Pirkanmaan kulttuuripankki -verkkopalvelu avautuu pian kulttuurin tekijöille

Lähde: Uutiset
Pirkanmaan kulttuuripankki -verkkopalvelu avautuu pian kulttuurin tekijöille. Kuva: Laura Happo / Tampereen kaupunki

Pirkanmaan kulttuuripankki on uusi maksuton verkkopalvelu, joka kokoaa yhteen ja tuo näkyviin paikalliset kulttuurin- ja taiteentekijät sekä heidän tilattavat palvelunsa. Kulttuuripankin käyttö on maksutonta. Verkkopalvelua ylläpitää Tampereen kaupunki. Kulttuuripankki avautuu 30.11.2022 osoitteessa kulttuuripankki.fi.

Kulttuuripankkiin voivat rekisteröityä pirkanmaalaiset ammattimaisesti toimivat taiteilijat, tuottajat, kulttuuri- ja taideyhteisöt sekä taidelaitokset. Verkkopalvelu auttaa kulttuuripalvelujen tilaajia löytämään tekijät ja heidän palvelunsa yhdestä paikasta. Tilaajatahoina voivat olla esimerkiksi kunnat, hyvinvointialueet, yritykset tai yksityishenkilöt.

Pirkanmaan kulttuuripankki-verkkopalvelu on kehitetty osana Pirkanmaan kulttuurin alueellista kehittämistehtävää, Kulttuuri ja taide virtaa -projektia. Kehittämistehtävän toteutuksesta vastaa Tampereen kaupunki yhteistyössä 14 Pirkanmaan kunnan kanssa, jotka ovat Hämeenkyrö, Ikaalinen, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Sastamala, Valkeakoski, Vesilahti ja Ylöjärvi. Kehittämistehtävän rahoittajana toimii opetus- ja kulttuuriministeriö.

Tiivistä yhteistyötä verkkopalvelun kehittämisessä on tehty TAMKin Tuottajapankki-projektin kanssa, jonka rahoittajana toimii Pirkanmaan liitto sekä Tampereen kaupungin vetämän kulttuuripääkaupunkihaun jatkohanke Operaatio Pirkanmaan kanssa. Kehittämiseen ovat osallistuneet myös Taiteen edistämiskeskuksen Tampereen toimipiste sekä paikalliset kulttuuri- ja taidetoimijat.

Lue lisää aiheesta ja mukana olevista projekteista > Tampere.fi > Ajankohtaista 22.11.2022

Lisätietoa aiheesta tulossa mm. Pirkkalan alueen kulttuuritoimijat -verkostolle joulukuussa.

Suositut kortit

Omakotitalotontteja luovutetaan Lepomoision alueeltaKoti ja ympäristö
Pirkkalan kunta luovuttaa omakotitalotontteja 17 kpl Lepomoision alueelta. Kaikki luovutettavat omakotitalotontit ovat vuokratontteja.

Hakuaika on 21.12.2022 klo 9 - 9.1.2023 klo 15.

Lisätietoja ja hakuohjeet luettavissa kunnan internetsivuilta.
Kiertonet huutokauppaKoti ja ympäristö
Pirkkalan kunta myy tarpeettomaksi jäänyttä omaisuutta Kiertonetissä. 

Kiertonet tarjoaa ostajille kanavan, josta voi hankkia huutokaupalla julkisten organisaatioiden poistamaa omaisuutta resurssiviisaasti ja helposti, luontoa säästäen. 

Toiselle turha on toisella tarpeellinen – ostaja voi tehdä mitä erilaisimpia löytöjä. Ostajina Kiertonetissä voivat toimia niin yksityiset, yritykset kuin julkiset toimijatkin.

Klikkaa alla olevasta painikkeesta katsomaan, onko nyt myynnissä tavaraa.
Luistelu- ja jääkenttien jäädytystyöt käynnissäKoti ja ympäristö
Jääkenttien valmistelu- ja pohjustustyöt on aloitettu maanantaina 28.11. tekemällä kenttien pohjustustöitä painamalla satanutta lunta kenttien pohjiin. Varsinaiset jäädytystyöt on myös saatu käyntiin.

Tavoitteena on saada jääkentät käyttöön mahdollisimman nopeasti eri puolilla kuntaa.

Seuraamalla kunnan Latu- ja jääkarttaa, näet kunkin kentän ajantasaisen kunnossapitotilanteen.

Yhdyskuntatekniikka ja aluepalvelut
Pirkkalan Nepsy-pisteen esittelyvideo on julkaistuKasvatus ja opiskelu
Tutustu Pirkkalan Nepsy-pisteen toimintaan ja käyttötarkoituksiin uudella videolla.
Korkokujan vesihuoltourakka alkaa 24.10.2022Koti ja ympäristö
Pereellä Korkokujan päähän rakennettava kerrostalokortteli aiheuttaa muutoksia nykyiseen Korkokujaan.

Työt alkavat vesihuoltourakkatöillä ensi maanantaina 24.10.

Kadulle rakennetaan uusi hulevesi- ja jätevesilinjasto sekä pieni osuus vesijohtoa. Työt ulottuvat myös Pereentien puolelle, josta urakka ensimmäisenä aloitetaan. Pereentien sivussa, lähellä Korkokujan risteystä olevat parkkipaikat poistuvat töiden johdosta pois käytöstä.

Töitä tehdään tänä vuonna niin pitkälle, kuin säät antavat myöten. Lopputyöt tehdään myöhemmin ensi vuonna.

Työt saattavat aiheuttaa meluhäiriöitä alueella. Liikennejärjestelyihin tulee myös muutoksia töiden edetessä. Kulku kiinteistöille sekä ajo taloyhtiöiden paikoitusalueille säilytetään koko työn ajan.

Alueella tulee liikkumaan erilaisia työkoneita ja -autoja. Muistuttaisimme heijastimen käytön tärkeydestä ja yleisestikin varovaisuudesta alueella liikuttaessa.

Lue lisää Korkokujan suunnitelmista hankesivuilta: Korkokuja ja Tykkipuisto. Sivulle pääset klikkaamalla alla olevaa painketta.

Pahoittelemme työsta aiheutuvaa haittaa alueella.
Yhdyskuntatekniikka ja aluepalvelut
Sähköautojen lataus maksulliseksi kunnan latauspisteissäKoti ja ympäristö
Pirkkalan kunnan hallinnoimien sähköautojen latauspisteiden käyttö tulee maksulliseksi marraskuun alusta alkaen. Kunnalla on latauspisteitä tällä hetkellä kaksi; Suupantorilla sekä Soljassa lastentalon läheisyydessä.

Hinta 1.11.2022 alkaen on 0,20 € kWh.

Maksimilatausaika yhdelle latauskerralle on kaksi tuntia. Latauspisteet ovat toiminnassa 24 t/vrk. Muiden kuin sähköladattavien autojen pysäköinti sähkölatauspaikoilla on kiellettyä.

Latauspisteiden sijainnit, ohjeet maksamiseen ja lisätietoja voit lukea kunnan verkkosivuilta: Sähköautojen lataus.
Pirkkalassa rakennetaanKoti ja ympäristö
Oletko kiinnostunut, mitä Pirkkalassa rakennetaan parhaillaan. Voit seurata käynnissä olevia hankkeita ja tulevaisuuden suunnitelmia kunnan Hankkeet -internetsivuilta.

Suuremmista hankkeista on tehty jokaisesta oma hankesivu, jossa kerrotaan rakentamisesta enemmän. Pienemmät kohteet on esitetty talonrakennuksen ja yhdyskuntatekniikan työohjelmissa.

Sivulta löytyy tietoja myös jo valmistuneista rakennushankkeista keväästä 2020 alkaen, jolloin sivusto otettiin käyttöön Pirkkalan internetsivustouudistuksen yhteydessä.
Pirkkalan kunnan ruokalistatKoti ja ympäristö
Pirkkalan kunnalla on käytössä sähköinen ruokalista -sovellus Jamix. Ruokalistojen lisäksi voit tarkastella ruokien ravintoarvoja ja ainesosaluetteloita. 

Klikkaamalla linkkiä Ruokalistat, pääset sovellukseen, jonka ensimmäiseltä sivulta voit valita, mitä ruokalistaa haluat tarkastella. 

Ruokalistat on jaoteltu sovelluksessa seuraavasti:
- Koulut
- Päiväkodit
- Pirkankoivu, terveyskeskus ja Senioritalo Pihlajamäki (hoivakohteet)
- Palveluasuminen - Silvonrinne

Näkymä näyttää yhden päivän kerrallaan. Sovelluksen yläreunassa olevaa nuolta näppäämällä, pääsee ruokalistassa eteenpäin seuraaviin päiviin.

Voit ladata myös Jamix menu -sovelluksen ilmaiseksi omaan älypuhelimeesi tai tablettiin eri sovelluskaupoista (App Store, Google Play ja Windows Phone Store). Klikkaa suosikiksi Pirkkalan Ruokapalvelut ja seuraa ajankohtaisia ruokalistojamme helposti missä vain.
Seuraa Pirkkala-kampuksen rakentumista livenäKoti ja ympäristö
Voit seurata Pirkkala-kampuksen rakentumista ajantasaisesti nettikameran kautta. Kamera ottaa kuvan korttelista 15 minuutin välein. Kuvia voi zoomata, katsoa aikajanalla tai timelapse-kavalkadina, joka näyttää rakentamisen vaiheet vuorokausien ja vuodenaikojen vaihtuessa

Pirkkala-kampus hankkeessa tuodaan saman katon alle nykyisen Naistenmatkan koulun ja Suupanniityn koulun opetus. Lisäksi hanke sisältää varhaiskasvatuksen ja nuoriso- ja kulttuuripuolen tiloja sekä monitoimitilan kokous-, koulutus- ja kulttuurikäyttöön. Rakennukseen sijoitetaan myös muun muassa kunnan kriisiajan johtokeskus. Hankkeen on määrä valmistua vuoden 2025 loppuun mennessä.