Matonpesupaikat suljetaan 30.9.2021

Lähde: Uutiset
Matonpesupaikat talviteloille 30.9.2021

Turrin ja Loukonlahden matonpesupaikat laitetaan talviteloille 30.9.2021. Vielä ehtii mattopyykille siis keskiviikkona 29.9. Sen jälkeen mattopyykille pääsee taas ensi keväänä säiden salliessa.

Matonpesu -internetsivu.

Suositut kortit

Kolmansia koronarokoteaikoja saatavilla kaikille 18 v. täyttäneilleTerveys ja tuki
Yli 18-vuotiaat voivat varata ajan kolmanteen koronarokotukseen. Ajanvaraus on mahdollista kaikille niille 18–59-vuotiaille, joiden toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään neljä kuukautta.

Rokoteväliä on THL:n suositusten mukaisesti lyhennetty syksyn aikana. Tällä hetkellä yli 60-vuotiaat voivat ottaa kolmannen rokotteen kun edellisestä annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Ajanvaraus kolmanteen rokoteannokseen on saatavilla seuraaviin ryhmiin kuuluville
•Kaikki 18-59-vuotiaat sekä lyhyellä alle 6 viikon annosvälillä rokotetut aikaisintaan 4 kk kuluttua toisesta rokotuksesta
•Yli 18-vuotiaat riskiryhmään 1 ja 2 kuuluvat sekä kaikki yli 60-vuotiaat aikaisintaan 3 kk kuluttua toisesta annoksesta
•Voimakkaasti immuunipuutteiset yli 12-vuotiaat aikaisintaan 2 kk toisesta rokotuksesta

Lisätietoa ja ajanvarauksen löydät kunnan verkkosivuilta. Pääset verkkosivuille alla olevasta painikkeesta.
Osallistu suureen seutukeskusteluunYleistä
Tampereen kaupunkiseudun muodostavat kahdeksan kuntaa: Kangasala, 
Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi. 

Tampereen seudulla järjestetään keväällä 2022 suuri seutukeskustelu, jonka aiheena on liikenne.  Keskustelussa alueen asukkaat kertovat, miten he liikkuvat arjessaan ja mitkä asiat vaikuttavat siihen. 

Keskusteluista saatua tietoa hyödynnetään, kun seudun liikennejärjestelmää kehitetään entistä sujuvammaksi ja kestävän kehityksen mukaiseksi.

Suuren seutukeskustelun pienryhmäkeskustelut toteutetaan etätapaamisina helmi-maaliskuussa. Osallistuminen ei edellytä ennakkotietoa tai valmistautumista.


Lue lisää suuren seutukeskustelun verkkosivuilta ja ilmoittaudu mukaan  31.1.2022 mennessä.
Vähäjärven jäärata avattuHarrastukset ja vapaa-aika
Vähäjärven jäälle on aurattu noin 1,3 kilometriä pitkä ja neljä metriä leveä luistelurata.

Kunta on tehnyt yhteistyösopimuksen Tampereen Puutarha-Center Oy:n kanssa Vähäjärven jääradan auraamisesta ja kunnossapidosta. Rata on valmistunut ja sinne pääsee nyt luistelemaan. Muistutamme, että rata on tarkoitettu luisteluun ja potkukelkkailuun. Jääradan vieressä kulkee perinteiseen hiihtoon tarkoitettu latu-ura.

Luistelurataa huolletaan säiden mukaan, tarvittaessa myös viikonloppuisin.

Lisätietoja ja jääradan säännöt löytyvät kunnan nettisivuilta.
Suupantorille rakentuu jääsiiliHarrastukset ja vapaa-aika
Siili valittiin 1990-luvun puolivälissä Pirkkalan kunnan nimikkoeläimeksi Pirkkalaisessa järjestetyssä yleisöäänestyksessä. Pirkkala 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Suupantorille nousee oma siili jäätiilistä. Päiväkotiryhmät ovat rakentaneet siilille pohjan, josta löytyy siilin muoto, silmät ja nenä. Nyt kaikki voivat osallistua jäätaideteoksen tekemiseen.

Lue osallistumisohjeet kunnan verkkosivuilta
Neuvolan chat-palvelu on avattu!Terveys ja tuki
Tavoitat nyt ehkäisy-, perhesuunnittelu- ja äitiysneuvolan terveydenhoitajan chatin välityksellä arkisin 10-12 välisenä aikana.

 Chatin kautta saat ohjausta ja neuvontaa ehkäisyyn, perhesuunnitteluun, raskauteen ja raskauden suunnitteluun liittyvissä asioissa. Chat löytyy Pirkkalan neuvolan, ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolan ja äitiysneuvolan verkkosivuilta.
Vesienhoito kiinnostaa PirkanmaallaKoti ja ympäristö
Verkostoidu ja vaikuta vesien kuntoon Pirkanmaalla! 

Kaikille avoin eteläisen Pirkanmaan vesienhoitoverkoston ensimmäinen kokous järjestetään etäyhteydellä 2.2 klo 17-19. Verkosto on perustettu loppuvuodesta 2021 ja vielä ehtii hyvin mukaan toimintaan.

Ilmoittautumiset 26.1. mennessä. Lisätiedot ja ilmoittautumislomake löytyvät Pirkanmaan ELY-keskuksen nettisivuilta.
Tule mukaan neulomaan omat Pirkkala 100 –villasukatHarrastukset ja vapaa-aika
Juhlavuoden kunniaksi Pirkkalan kunta järjestää mysteeriyhteisneulontaa yhteistyössä Taitokeskus Pirkkalan kanssa. Mysteeriyhteisneulontana eli MKAL-työnä neulottavien sukkien ulkonäkö paljastuu osa kerrallaan. 

Ensimmäinen osa julkaistaan torstaina 20. tammikuuta Pirkkalan kunnan nettisivulla ja Pirkkalan kunnan Facebookin tapahtumassa. Lankapaketteja voi ostaa Taitokeskus Pirkkalasta, Asiointipisteestä ja Taito Pirkanmaan verkkokaupasta. 

Tule mukaan neulomaan omat juhlavuoden sukat!
Ladut hiihtäjiä vartenHarrastukset ja vapaa-aika
Näin hiihtokauden alkaessa muistutamme, että ladut ovat tarkoitettu vain hiihtämistä varten. Kävely, pulkkailu, pyöräily ja muu kulkeminen laduilla on ehdottomasti kielletty. Myös koirien ulkoiluttaminen laduilla on selkeästi järjestyslailla kielletty.

Muu ulkoilu hiihtokauden aikana tulee hoitaa muualla. Hiihtokausi on nykyisin lyhyt, vain muutaman kuukauden, ja sen jälkeen reitit ovat taas vapaasti muidenkin käytettävissä.
Lähimetsien hoitotyöt ja puiden kaadotKoti ja ympäristö
Haavistontien alueella ja Ollikantien 30:n kohdalla on alkamassa lähimetsien hoitotyöt. Pääsääntöisesti hoito on huonokuntoisten puiden poistoa ja puuston harvennusta, jotta jäljelle jäävät puut saavat kasvutilaa. Valoisuuden lisääntyessä myös metsän taimettuminen mahdollistuu.

Paikoin alueella vain harvennusraivataan jo syntynyttä taimikkoa. Alueelle jätetään maapuista, risuja sekä pökkelöitä luonnon monimuotoisuutta ajatellen.