Pirkkalassa on syksyllä tarjolla monipuolista kulttuuriohjelmaa kaiken ikäisille

Lähde: Uutiset

Lokakuussa ohjelmassa on Ransun syystreffit kaikille lapsille ja lapsenmielisille, Kekrikierrokset aikuisille sekä Vanhustenviikon etäkonsertti. Vanhustenviikolle etsitään myös ulkoiluseuraa vanhuksille. Marraskuussa vietetään nuorison peliviikkoa ja kuun loppuun asti on käynnissä Asunnottomien yön innoittama Lahjoita lämpöä -kampanja. Pirkkalan Joulunavaus järjestetään Suupantorilla 26.–27. marraskuuta ja Itsenäisyyspäivää juhlitaan perinteisesti 6. joulukuuta.

Osa tapahtumista järjestetään tuttuun tapaan lähitapahtumina ja osa vaihtoehtoisin keinoin. Kaikki ohjelma on maksutonta.

Ransu saa syystreffeille vieraakseen Tuomo Rannankarin ja Hiekkakakkuorkesterin

Ransu Karvakuonon syystreffit -lastenkonsertti järjestetään viime vuoden tapaan etänä. Konserttitallenne on katsottavissa Pirkkalan kunnan YouTube-kanavalla 1.–31.10.2021.

Vanhustenviikolla ulkoillaan ja nautitaan musiikista

Lokakuun alussa 3.–10.10.2021 vietetään valtakunnallista Vanhustenviikkoa. Viikon teemana on ”Luonto antaa voimaa”.

Vanhustenviikolla nautitaan musiikista Django Collective Helsingin -etäkonsertissa. Django Collective Helsinki vie kuulijat matkalle sadan vuoden taakse Pariisin kujille, sotien aikaan ja uuden eurooppalaisen musiikin lajin syntyhetkiin. Konserttitallenne on katsottavissa verkossa 3.–10.10.2021.

Etäkonsertin lisäksi käynnissä on Vanhustenviikon ulkoilukaveri -kampanja, jossa etsitään vapaaehtoisia ulkoilemaan ikäihmisen kanssa viikon aikana. Mukaan voi ilmoittautua täyttämällä sähköisen lomakkeen.

Kekrikierroksella uppoudutaan vanhoihin uskomuksiin

Kekri on vanha suomalainen syysjuhla, jolloin haltioiden ja kekripukkien uskottiin liikkuvan. Kekrikierroksella Reipin alueella nähdään mitä kaikkea kekrin aikaan saattoi kohdata metsässä.

Kierroksia järjestetään lauantaina 9.10. ja 30.10 klo 18 ja 20. Kierrokset on suunnattu pääasiassa aikuisille, mutta yli 12-vuotiaat voivat osallistua huoltajan seurassa. Kierroksille on ennakkoilmoittautuminen.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen Kekrikierroksille

la 9.10.2021 klo 18
la 9.10.2021 klo 20
la 30.10.2021 klo 18
la 30.10.2021 klo 20

Asunnottomien yön tapahtuman tilalla kerätään neuleita tarvitseville

YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä 17.10. vuosittain vietettävä Asunnottomien yö kantaa tänä vuonna teemaa ”ULKOPUOLELLA – Syrjäytynyt vs. syrjäytetty”. Perinteistä Asunnottomien yön tapahtumaa ei järjestetä Suupantorilla.

Sen sijaan käynnissä on EHYT ry:n ja A-klinikkasäätiön Lahjoita lämpöä -kampanja, joka haastaa ihmisiä neulomaan asunnottomille ja muille vähäosaisille villasukkia ja lapasia. Pirkkalassa käyttämättömiä neuleita voi toimittaa marraskuun loppuun asti Pirkkalan Elokoloon, Pirkkalan pääkirjastoon, kunnan Asiointipisteeseen sekä Vapaa-aikakeskukseen. Kerätyt tuotteet toimitetaan Pirkkalan Elokoloon, josta neuleet jaetaan niitä tarvitseville.

Peliviikon YouTube-stream-lähetyksessä teemana e-sport

Pirkkalan kunnan nuorisopalvelut ovat aloittaneet YouTuben livestriimaukset eli suoralähetykset omalla YouTube-kanavallaan. Kanavalla julkaistaan muun muassa peliteemaisia videoita, Q&A-tyylisiä haastatteluita, erilaisia haasteita ja tapahtumia. 

Lokakuun lähetyksessä 15.10. teemana on tubettaminen ja etävieraiksi tulevat suositut tubettajat Niko ja Santtu. Marraskuun valtakunnallisen peliviikon lähetyksen teemana on e-sport ja ammattipelaaminen, kun taas joulukuussa 19.12. vietetään lähetyksessä pikkujouluja. Joululähetyksen yllätysvieras paljastetaan marraskuun lähetyksen lopuksi.

Joulu alkaa Pirkkalassa Suupantorilta

Pirkkalan Joulunavaus järjestetään Suupantorilla 26.–27.11.2021. Ohjelmassa on monenlaista jouluista alueohjelmaa sekä joulutori. Perinteisiä Joulumyyjäisiä Vapaa-aikakeskuksella ei tänä vuonna järjestetä.

Itsenäisyyspäivän juhlaa vietetään 6.12. perinteisin menoin lähitapahtumana. Tarkemmista juhlajärjestelyistä tiedotetaan myöhemmin. Itsenäisyyspäivän juhla on kaikille kuntalaisille avoin, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen.

Galleria 2:n syksyn näyttelyissä muotoilun historiaa sekä taidetta kuvataiteesta kierrätettyihin materiaaleihin

Pirkkalan pääkirjaston yhteydessä sijaitseva Galleria 2 on avoinna yleisölle. Galleriassa voi toistaiseksi kokoontua enintään kymmenen henkilöä kerrallaan. Näyttelyihin on vapaa pääsy.

Gallerian näyttelyt syksyllä 2021

10.9.–11.10.2021 Modus ry: KAARI - Taideteollisuutta ja muotoilua 20 v. juhlanäyttely
14.10.–8.11.2021 Taru Salonen: UNHOLA
11.11.–4.12.2021 Annu Mikkilä: KUKA MINÄ OLEN
9.12.2021–10.1.2022 Eero Nives: TAIDETTA

Lisätiedot

Pirkkalan kunnan tapahtumakalenteri

Pirkkalan Joulunavaus, Itsenäisyyspäivän juhla, Kekrikierrokset, Vanhustenviikko

Marika Eromäki
kulttuurituottaja
040 133 5773
marika.eromaki@pirkkala.fi

Ransun syystreffit, Peliviikko & YouTube-livestriimaukset

Anni Riskala
nuoriso- ja kulttuuriohjaaja
050 394 2422
anni.riskala@pirkkala.fi

Galleria 2

Anu Muurinen
kulttuurituottaja
050 352 1632
anu.muurinen@pirkkala.fi

Suositut kortit

Pirkkalan Joulunavauksen myyntipaikkojen varaus on avoinnaHarrastukset ja vapaa-aika
Pirkkalan Joulunavausta vietetään Suupantorilla 26.-27.11.2021. Tapahtumassa yritykset ja yhteisöt voivat myydä tuotteitaan ja palveluitaan.
Tapahtumassa on alueohjelmaa sekä eri toimijoiden jouluisia myyntipisteitä.

Myyntipaikkojen varaus on nyt avoinna sähköisen lomakkeen kautta. Varaus on avoinna 31.10.2021 asti tai niin kauan kuin paikkoja riittää.  

Varattavissa on myyntimökkejä ja myyntipaikkoja myyjän omalla kalustolla. Kaikki myyntipaikat sisältävät sähkön. Henkilö, yhdistys tai muu taho voi varata käyttöönsä vain yhden myyntipaikan.

Katso lisätiedot ja varaa oma myyntipaikkasi kunnan nettisivuilta.
Soljan alueen väliaikainen pysäköintalue otettu käyttöön 1.10Koti ja ympäristö
Kauppiaankadun perälle on rakennettu väliaikainen, sorapintainen pysäköintialue. Alue on tarkoitettu henkilöautoille ja sinne mahtuu noin 15–20 autoa. Pysäköidä voi ilman aikarajoitusta.

Kauppiaankadun pään torialue pidetään jatkossakin vapaana pysäköinnistä muun muassa alueelle varattujen pelastusteiden vuoksi.
Rantareitin valaisinurakka viivästynytKoti ja ympäristö
Pyhäjärven rannassa kulkeva uusi rantareitti on saamassa valaistuksen. Reitti kulkee Soukonlahden alueelta, Turrin ja Soljan kautta Niemenmaalle saakka.

Urakan oli määrä valmistua syyskuun loppuun mennessä, mutta valitettavasti maanlaajuisen komponentti ja materiaalipulan vuoksi valaisimia ei ole saatu ajoissa. Tämän hetkisen arvion mukaan valot saadaan asennettua marraskuun loppupuolella.
Ilmoittaudu mukaan KekrikierrokselleHarrastukset ja vapaa-aika
Kekri on vanha suomalainen syysjuhla. Uskottiin, että kekrinä liikkuivat niin haltiat kuin kekripukitkin. 

Nokian ja Pirkkalan Matkailuoppaat ry:n, Pirkkalan Muinaisaikayhdistys Birckalaiset ry:n ja Pirkkalan kunnan järjestämillä Kekrikierroksilla näet, mitä kaikkea kekrin aikaan saattoi kohdata Reipin metsässä matkalla museolta muinaiskylään. Kierroksia järjestetään yhteensä neljä: 9.10. klo 18 ja 20 sekä 30.10. klo 18 ja 20. Kokoontuminen Reipin museolla.

Kierros on suunnattu pääasiassa aikuisille, yli 12-vuotiaat voivat osallistua huoltajan seurassa. Osallistuminen on maksutonta, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen. Kullekin kierrokselle ilmoittaudutaan omalla lomakkeella. 

Löydät lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet kunnan verkkosivuilta. Pääset sivuille alla olevasta painikkeesta.
Lahjoita lämpöä - kampanja kerää neuleita tarvitsevilleHarrastukset ja vapaa-aika
EHYTin ja A-klinikkasäätiön Lahjoita lämpöä -kampanja haastaa ihmisiä neulomaan asunnottomille ja muille vähäosaisille villasukkia ja lapasia. Tarvetta on erityisesti isoille lapasille ja sukille.

Pirkkalassa neuleita voi toimittaa aukioloaikoina Pirkkalan Elokoloon, Pirkkalan pääkirjastoon, kunnan Asiointipisteelle tai vapaa-aikakeskukseen.

Keräysaika on 1.9.-30.11.2021. Vastaan otetaan uusia ja käyttämättömiä tuotteita.

Lue lisää kampanjasta Ehyt ry:n sivulta
Ehdota ohjelmaa Pirkkala 100 -juhlavuodelleYleistä
Pirkkalan kunta kutsuu kaikki järjestämään omaa ohjelmaa 100-vuotisjuhlavuodelle. Ohjelmahaku on avoinna kaikille Pirkkalassa toimiville yhdistyksille, järjestöille, yrityksille ja yksityishenkilöille, jotka voivat itse järjestää tapahtumia ja muuta ohjelmaa osana Pirkkalan 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Mukaan juhlavuoden ohjelmaan etsitään toteutusvalmiita ehdotuksia, jotka ilmoittava taho itse toteuttaa. Myös perinteisiä vuosittain järjestettäviä tapahtumia voidaan ottaa osaksi juhlavuoden ohjelmaa.

Juhlavuoden ohjelma julkaistaan painettuna kalenterina, joka jaetaan joka kotiin vuoden 2021 joulukuussa. Ohjelma on esillä myös kunnan verkkosivuilla omana Pirkkala 100 -kokonaisuutenaan ja tapahtumakalenterissa. Kunta markkinoi kaikkia juhlavuoden ohjelmaan hyväksyttyjä tapahtumia ja toimia. Kaikki mukana olevat toimijat saavat käyttää myöhemmin julkaistavaa juhlavuoden ilmettä ja logoa viestinnässään.

Ilmoita ohjelmasi meille lokakuun 2021 loppuun mennessä, jos toivot sen pääsevän mukaan juhlavuoden kalenteriin. Pirkkalan 100 -työryhmä käy läpi kaikki ohjelmaehdotukset ja tekee valinnat juhlavuoden ohjelmaksi. Ehdotuksia voi tehdä myös myöhemmin, sillä ohjelma täydentyy juhlavuoden aikana.