Tutustu Pirkkalaan ilmaisilla opastetuilla kierroksilla

Lähde: Uutiset
järven ranta auringonlaskussa

Kesällä 2023 Pirkkalassa järjestetään monipuolisia opastettuja kierroksia kävellen, bussilla, kirkkoveneellä ja pyöräillen. Opastetut kierrokset ovat kaikille avoimia ja ilmaisia. Oppaina toimivat Nokian ja Pirkkalan matkailuoppaat ry:n auktorisoidut oppaat. 

Historiateemaisilla kävelykierroksilla matkailuoppaat kertovat alueen monivaiheisesta historiasta rautakaudesta nykypäivään. Kyösti ja Solja tutuksi -kävelykierroksella tutkitaan alueen historiaa sen vanhojen rakennusten ja niiden eri vaiheiden kautta. Samalla tutustutaan alueelle valmistuvaan uuteen rakennuskantaan. Mytologian kosketus -kävelykierroksella Reipin alueella tutustutaan rautakauden elämään, uskomuksiin ja myyttisiin olentoihin.

Pyhäjärven kirkkovenekierroksilla kuullaan soutelun ohessa elämästä Pirkkalan pitäjässä 1800-luvulla ja järvien halkoman pitäjän erikoisuuksista. Taidekierros Anian suuntaan –bussikierroksella tutustutaan Pirkkalan monimuotoiseen taide-elämään, jaloitellaan Anian lintupuistossa ja vieraillaan Anian kyläkahvilassa.  

Osaan kierroksista on ennakkoilmoittautuminen. Kaikki kierrokset eivät ole esteettömiä. Tutustu kierroskohtaisiin tietoihin osoitteessa pirkkala.fi/opastetut-kierrokset 


Lisätietoja

Peik Erhola 
Kulttuurituottaja 
Pirkkalan kunta 
peik.erhola@pirkkala.fi 
040 133 5773