Liikkujan viikon maksuttomat ryhmäliikuntatunnit

Lähde: Uutiset

Euroopan liikkujan viikkoa vietetään 16.-22.9. Viikolla kannustetaan ihmisiä pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön, yhteiskuntaan ja terveyteen. 

Liikkujan viikon kunniaksi liikuntapalvelut tarjoavat vapaapääsyn kolmelle jo tutuksi tulleille ryhmäliikuntatunnille. 


Maksuttomat tunnit viikolla 38:

Tiistai klo 15-15:45 Kevytjumppa

Keskiviikko klo 8-8:45 Aamumuokkaus (kulku nuoristoila Nastan ulko-ovista)

Keskiviikko klo 9-9:45 Äijäjumppä

Tunnit pidetään vapaa-aikakeskuksen monitoimisalissa eikä niihin tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Mukaan tarvitset liikuntaan sopivan vaatetuksen, jumppamaton ja juomapullon. 

Liikuntapalvelut tarjoavat paljon myös muuta maksutonta liikuntaa. Tuntitarjonnan löydät liikunnan etusivulta www.pirkkala.fi. 

Suositut kortit

Liikennejärjestelyissä muutoksia Pirkkala-kampusalueella 5.8.2024 alkaenKoti ja ympäristö
Urheilutie avataan uudelleen ajoneuvoliikenteelle 5.8.2024 alkaen, jolloin myös väliaikainen kulku Koulutien kautta päättyy.

Pirkkala-kampuksen yleisten alueiden urakan liikennejärjestelyissä siirrytään koulujen 2024 syyslukukauden alkaessa tilanteeseen, jossa ajoneuvoliikenne alueelle tapahtuu taas Urheilutien suunnasta ja samalla väliaikainen järjestely ajoneuvoille Koulutien kautta päättyy.

Alueelle valmistuu uusi pysäköintialue urheilukentän länsipuolelle korvaten alueen keskellä olleen pysäköintialueen. Koulutien eteläpäädyssä on otettu väliaikaisesti käyttöön rakentamattoman tontin hiekkakenttä yleiseksi pysäköintialueeksi. Kyseisen pysäköintialueen eteläreunaan ohjeistamme ajamaan myös lukion ja Pirkkala-kampuksen mopopysäköinnin tulevalla lukukaudella.

Polkupyöräpysäköinnin vaihtoehtoja alueella tulevat olemaan lukion ja Pirkkala-kampuksen omien pyöräpysäköintialueiden lisäksi myös väliaikaisesti entinen käytössä ollut keskeinen ajoneuvojen pysäköintialue.

Kevyen liikenteen kulku alueella helpottuu merkittävästi uusia etelä-pohjoissuuntaisia väyliä pitkin uuden pysäköintialueen sivuilta.

Työmaa-alueet ovat selkeästi aidattu ja niihin kulkeutuminen on estetty sivullisilta. Myöhemmistä liikennejärjestelymuutoksista tiedotetaan aina ennalta. Koulurakennukset, vapaa-aikakeskus ja urheilukenttä pysyvät käytettävissä ja saavutettavissa koko urakan ajan.

Tarkempi liikennejärjestelysuunnitelma löytyy kunnan verkkosivujen hankeosiosta, johon pääset siirtymään alla oleva painikkeen kautta. Suunnitelmassa on esitetetty karttapohjalla selkeästi kulkureitit ja pysäköintialueet. 

Pahoittelemme rakentamisen aiheuttamaa häiriötä alueella.
Avattu Kivi -veistos siirretään Soljan KauppatorilleKoti ja ympäristö
Suupantien ja Lentoasemantien risteyksessä sijaitsevassa Historiapuistossa jo useita vuosia kulkijoita ihastuttanut graniittinen taideteos; Avattu Kivi (Opened Stone), siirretään heinäkuun viimeisellä viikolla tai viimeistään elokuun alkupäivinä uuteen paikkaan Soljan Kauppatorille, jonne sille on varattu alueen suunnittelun yhteydessä arvokas ja näkyvä sijoituspaikka. 

Taideteoksen on luonut latvialainen taiteilija Ojars Feldbergs Pirkkala Sculpture 2005 -tapahtuman yhteydessä ja se on osa Pirkkalan veistospuistoa.

”Pirkkala Sculpture oli Pirkkalassa järjestetty kansainvälinen veistostapahtuma, jonka taiteellisena johtajana toimi kuvataideakatemian professori Villu Jaanisoo. Kolmeviikkoisten biennaalien aikana Pirkkala täyttyi suomalaisista ja kansainvälisesti arvostetuista taiteilijoista. Tapahtuma järjestettiin vuosina 2001, 2003, 2005 ja 2007.”

Veistoksen siirron myötä Historiapuiston historiallinen, upea kujanne pääsee oikeuksiinsa. Kujanteen varteen on suunniteltu levähdyspaikkoja, jossa on mukava istahtaa vanhojen puiden varjossa.

Taideteoksen siirto on suunniteltu Pirkkalan kulttuuritoimen kanssa yhteistyössä.

Tarkempi veistoksen sijoituspaikka on esitetty alueen katuympäristösuunnitelmassa, joka löytyy kunnan verkkosivujen hankeosiosta: Kauppatorin kivityöt.
Suupantien katuvalaisimet vaihdetaan uusiinKoti ja ympäristö
Suupantien katuvaloissa on ollut tämän vuoden ajan valitettavasti suurempi vikatilanne, eikä valopolttimoiden vaihdot ja korjaustoimet ole onnistuneet toivotulla tavalla. Vika valoissa uusii kaikista korjaustoimista huolimatta, eikä tarvittavia varaosia ole kyseiseen malliin saatavilla. Ongelman vuoksi on päädytty ratkaisuun, jossa koko kadun valot vaihdetaan uusiin ja uuden mallisiin valaisimiin.

Uuden mallisten valaisinten toimitusaika on ollut pitkä komponenttiongelmien vuoksi, mutta nyt valaisimet on saatu ja asennustyö voidaan aloittaa.

Valaisinasennukset tehdään kevyen liikenteen väylän puolelta, ja kulku on turvattu koko asennustyön ajan. Uusien valojen asennut tehdään elokuun 2024 loppuun mennessä.
Killonvainiontien katusuunnitelmat nähtävilläKoti ja ympäristö
Killossa asemakaavan mukaisen uuden Killonvainiontien suunnittelu on valmistunut ja katua koskevat katusuunnitelmat ovat nähtävillä 10.7.-7.8.2024 mahdollisia muistutuksia varten. Hankkeessa olemassa olevaa Killonvainiontietä jatketaan Linnakalliontielle saakka.

Suunnitelmat ja tarkemmat ohjeet muistutusten antamiseen löytyvät kunnan hankesivuilta osiosta: Killonvainiontien rakentaminen. Sivulle pääset alla olevan painikkeen kautta.
Killon ja Toivion lähiliikuntapaikkojen puistosuunnitelmat nähtävilläHarrastukset ja vapaa-aika
Killon ja Toivion lähiliikuntapaikkojen puistosuunnitelmaehdotukset ovat nähtävillä 10.7.-7.8.2024 muistutusten antamista varten. Suunnitelmaehdotukset löytyvät kunnan verkkosivujen hankkeet osiosta. Niihin voi tutusta myös kunnan Asiointipisteessä osoitteessa Viistokuja 3. Asiointipiste on avoinna arkisin klo 9 – 16.

Suunnitelmien laadinnassa osallistettiin kuntalaisia ideakilpailun muodossa keväällä 2024. Kuntalaiset saivat äänestää kuntoilupisteiden välinevalikoimasta sekä antaa palautetta alustaviin suunnitelmiin laajemminkin. Suunnitelmia on päivitetty ideakilpailun annin pohjalta.

Suunnitelmat, lisätiedot ja tarkemmat ohjeet muistutusten antamiseen löytyvät hankeosiosta. Siirry alta kunnan verkkosivujen uutiseen, josta pääset hankesivuille.
Hiihtoreiteiteillä tehdään kunnostustöitäHarrastukset ja vapaa-aika
Hiihtoreiteillä tehdään latupohjien levennys- ja kunnostustöitä aina hiihtokauden alkuun saakka. Ulkoilureiteillä liikkuvia pyydetään varovaisuuteen työmaaliikenteestä ja -koneista johtuen.

Katso kartta kunnostettavista reiteistä kunnan verkkosivujen uutisesta, johon pääset alla olevan painikkeen kautta.
Lampaita laiduntamassa ReipissäKoti ja ympäristö
Maanantaina 10.6 on Reippiin saapunut kahdeksan lampaan ryhmä kesälaitumelle Tanilan lammastilalta. Omistajan mukaan yksi lampaista on hieman toipilas keväisen sairastelun johdosta ja sillä on jo ikääkin reippaammin. Lampaan vointia seuraillaan ja jos se ei pysy muun lauman tahdissa, haetaan se kotiolohin lepuuttalemaan.

Reipin laidun tarjoaa lampaille rehevää ja monipuolista ravintoa. Laiduntaminen edistää luonnon monimuotoisuutta rikastuttaen muun muassa kasvi- ja hyönteislajistoa.

Lampaiden laidun sijaitsee Reipin tilan ja katajalehdon välissä. Kun käyt tervehtimässä lampaita, muistathan, että aitaukseen meno on ehdottomasti kielletty. Lampaat totuttelevat aluksi uuteen aitaukseensa ja saattavat säikähtää helposti. Totuttuaan uuteen ympäristöön, yleensä mielellään tulevat tervehtimään vierailijoita. Huolehdithan myös, etteivät koirat pelästytä lampaita.

Ethän ruoki lampaita omilla eväilläsi, jotta ne pysyvät terveinä ja laidun pysyy puhtaana. Lampaille voi tarjota aidan raosta varovaisesti ruohoa.

Tervetuloa Reippiin!
Raitiotien katusuunnitelmaehdotukset nähtävillä - Pirkkalan rataosuusKoti ja ympäristö
Tampereen Ratikan Pirkkala-Linnainmaa -allianssin raitiotien kehitysvaihe etenee suunnitellusti ja hanketta koskevat raitiotie- ja katusuunnitelmat ovat valmistuneet.

Pirkkalan ratahaaralla suunniteltava raitiotielinja jatkuu nykyiseltä Sorin aukion pysäkiltä Härmälän läpi Partolaan. Partolasta raitiotie on linjattu Naistenmatkantietä pitkin kohti Suupalle suunniteltavaa päätepysäkkiä.

Suunnitelmissa on esitetty muun muassa raitiotielinjaukset, jalankulku- ja pyöräilyreitit, liikennejärjestelyuudistuksia ja liikennevalosuunnitelmat. Suunnitelmiin kuuluu myös vesi-, jätevesi- ja hulevesiverkoston uusimista ja tarvittavilta osin siirtämistä ja valaistuksen uusimista.

Partolan alueen sekä Naistenmatkantien katusuunnitelmaehdotukset ovat nähtävillä mahdollisia muistutuksia varten 31.7.2024 klo 15 saakka.

Tutustu suunnitelmiin tarkemmin hankesivujen osiosta: Pirkkala-Linnainmaa -raitiotie. 

Sivulla on kerrottu myös ohjeet mahdollisten muistutusten tekemiseen.
Liikennejärjestelymuutoksia kesän ajan Pirkkala-kampuksen alueellaKoti ja ympäristö
Pirkkala-kampuksen yleisten alueiden rakentaminen vaikuttaa alueen liikennejärjestelyihin kesän ajan.

Urakassa siirrytään koulujen kesätauon ajaksi 3.6.-2.8.2024 vaiheeseen, jossa rakennetaan uusi pysäköintialue keskusurheilukentän viereen.

Urheilutie suljetaan ajoneuvoliikenteeltä 3.6.2024 alkaen. Väliaikainen kulku ajoneuvoilla nykyisille pysäköintialueille ja muille alueen toimintoihin järjestetään Koulutien kautta. Kevyen liikenteen väylän käyttäjillä on kesän aikana mahdollisuus kulkea alueelle molemmista suunnista. Urheilukenttä, Vapaa-aikakeskus ja koulurakennukset pysyvät käytettävissä ja saavutettavissa.

Liikennejärjestelymuutokset autoliikenteelle tapahtuu kahdessa osassa 2.-23.6 ja 24.-28.8. Katso muuttuvat liikennejärjestelysuunnitelmat kunnan verkkosivuilta, jonne pääset alla olevan painikkeen kautta.