Pirkkalan vapaa-aikakeskus avautui tänään

Lähde: Uutiset
Kuntoilijoita ja ohjaajia kuntosalilla.

Pirkkalan vapaa-aikakeskuksen tilat ja toiminnot ovat avautuneet tänään 10. kesäkuuta pitkän tauon jälkeen. Kuntosali, liikuntasalit, kokoustilat, bänditila ja kahvila Piste palvelevat jälleen asiakkaita. Tiloissa noudatetaan voimassa olevia rajoituksia ja turvavälejä.

Vapaa-aikakeskus noudattaa normaaleja aukioloaikoja lukuun ottamatta kuntavaaliviikonloppua, jolloin se on suljettu kaikelta asioinnilta sunnuntaista maanantaihin 13.–14.6. vaalilaskennan vuoksi. Kuntosalin asiakkaiden kulkukorttien käyttöaika hyvitetään asiakkaille näiltä päiviltä.

Kuntosalilla ovat  käytössä myös omatoimiajat. Asiakkaiden tulee noudattaa turvallisuusohjeistuksia ja turvavälejä. Kuntosalilla on käsidesiä sekä pesuainetta ja kertakäyttöliinoja, joilla asiakkaat pyyhkivät laitteet itse aina ennen ja jälkeen käytön. Suositus on, että pukuhuoneiden käyttöä vältetään. Kunnan verkkosivuilta löytyy ohje kuntosalin turvallisesta käytöstä korona-aikana.

Mikäli kuntosalille syntyy ruuhkaa, asiakkaiden määrää rajoitetaan tarvittaessa. Kuntosaliryhmiä ei järjestetä eivätkä asiakkaat saa kokoontua ryhmissä kuntosalille.

Kuntosali on varattu Pirkkala triathlon -tapahtuman käyttöön lauantaina 19. kesäkuuta, jolloin se on suljettu muilta asiakkailta.

Sisäliikunta sallittua turvaohjeita noudattaen

Lapset ja nuoret voivat harjoitella liikuntasaleissa ilman turvaväliä. Vanhemmat ja saattajat noudattavat turvaohjeita. Pandemiaohjausryhmä poisti suosituksensa aikuisten sisäliikuntarajoituksista 8. kesäkuuta, joten myös aikuisten lajinmukainen harjoittelu ja kontaktilajit ovat nyt sallittuja.

Mahdollisissa otteluissa pitää noudattaa kulloinkin voimassa olevia Aluehallintoviraston ohjeita. Vastuu ohjeiden noudattamisesta on ottelun järjestäjällä.

Yksityistilaisuuksia voi järjestää kokoustiloissa

Vapaa-aikakeskuksen kokoustiloissa voi järjestää yksityistilaisuuksia ja lasten syntymäpäiväkutsuja. Yksityistilaisuuksissa on kiinnitettävä erityistä huomiota tilan kokoon, jotta turvavälit voidaan pitää. Yksityistilaisuuksiin ei enää ole osallistujarajoitusta, mutta tilaisuudet on järjestettävä turvaohjeita noudattaen. Vieraiden saapumis- ja lähtöajoista voi esimerkiksi pitää vieraskirjaa, jotta mahdollisessa altistumistilanteessa altistuneet pystytään jäljittämään.

Bänditilaa voi vuokrata normaalisti. Pieneen tilaan mahtuu korkeintaan muutamia henkilöitä, joten henkilöiden määrää ei tarvitse erikseen rajata.

Kahvila Piste noudattaa ravintola-alan rajoituksia

Kahvila Piste palvelee asiakkaita ravintola-alan rajoituksia noudattaen. Asiakaspaikkojen määrää on vähennetty siten, että turvavälit on huomioitu sekä sisällä että terassilla. Asiakaspalvelussa on tehostettu siivouskäytäntö, ja henkilökunta käyttää kasvomaskeja tai -visiireitä.  

Lisätiedot

Tero Saatsi
vapaa-aikapäällikkö
040 133 5629
tero.saatsi@pirkkala.fi

Suositut kortit

Vapaa-aikakeskus avasi ovensaHarrastukset ja vapaa-aika
Pirkkalan vapaa-aikakeskus avautui 10. kesäkuuta pitkän tauon jälkeen. Kuntosali, liikuntasalit, kokoustilat, bänditila ja kahvila Piste palvelevat jälleen asiakkaita. Tiloissa noudatetaan voimassa olevia rajoituksia ja turvavälejä. Tervetuloa!
Kehätien eteläpuolen osayleiskaava nähtävillä 2.7 astiKoti ja ympäristö
Kehätien (Valtatie 3) eteläpuoleisen alueen osayleiskaavan ja sen muutoksen laatiminen on käynnistymässä. Pyrkimyksenä on varautua elinkeinoelämän tarpeisiin turvaamalla elinkeinoelämän kasvu- ja kehitysmahdollisuudet alueella. 

Alueen osallistumis- ja arviointisuunnitelma pidetään nähtävillä 2.6.-2.7.2021 kunnan nettisivun lisäksi Partolan toimipisteen ilmoitustaululla Veskassa. 

Tutustu suunnitelmaan ja kerro mielipiteesi kirjallisesti kunnan kirjaamoon tai suullisesti Partolan toimipisteessä arkkitehdeille viimeistään 2.7.2021.
Valtakunnalliset vieraslajien soolotalkoot 17.5.—28.8.2021Koti ja ympäristö
Pirkkalan kunta on mukana valtakunnallisessa haitallisten vieraslajien #soolotalkoot -kampanjassa. Vieraslajityöstä innostuneet voivat tehdä haitallisten vieraslajien poistoa  esimerkiksi omassa pihapiirissä, lähiluonnossa, taikka muussa luvallisessa kohteessa omien aikataulujen puitteissa.

Pirkkalan kunta osallistuu tapahtumaan osoittamalla kaksi vieraslajiesiintymää, joilla on sallittua soolotalkoilla ilman erillistä lupaa. Kohteiksi valikoitui Haikan kartanopuiston jättipalsamiesiintymä ja Virkaniemen lupiiniesiintymä.
Katso tallenne muinaispukeutumisen verkkoluennostaHarrastukset ja vapaa-aika
Osana elokuussa vietettävien Muinaisviikkojen ennakko-ohjelmaa 22.5. järjestetty Mitä päälle rautakaudelle - muinaisvaatteet tutuiksi -verkkoluento on nyt katsottavissa tallenteena kunnan YouTube-kanavalla elokuun loppuun asti.

 Luennolla arkeologian tohtoriopiskelija Jenni Sahramaa keskittyy muinaispukeutumisen teoriapohjaan ja käsityömestari Mervi Pasanen käytäntöön esittelemällä pukeutumista osa kerrallaan mallien avustuksella.
Nysse-liikenteen muutokset 7.6 ja 9.8Koti ja ympäristö
Vuosi 2021 on Tampereen seudun joukkoliikenteessä suurten muutosten vuosi. Ratikkalinjojen käyttöönotto vaikuttaa myös Pirkkalan Nysse-liikenteeseen. Uudistus aloitetaan jo kesäkaudella 7.6.2021 alkaen. Suurimmat muutokset tulevat voimaan 9.8.2021, jolloin myös osa Pirkkalan linjastonumeroinnista tulee muuttumaan.

Kesäkaudella Pirkkalassa palvelu pysyy muutoin entisellään, mutta Pereen ja Nuolialan alueilla aloittaa uudet linjat 30 ja 31.

Lue lisää linjoista ja liikennöintimuutoksista Nyssen sivuilta.
Osallistu opastetuille kävelykierroksilleHarrastukset ja vapaa-aika
Pirkkalan kunta järjestää kesä-elokuussa monipuolisia opastettuja kävelykierroksia. Kierrokset ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, mutta niihin on ennakkoilmoittautuminen. 

Kesäkuussa on luvassa kaksi opastettua kierrosta, jotka ovat:
Pirkkala ennen ja nyt 9.6. klo 18
Kävellen takaisin muinaisaikaan 20.6. klo 15.

Varmista paikkasi kierroksella ja ilmoittaudu mukaan nyt!

Katso lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet verkkosivuilta
Vuokraa soutuvene ja lähde Pyhäjärven vesilleHarrastukset ja vapaa-aika
Lue lisää Turrin venesataman vuokrattavista veneistä kunnan verkkosivuilta. Pääset sivuille alla olevasta painikkeesta.
Lapsetkin pääsevät äänestämään!Yleistä
Kesän kuntavaalien yhteydessä järjestetään valtakunnalliset lasten vaalit, joissa lapset voivat äänestää suosikkiaan suomalaisten kuvittajien tekemistä piirroshahmoista. Valtakunnallisen tapahtuman tarkoituksena on tukea demokratiakasvatusta ja tehdä vaaleista ja äänestämisestä koko perheen yhteinen tapahtuma.

Koronatilanteen vuoksi lasten vaalit toteutetaan tällä kertaa pääosin sähköisessä muodossa. Pirkkalan nuorten neuvosto esittelee omalla videollaan lasten vaalien ehdokkaat ja kannustaa kaikkia käyttämään omaa äänioikeuttaan! https://youtu.be/IlfupXikLEg

Voit tutustua ehdokkaisiin tarkemmin ja äänestää osoitteessa www.lastenvaalit.fi. Sähköisen äänestyksen lisäksi Pirkkalan pääkirjastolla on lasten vaalien äänestyspiste, jossa voi käydä antamassa äänen suosikkiehdokkaalleen.

Äänestysaika on 26.5–13.6. Lasten vaalien tulos julkaistaan virallista vaalipäivää seuraavalla viikolla osoitteessa www.lastenvaalit.fi.
Liikennevalourakka Naistenmatkantien liittymissä alkaa 24.5Koti ja ympäristö
Naistenmatkantien liittymiä parannetaan rakentamalla Kauppiaankadun ja Perkiöntien risteysalueille liikennevalot. Työt alkavat maanantaina 24.5 ja valmistuvat heinäkuun loppuun mennessä.

Urakoitsijana toimii Tampereen Puutarha-Center Oy.

Liittymäalueilla parannetaan kevyen liikenteen reittejä ja suojatiesaarekkeita. Uusitaan liikennemerkit vastaamaan uuden tieliikennelain vaatimuksia ja tehdään tarvittavia muutoksia myös valaistukseen.

Tutustu suunnitelmiin ja lue lisää urakasta kunnan internetsivuilta.