimiaika, jolloin mukaan tarvitaan kirjastokortti ja salasana.

Kirjastojen poikkeusaukioloajat kannattaa tarkistaa kunnan verkkosivuilta: Kirjasto - Pirkkalan kunta

Kaikki keräyspisteet löytyvät myös kampanjan verkkosivuilta: siskotjasimot.fi/joulupostia
Seuraa kampanjaa somessa: #kosketakortilla #joulupostia #berörmedkort #julpost


Lisätiedot:

Osallisuus- ja hyvinvointikoordinaattori Kati Tuokkola
kati.tuokkola@pirkkala.fi, puh. 040 5094746

Siskot ja Simot ry, toiminnanjohtaja Eero Väisänen
eero.vaisanen@siskotjasimot.fi, puh. 050 5453145

Siskot ja Simot ry, kampanjakoordinaattori Mari Ruutinen
joulupostia@siskotjasimot.fi, puh. 041 3116903

Suositut kortit

Vanhat talot ja pihat -tapahtuma lauantaina 8.6. klo 10–16Harrastukset ja vapaa-aika
Pirkkalan vanhat talot ja pihat kokoaa yhteen vanhojen talojen omistajat ja rakennusten historiasta kiinnostuneet vierailijat. Tapahtumaan on ilmoittautunut neljätoista vierailukohdetta ja kävijöitä odotetaan jälleen runsaasti. Kohteissa on opastuksia, taidenäyttelyitä, kahviloita ja monenlaista ohjelmaa. Vanhat talot ja pihat -tapahtuman yhteydessä järjestetään maksuton opastettu bussikierros, jossa vieraillaan osassa tapahtuman kohteista ja maksuton bussikuljetus Reippiin.
Päällystystöitä Korkokujalla, Mäkikadulla ja VanhatielläKoti ja ympäristö
Päällystysöiden alustavat työt on saatu loppusuoralle ja varsinaiset päällystystyöt alkavat. Alueen kiinteistöjä on tiedotettu myös erikseen päällstystöiden alkamisesta.

MÄKIKATU ja VANHATIE:
Mäkikatu ja Vanhatie päällystetään Spårentielle asti ensi viikolla. Suunniteltu työaika on ma-ti 20. – 21.5. Työt aloitetaan heti maanantaiaamuna klo 8. Työ haittaa hetkellisesti tonteille kulkua ajoneuvoilla. Työn aikana on syytä välttää mahdollisuuksien mukaan autoliikennettä kaduilla.

KORKOKUJA:
Korkokujan päällystystyöt tehdään keskiviikkona 22.5. Työ haittaa hetkellisesti liikennettä, mutta tonteille pääsee ajamaan normaalisti.

Lisätiedot
Työhön liittyvissä kysymyksissä voi olla yhteydessä työnjohtoon, puh. 040 584 6255.

Pahoittelemme häiriöitä alueella.
Pirkkalan Summer Boom -tapahtumaa ei järjestetä tänä kesänäHarrastukset ja vapaa-aika
Summer Boom on tämän kesän tauolla Vapaa-aikakeskuksen alueella olevien rakennustyömaiden sekä Pirkkala-kampuksen muuton alkamisen takia.
Mattopyykille pääsee nytKoti ja ympäristö
Matonpesupaikat on avattu 13.5.2024.

Matonpesupaikkojen keväthuollot on saatu tehtyä juuri ennen kesän saapumista. Sekä Turrin että Loukonlahden matonpesupaikat on nyt avattu.

Lue lisää kunnan verkkosivuilta: Matonpesupaikat
Pirkkalassa torjutaan vieraslajeja mobiilipelin avullaKoti ja ympäristö
Kuntalaiset voivat kohta tienata rahaa tililleen hävittämällä Pirkkalasta löytämiään lupiineja ja jättipalsameja. Tempaus toteutetaan Crowdsorsa-mobiilipelillä, jolla torjuttavia vieraslajiesiintymiä videoidaan ja merkitään kartalle.

Pirkkalan kunnan viheraluepalveluissa on tehty pitkäjänteistä työtä vieraslajien torjumiseksi kunnan alueilla. Torjuntaan käytettävissä olevat resurssit ovat kuitenkin rajalliset, ja erityisesti lupiini- ja jättipalsamiesiintymiä on edelleen paljon. Aiempina vuosina kuntalaisia on osallistettu vieraslajien torjuntaan esimerkiksi järjestämällä vieraslajitalkoita sekä tarjoamalla kohteita vieraslajien Soolotalkoot-kampanjaan. Crowdsorsa-mobiilipeli on uusi, kiinnostava keino lisätä kuntalaisten mahdollisuuksia toimia paikallisen luonnon hyväksi.Lue lisää kunnan verkkosivujen uutisesta, johan pääset siirtymään allaoleva painikkeen kautta.
Pirkkalan kunta helpottaa rakennusvalvonnan dokumenttien hankkimistaKoti ja ympäristö
Lupapiste Kauppa tekee rakennuspiirustusten ostamisesta sujuvaa.

Lupapiste on Suomen johtava rakennetun ympäristön sähköinen lupa-asiointipalvelu. Lupapisteen lisäpalveluna toimii Lupapiste Kauppa, verkkopalvelu, jonka kautta rakennusvalvonnan dokumentteja voidaan ostaa helposti sähköisessä muodossa.

Pirkkalan kunta on ottanut Lupapiste Kaupan, eli digitaalisten rakentamisen dokumenttien ostokanavan käyttöön toukokuussa 2024. Kauppapaikasta voit hankkia kunnan rakennusvalvonnan arkistoon tallennettuja rakennuspiirustuksia. Näitä ovat pääpiirustukset ja erityissuunnitelmat (KVV-, IV- ja rakennesuunnitelmat).

Palvelu helpottaa dokumenttien hankkimista merkittävästi. Voit käyttää kauppaa itsepalveluna vuorokauden ympäri ja paikkariippumattomasti. Piirustukset voit ladata sähköisessä muodossa välittömästi, ilman odotusaikaa. Kaupassa on myynnissä kaikki digitaalisten lupaprosessien aikana syntyneet tai aiemmat, digitoidut dokumentit. Mikäli tarvitsemasi dokumentti puuttuu digitaalisessa muodossa, voit tehdä siitä aineistopyynnön kunnan rakennusvalvontaan Lupapiste Kaupan kautta. Kaupassa on käytössä kaikki yleisimmät maksutavat.
Pirkkalassa kerätään mobiilipelillä tietoa katuverkoltaKoti ja ympäristö
Pirkkalan kunta toteuttaa joukkoistetun ajoratakartoituksen Crowdsorsa-mobiilipelillä: paikalliset tienkäyttäjät poimivat kartalta rahanarvoisia virtuaalimarjoja videoita kuvatessaan.

Kartoitustapahtuma alkaa lauantaina 25.5. klo 10 (säävarauksella). Osallistumiseen tarvitaan älypuhelin, auto ja tuulilasiin kiinnitettävä puhelinpidike. Kuka tahansa voi osallistua.

Pelaaminen tapahtuu Crowdsorsa-sovelluksella, jossa Pirkkalan kadut on täytetty rahanarvoisilla marjoilla ja hedelmillä. Autoilevat pelaajat keräävät niitä kartalta nauhoittamalla tiestä videota. Kerättävää on luvassa keskimäärin yli kolmen euron arvosta kilometriä kohden. Palkkion osallistujat saavat pankkitililleen.

Kerätyt objektit katoavat reaaliajassa kaikkien käyttäjien kartoilta, mikä ilmaisee osallistujille selkeästi, mistä tietoa on vielä keräämättä. Ansaita voi jopa parikymmentä euroa tunnissa, kunnes Pirkkalan koko 106 kilometrin katuverkko on saatu kartoitettua.

Käyttäjien kuvaamat videot käyvät läpi laaduntarkistuksen, minkä jälkeen niistä analysoidaan tekoälyn avulla teiden päällystevauriot, liikennemerkit, kaiteet ja ajoratamaalaukset. Kunta saa aineistosta tarkkaa dataa siitä, mihin korjaustoimenpiteisiin käytössä oleva budjetti tulisi kohdistaa. Heinäkuussa kartoitusvuoroon pääsevät pyörätiet.

Lue lisää ja ohjeet osallistumaan kunnan verkkosivujen uutisesta, jonne pääset alla olevan painikkeen kautta.
Pirkkalan Muinaismarkkinat on nyt Rautakauden BirckalaHarrastukset ja vapaa-aika
Aiemmin Pirkkalan Muinaismarkkinoina tunnettu rautakausitapahtuma on uudelta nimeltään Rautakauden Birckala.  Tapahtuma järjestetään tänä kesänä 6.-7. heinäkuuta Reipin alueella, osoitteessa Museotie 9, Pirkkala.

Uudistuksen taustalla on tapahtuman kasvu yksipäiväisistä markkinoista kaksipäiväiseksi historiatapahtumaksi, johon kuuluu käsityöläisten markkinoiden lisäksi myös opastettuja kierroksia, luentoja, työnäytöksiä, työpajoja ja musiikkiohjelmaa sekä monenlaista oheisohjelmaa myös muina aikoina. Nimenmuutos on osa brändiuudistusta, jonka tavoitteena on tehdä kaikessa viestinnässä selväksi, minkälaisesta tapahtumasta on kyse.

Rautakauden Birckalan ohjelma julkaistaan toukokuun aikana. Tapahtuman järjestää Pirkkalan kunta yhteistyössä Pirkkalan Muinaisaikayhdistys Birckalaiset ry:n, Pirkkalankylän kyläyhdistyksen sekä lukuisten muiden paikallisten yhdistysten ja vapaaehtoisten kanssa.
Tilavarausten tiedotteetHarrastukset ja vapaa-aika
Tilavarausten ajankohtaiset tiedotteet ja poikkeukset.