Matonpesupaikat suljetaan 30.9.2021

Lähde: Uutiset
Matonpesupaikat talviteloille 30.9.2021

Turrin ja Loukonlahden matonpesupaikat laitetaan talviteloille 30.9.2021. Vielä ehtii mattopyykille siis keskiviikkona 29.9. Sen jälkeen mattopyykille pääsee taas ensi keväänä säiden salliessa.

Matonpesu -internetsivu.

Suositut kortit

Pirkkalan Joulunavauksen myyntipaikkojen varaus on avoinnaHarrastukset ja vapaa-aika
Pirkkalan Joulunavausta vietetään Suupantorilla 26.-27.11.2021. Tapahtumassa yritykset ja yhteisöt voivat myydä tuotteitaan ja palveluitaan.
Tapahtumassa on alueohjelmaa sekä eri toimijoiden jouluisia myyntipisteitä.

Myyntipaikkojen varaus on nyt avoinna sähköisen lomakkeen kautta. Varaus on avoinna 31.10.2021 asti tai niin kauan kuin paikkoja riittää.  

Varattavissa on myyntimökkejä ja myyntipaikkoja myyjän omalla kalustolla. Kaikki myyntipaikat sisältävät sähkön. Henkilö, yhdistys tai muu taho voi varata käyttöönsä vain yhden myyntipaikan.

Katso lisätiedot ja varaa oma myyntipaikkasi kunnan nettisivuilta.
Soljan alueen väliaikainen pysäköintalue otettu käyttöön 1.10Koti ja ympäristö
Kauppiaankadun perälle on rakennettu väliaikainen, sorapintainen pysäköintialue. Alue on tarkoitettu henkilöautoille ja sinne mahtuu noin 15–20 autoa. Pysäköidä voi ilman aikarajoitusta.

Kauppiaankadun pään torialue pidetään jatkossakin vapaana pysäköinnistä muun muassa alueelle varattujen pelastusteiden vuoksi.
Rantareitin valaisinurakka viivästynytKoti ja ympäristö
Pyhäjärven rannassa kulkeva uusi rantareitti on saamassa valaistuksen. Reitti kulkee Soukonlahden alueelta, Turrin ja Soljan kautta Niemenmaalle saakka.

Urakan oli määrä valmistua syyskuun loppuun mennessä, mutta valitettavasti maanlaajuisen komponentti ja materiaalipulan vuoksi valaisimia ei ole saatu ajoissa. Tämän hetkisen arvion mukaan valot saadaan asennettua marraskuun loppupuolella.
Ilmoittaudu mukaan KekrikierrokselleHarrastukset ja vapaa-aika
Kekri on vanha suomalainen syysjuhla. Uskottiin, että kekrinä liikkuivat niin haltiat kuin kekripukitkin. 

Nokian ja Pirkkalan Matkailuoppaat ry:n, Pirkkalan Muinaisaikayhdistys Birckalaiset ry:n ja Pirkkalan kunnan järjestämillä Kekrikierroksilla näet, mitä kaikkea kekrin aikaan saattoi kohdata Reipin metsässä matkalla museolta muinaiskylään. Kierroksia järjestetään yhteensä neljä: 9.10. klo 18 ja 20 sekä 30.10. klo 18 ja 20. Kokoontuminen Reipin museolla.

Kierros on suunnattu pääasiassa aikuisille, yli 12-vuotiaat voivat osallistua huoltajan seurassa. Osallistuminen on maksutonta, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen. Kullekin kierrokselle ilmoittaudutaan omalla lomakkeella. 

Löydät lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet kunnan verkkosivuilta. Pääset sivuille alla olevasta painikkeesta.
Lahjoita lämpöä - kampanja kerää neuleita tarvitsevilleHarrastukset ja vapaa-aika
EHYTin ja A-klinikkasäätiön Lahjoita lämpöä -kampanja haastaa ihmisiä neulomaan asunnottomille ja muille vähäosaisille villasukkia ja lapasia. Tarvetta on erityisesti isoille lapasille ja sukille.

Pirkkalassa neuleita voi toimittaa aukioloaikoina Pirkkalan Elokoloon, Pirkkalan pääkirjastoon, kunnan Asiointipisteelle tai vapaa-aikakeskukseen.

Keräysaika on 1.9.-30.11.2021. Vastaan otetaan uusia ja käyttämättömiä tuotteita.

Lue lisää kampanjasta Ehyt ry:n sivulta
Ehdota ohjelmaa Pirkkala 100 -juhlavuodelleYleistä
Pirkkalan kunta kutsuu kaikki järjestämään omaa ohjelmaa 100-vuotisjuhlavuodelle. Ohjelmahaku on avoinna kaikille Pirkkalassa toimiville yhdistyksille, järjestöille, yrityksille ja yksityishenkilöille, jotka voivat itse järjestää tapahtumia ja muuta ohjelmaa osana Pirkkalan 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Mukaan juhlavuoden ohjelmaan etsitään toteutusvalmiita ehdotuksia, jotka ilmoittava taho itse toteuttaa. Myös perinteisiä vuosittain järjestettäviä tapahtumia voidaan ottaa osaksi juhlavuoden ohjelmaa.

Juhlavuoden ohjelma julkaistaan painettuna kalenterina, joka jaetaan joka kotiin vuoden 2021 joulukuussa. Ohjelma on esillä myös kunnan verkkosivuilla omana Pirkkala 100 -kokonaisuutenaan ja tapahtumakalenterissa. Kunta markkinoi kaikkia juhlavuoden ohjelmaan hyväksyttyjä tapahtumia ja toimia. Kaikki mukana olevat toimijat saavat käyttää myöhemmin julkaistavaa juhlavuoden ilmettä ja logoa viestinnässään.

Ilmoita ohjelmasi meille lokakuun 2021 loppuun mennessä, jos toivot sen pääsevän mukaan juhlavuoden kalenteriin. Pirkkalan 100 -työryhmä käy läpi kaikki ohjelmaehdotukset ja tekee valinnat juhlavuoden ohjelmaksi. Ehdotuksia voi tehdä myös myöhemmin, sillä ohjelma täydentyy juhlavuoden aikana.