Liikkujan viikon maksuttomat ryhmäliikuntatunnit

Lähde: Uutiset

Euroopan liikkujan viikkoa vietetään 16.-22.9. Viikolla kannustetaan ihmisiä pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön, yhteiskuntaan ja terveyteen. 

Liikkujan viikon kunniaksi liikuntapalvelut tarjoavat vapaapääsyn kolmelle jo tutuksi tulleille ryhmäliikuntatunnille. 


Maksuttomat tunnit viikolla 38:

Tiistai klo 15-15:45 Kevytjumppa

Keskiviikko klo 8-8:45 Aamumuokkaus (kulku nuoristoila Nastan ulko-ovista)

Keskiviikko klo 9-9:45 Äijäjumppä

Tunnit pidetään vapaa-aikakeskuksen monitoimisalissa eikä niihin tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Mukaan tarvitset liikuntaan sopivan vaatetuksen, jumppamaton ja juomapullon. 

Liikuntapalvelut tarjoavat paljon myös muuta maksutonta liikuntaa. Tuntitarjonnan löydät liikunnan etusivulta www.pirkkala.fi. 

Suositut kortit

Killontien saneeraus etenee suunnitellustiKoti ja ympäristö
Killontien saneerausurakka etenee kohti Killontoria. Kaivuutöiden aikana alueen kiinteistöjen postilaatikot ja jäteastiat siirretään väliaikaisesti helposti saavutettaviin paikkoihin. Ennen kaivuutöiden alkamista kunkin kiinteistön kohdalla, kunta ottaa yhteyttä pysäköinnin ja tontille kulun järjestämiseksi. Kadun kiinteistöjä on tiedotettu asiasta erikseen.

Tähän mennessä urakassa ei ole tarvinnut louhia kalliota, mutta ennen torialuetta on arvoitu, että vastaan tulee myös louhittavaa. Tarkka kallion sijainti ei ole vielä tiedossa. Urakan konsultti määrittelee yhdessä lohintaurakoitsijan kanssa louhintatyölle tarkat tärinäarvot sekä valvoo ja mittaa tärinäarvoja tiivistii urakan aikana. Louhinnasta tiedotetaan vielä erikseen.

Marraskuun puolivälissä suunnitellaan alitusporausta vesitornille johtavalle tielle, joka voi aiheuttaa melua ja tärinää alueella. Työ tehdään erikoisurakoitsijan toimesta, ja siitä tiedotetaan lisää työn lähestyessä.

Killontien saneeraus jatkuu sääolosuhteiden mukaan talven tuloon asti. Talvitauon ajaksi kaivannot peitetään ja Killontiellä voi ajaa normaalisti.

Pahoittelemme häiriötä alueella.
Partolanaukion katu- ja puistosuunnitelmat nähtävilläKoti ja ympäristö
Partolanaukion katu- ja puistosuunnitelmat liittyvät Partolan alueen raitiotiesuunnitelmiin sekä maankäytön suunnitelmien laadintaan. 

Pirkkalassa raitiotielinja kulkee Partolan ja Kenkätien kautta Naistenmatkantielle. Kenkätien ja raitiotien väliin sijoittuu Partolan maankäyttösuunnitelmissa Partolanaukio, joka toimii myös linja-autoliikenteen ja raitiovaunujen vaihtoliikennepaikkana. Aukio on tarkoitus rakentaa laadukkaaksi ja viihtyisäksi kaupunkitilaksi.

Partolanaukion katu- ja puistosuunnitelmaehdotukset ovat nähtävillä mahdollisia muistutuksia varten 30.10.2024 klo 15 saakka. 

Tutustu suunnitelmiin tarkemmin hankesivujen osiossa: Pirkkala-Linnainmaa -raitiotie, jonne pääset alla olevan painikkeen kautta.
 
Sivulta löydät myös ohjeet mahdollisten muistutusten tekemiseen.
Tervetuloa Nepsy-pisteen kuvailtaan ke 30.10. klo 15.30Kasvatus ja opiskelu
Nepsy-pisteen kuvailta järjestetään pääkirjastolla keskiviikkona 30.10. klo 15.30-18. Kuvaillassa voidaan valmistaa ja räätälöidä kuvia perheellenne helpottamaan arkeanne. Saatte myös opastusta kuvien käyttöön. Tapahtuma on ilmainen. Tervetuloa!
Pyhäjärvenkadun saneerauksen katusuunnitelma nähtävilläKoti ja ympäristö
Pirkkalan kunta on aloittanut Haikan alueella sijaitsevan Pyhäjärvekadun katu- ja vesihuollon peruskorjauksen suunnittelun. Hankkeen katusuunnitelmat ovat valmistuneet ja ne ovat nähtävillä 16.-30.10.2024 mahdollisia muistutuksia varten. Rakentaminen on suunniteltu aloitettavaksi vuonna 2025.

Suunnitelmat ja tarkemmat ohjeet muistutusten antamiseen löytyvät kunnan hankesivuilta osiosta: Pyhäjärvenkadun saneeraus
Tampereen kaupunginhallitus ja Pirkkalan kunnanhallitus esittävät Pirkkala–Linnainmaa-raitiotien rakentamista vaiheittain – ensin rakennetaan osuudet Niihamaan ja PartolaanKunta ja hallinto
Pirkkala–Linnainmaa-raitiotietä esitetään rakennettavaksi vaiheittain. Ensimmäisessä vaiheessa Tampereen Ratikan Pirkkala–Linnainmaa -allianssi rakentaisi osuudet Sorin aukiolta Partolaan ja Kaupin kampukselta Niihamaan. Näin päättivät sekä Tampereen kaupunginhallitus että Pirkkalan kunnanhallitus kokouksissaan 7.10.2024. Raitiotien rakentamisesta päätetään Tampereen ja Pirkkalan valtuustoissa 21.10.2024.
Naistenmatkantien liikennevalo- ja suojatieurakka Turkkiradan kohdalla alkaaKoti ja ympäristö
Naistenmatkantien liittymiä parannetaan rakentamalla liikennevalot Turkkiradan ja Pyhäjärventien (vt3) rampin liittymiin. Lisäksi Naisenmatkantien yli Turkkiradan kohdalle rakennetaan uusi suojatie kevyen liikenteen kulun turvallisuuden lisäämiseksi. Työt alueella alkavat keskiviikkona 2.10. ja valmistuvat vuoden 2024 loppuun mennessä.

Autoliikenteen ja kevyen liikenteen kulku on turvattu koko urakan ajan. Liikennenopeuksia alueella alennetaan urakan ajaksi. Työntekijöiden ja muidenkin liikkujien turvallisuuden varmistamiseksi kehotamme kaikkia noudattamaan varovaisuutta alueella ja huomioimaan työmaahenkilöstön aluetta lähestyttäessä.

Urakoitsijana toimii Tampereen Puutarha-Center Oy.

Tutustu suunnitelmiin ja lue lisää urakasta kunnan verkkosivuilta osiosta Hankkeet, johon pääset siirtymään alla olevan painikkeen kautta.

Pahoittelemme häiriöitä alueella.
Rautainen Lehmä -veistos siirretty Pereensaaren puistoonKoti ja ympäristö
Keskusurheilukentän laidalla vuosia ihastuttanut ruohoa syövä Lehmä -veistos (Cow) on siirretty uudelle laitumelle Pereensaaren puistoon.

Lehmä -teoksen on luonut virolainen taiteilija, kuvanveistäjä ja kuvataideakatemian professori Villu Jaanisoo Pirkkala Sculpture 2001 -tapahtuman yhteydessä ja se on osa Pirkkalan veistospuistoa. Jaanisoo on tunnettu kuvanveistäjä ja hän on tehnyt lukuisia tunnettuja teoksia Suomeen ja Viroon. Pirkkalalaiset kaikki varmasti tuntevat hänen upean vuonna 1998 valmistaman teoksen: Valte (Pirkkalan ihminen/Homo Birkkalensis). Teos on sijoitettu Suupantorin reunustalle.

Lehmä-veistos on raskas, rautainen teos, ja se on aikojen saatossa vajonnut osin maan sisään. Lehmälle on etsitty uutta sijoituspaikkaa, ja nyt se on löytynyt Pereensaaren puistosta.

Taideteoksen siiro on suunniteltu yhteistyössä Pirkkalan kunnan kulttuuripalveluiden kanssa ja siirtoon on taitelija Jaanisoon hyväksyntä.

Tervetuloa ihastelemaan Lehmä -veistosta Pereensaaren puistoon.

Katso lisää kuvia kunnan verkkosivujen uutisesta, johon pääset alla olevan painikkeen kautta.
100 päivää starttiin: Työvoimapalveluista tulee kunnan palveluita 1.1.2025Kunta ja hallinto
Vuoden 2025 alusta lähtien työ- ja elinkeinopalvelut siirtyvät kuntien vastuulle, kun valtion TE-toimistot lakkautetaan. Pirkkala on jatkossa osa Tampereen seudun työllisyysaluetta. Työnhakijoiden asiakkuudet jatkuvat normaalisti, eikä uudelleenilmoittautumista tarvitse tehdä. Uudistuksen myötä myös kotoutumispalvelut siirtyvät kuntien vastuulle uuden kotoutumislain astuessa voimaan.
Vanhatien ja Kurikantien liittymä suljetaanKoti ja ympäristö
anhatien saneeraus jatkuu Kurikantien liittymästä kohti Mäkikadun liittymää. Osuudella rakennetaan pieni pätkä vesijohtoa, vahvistetaan hulevesiverkostoa, saneerataan katuvalot sekä uusitaan tien rakennekerrokset. Nykyistä vesijohtoa tai jätevesiviemäriä ei uusita sillä niillä on vielä paljon käyttöikää jäljellä.

Kurikantien ja Vanhatien liittymä suljetaan liikenteeltä tiistaina 24.9. alkaen. Kaivuutyöt kestävät noin kaksi viikkoa, jonka aikana liittymä on suljettu. Myös sen jälkeen kaivuutöitä jatketaan eteenpäin kohti Mäkikatua aina talven tuloon saakka. Kurikantieltä pääsee vain alkupään kiinteistöihin sen mukaisesti kun kaivuutyöt etenevät. Kulku Mäkikadulle ja muille loppupään kiinteistöille tapahtuu Naistenmatkantien kautta.

Liikennejärjestelykuva on nähtävissä suurempanan kunnan verkkosivujen uutisessa, johon pääset alla olevan painikkeen kautta.

Pahoittelemme häiriötä alueella.