Lasten Pirkkaset tarjoaa lastenkulttuuria koko helmikuuksi

Lähde: Uutiset
Teksti: Lasten Pirkkaset, monenlaista erilaista 1.-28.2.2023

Lasten Pirkkaset on Pirkanmaan kuntien yhteinen lastenkulttuurikuukausi, mikä järjestetään vuosittain helmikuussa. Mukana ovat niin isot kuin pienetkin 0-12-vuotiaille lapsille sekä heidän perheilleen suunnatut tapahtumat, kuten erilaiset esitykset, perhepäivät, virtuaaliohjelmat, työpajat, kurssit tai näyttelyt.

Vuoden 2023 teema ”Lasten Pirkkaset – monenlaista erilaista” rohkaisee sekä lapsia että aikuisia olemaan oma ainutlaatuinen itsensä iästä, sukupuolesta, kulttuurista, kielestä, perinteistä tai alkuperästä riippumatta. Kuukausi pitää sisällään tapahtumia, isoja ja pieniä, ympäri Pirkanmaata. 


LASTEN PIRKKASET -OHJELMA PIRKKALASSA 

su 5.2. klo 13-16 Luodaan lumesta! Perheiden lumirakennustalkoot

ti 7.2. klo 10 Vauvojen leikkipaja (ennakkoilmoittautuminen)

la 11.2. klo 10-14 Lasten lauantai

la 18.2. klo 15 Ruuti-klovnin matkalaukkuteatteri (ennakkoilmoittautuminen)

la 25.2. klo 13-15 Muksujen musapäivä (ennakkoilmoittautuminen)

ti 28.2. klo 14-18 Vapari vapisee! Talviloman perheiden päivä

Tutustu muiden kuntien Pirkkaset-ohjelmaan osoitteessa www.tampere.fi/lastenpirkkaset.


Lisätiedot

Anni Riskala
Nuoriso-ja kulttuuriohjaaja
p. 050 394 2422
etunimi.sukunimi@pirkkala.fi

Lue lisää Lasten Pirkkasista lastenkulttuurin verkkosivulta.

Suositut kortit

Anna meille palautetta Jamix Menu -ruokalistasovelluksen kauttaKasvatus ja opiskelu
Miltä ruoka tänään maistui? Missä voisimme vielä parantaa? Voit kiittää tai antaa risuja?

Lataa maksuton Jamix Menu -sovellus. Voit lukea Pirkkalan kunnan koulujen ja päiväkotien ruokalistoja ja antaa palautetta helposti kännykälläsi. Sovelluksessa on kerrottu myös aterioiden tuoteselosteet sekä ravintoarvot.

Voit ladata Jamix menu -sovelluksen ilmaiseksi omaan älypuhelimeesi tai tablettiin eri sovelluskaupoista (App Store, Google Play ja Windows Phone Store). Klikkaa suosikiksi Pirkkalan Ruokapalvelut ja seuraa ajankohtaisia ruokalistojamme helposti missä vain.

Palautteen anto sovelluksen kautta on helppoa. Ladattuasi sovelluksen, valitse Pirkkalan Ruokapalvelut -> Koulut/Päiväkodit -> Aamupala/Lounas/Välipala -> Palaute. Palautetta voit antaa yleisesti tai jopa ruokalajeittain.

Sovellusta voi käyttää myös tietokoneella verkossa. Lisätietoja ja linkki Jamix Menuun löytyy kunnan verkkosivuilta osiosta Ruokalistat.
Färmin ja Haikan leikkipuistojen puistosuunnitelmat nähtävilläHarrastukset ja vapaa-aika
FÄRMIN LEIKKIKPUISTON RAKENTAMINEN
Färmin asuinalueelle on suunnitteilla rakentaa uusi korttelileikkipuisto, joka sijoittuu Färminkaaren päähän, vanhalle peltoalueelle.

Leikkipuistoon on tulossa pöytäpenkkiryhmä, monitoimikiipeilyteline, roska-astia sekä yhdistelmäkeinu sisältäen linnunpesäkeinun. Leikkivälineiden alustana on hake. Puisto saa myös valaistuksen.

HAIKAN LEIKKIPUISTON PERUSKORJAUS
Haikan leikkipuiston välineistö on tullut käyttöikänsä päähän, eikä nykyinen leikkivälineiden putoamisalusta täytä nykypäivän mukaisia tarvallisuusstandardeja. 

Suunnitelmissa on uusia leikkipuiston välineistö turva-alustoineen. Samalla leikkialue siirretään asemakaavassa määrätylle paikalle nykyisen leikkipuistoalueen viereen.

Puistoja koskeva suunnitelmat ovat nähtävillä kunnan verkkosivuilla ja Asiointpisteessä (Viistokuja 3) muistutusten antamista varten.
Tilavarausten tiedotteetHarrastukset ja vapaa-aika
Tilavarausten ajankohtaiset tiedotteet ja poikkeukset.
Säännöllisten harrastevuorojen haku kaudelle 2024–2025Harrastukset ja vapaa-aika
Säännöllisten harrastevuorojen haku on alkanut! Tutustu hakuehtoihin ja täytä hakemus 28.3. kello 15 mennessä. Toimikauden 2024-2025 vuorot sijoittuvat ajalle 12.8.2024-1.6.2025.
Asukaskysely Pirkkalan kävelyn ja pyöräilyn edistämistestäKoti ja ympäristö
Pirkkalan kunta on käynnistänyt kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelman laatimisen. 

Laadittavassa edistämisohjelmassa asetetaan tavoitteet kävelyn ja pyöräilyn edistämistyölle, määritetään pyöräliikenteen pääreitit ja jalankulkupainotteiset alueet sekä laaditaan konkreettinen toimenpideohjelma kävelyn ja pyöräilyn suosion lisäämiseksi. Ohjelma valmistuu vuoden 2024 loppuun mennessä.

Osana suunnitelman laadintaa kartoitetaan asukkailta ja Pirkkalassa liikkuvilta nykyisiä liikkumistottumuksia, kävelyn ja pyöräilyn esteitä ja mahdollisuuksia sekä haetaan ideoita jalankulun ja pyöräilyn edistämiseksi.

Kyselyyn vastaaminen kestää noin 10–15 minuuttia ja siihen voi vastata 31.3.2024 saakka. Kysely toimii parhaiten Google Chrome- tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kiitos osallistumisestasi!
Jääkenttien hoito jatkuu vielä osalla kenttiäHarrastukset ja vapaa-aika
Uutisoimme jokin aika sitten, että jääkenttien hoito on lopetettu tämän talven osalta.

Säätilanne on vaihtunut otollisempaan suuntaan ja näyttäisi tulevan vielä hyvä pakkaskausi kuitenkin ennen lämpimien kevätsäiden saapumista. 

Jääkenttien tilanne katselmoidaan 4.3, jonka jälkeen saadaan tieto siitä, millä kentillä jäädytys voi vielä jatkua.

Tieto päivitettään kunnan verkkosivuilla olevaan uutiseen katselmuksen jälkeen.  

Nyt tiedossa on, että Loukonlahden jää on niin huonossa kunnossa, ettei sen hoitoa enää jatketa.

Jatkossa kenttien kunnossapitotilannetta voi seurata kunnan latu- ja jääkartan kautta.
Nyt voit lähettää kysymyksesi Pirkkalan kunnasta Kysy pormestarilta-sivullaKunta ja hallinto
Mitä haluaisit kysyä Pirkkalan kunnasta? Olemme avanneet kuntalaisille uuden vaikuttamiskanavan, jossa on mahdollisuus lähettää vapaamuotoinen kuntaa koskeva kysymys suoraan kunnan pormestari Marko Jarvalle.

Pormestari vastaa videolla yhteen kuukauden keskeiseen kysymykseen. Vastauksia kysymyksiin tullaan julkaisemaan kunnan verkkosivuilla osiossa Kysy pormestarilta sekä somessa.
Pirkkalan latu- ja jääkarttaHarrastukset ja vapaa-aika
Seuraa jääkenttien ja hiihtolatujen kunnossapitotilannetta Pirkkalan latu- ja jääkartasta. Lisätietoja kustakin reitistä tai kentästä saat klikkaamalla kohdetta kartalla.
ResQ -hävikkiruokasovellus käyttöön ylijäämäruoan myyntiinKoti ja ympäristö
Pirkkalan kunta on ottanut käyttöön ResQ -hävikkiruokasovelluspalvelun maaliskuussa 2023.

ResQ -sovellus tarjoaa hävikkiruoan myyntiin tarkoitettua sovelluspalvelua, jonka kautta kuluttajille myydään ruokaa roskiin heittämisen sijaan. Pirkkalan kunnasta mukana palvelussa ovat kaikki koulut lukuunottamatta Hyrsingin koulua. Päiväkodeista mukana ovat: Soljan lastentalo, Nuoliala, Pakkalanlyhty, Kurikankulma, Kurikanpirtti, Kurikan Helmi, Puuhkalakki ja Pere.

ResQ Club -sovellus on vapaasti ladattavissa puhelimeen tai tablettiin eri sovelluskaupoista (App Store, Google Play ja Windows Phone Store).

Lue lisää Pirkkalan kunnan internetsivuilta.