Galleria 2 on jälleen auki yleisölle

Lähde: Uutiset
Teos: Ommmmm

Galleriassa on kesän aikana esillä monipuolinen kattaus kuvataidetta. Kuvataiteilija Kristiina Korpelan näyttelyssä Pirkkalaan syntynyt on esillä installaatioita 1950-luvun esineistä ja valokuvista 28.6.saakka. Heinäkuussa nähdään KesäHilmat, eli Heli Väisäsen ja Taru-Taina Noran keramiikkaveistoksia ja grafiikkaa. Galleria 2 on avoinna maanantaista perjantaihin klo 10-19. Näyttelyihin on vapaa pääsy. Näyttelykalenteri sekä ajankohtaiset virtuaalinäyttelyt löytyvät Galleria 2:n  verkkosivuilta. Tervetuloa!

Suositut kortit

Energianneuvonta laajeneeKoti ja ympäristö
Maksuton, asiantunteva ja puolueeton energianeuvonta on laajentunut koko Tampereen seudulle. Palvelu on suunnattu pääasiassa asuinrakennusten energiansäästöasioihin. Tutustu palveluun ja ota rohkeasti yhteyttä energianeuvojiin.
Tervetuloa kaikkien kuntalaisten yhteiseen itsenäisyyspäivän juhlaan!Yleistä
Pirkkalan kunnan itsenäisyyspäivän juhlaa vietetään 6.12.2021 klo 13 Nuolialan koululla (Kouluportinkuja 5). Ohjelmassa kuullaan pormestari Marko Jarvan tervehdyspuhe, juhlapuhujana toimii vuorineuvos Kari Neilimo ja musiikkia tarjoilee Julia Ilomäki (huilu) ja Noora Laiho (kantele). Ohjelmaosuuden jälkeen on kahvitarjoilu noin klo 14.

Juhla on kaikille avoin ja ilmainen, mutta osallistuminen vaatii ennakkoilmoittautumisen. Ilmoittaudu juhlaan 2.12. mennessä sähköisesti tai kunnan Asiointipisteellä. Toivomme kaikilta tilaisuuteen osallistujilta juhlavaa pukeutumista.

Saavuthan paikalle vain terveenä. Huolehdithan hyvästä käsihygieniasta ja riittävistä turvaväleistä. Tilaisuudessa on voimassa vahva maskisuositus. Järjestämisessä otetaan huomioon voimassa olevat koronarajoitukset.

Katso lisätiedot ja ilmoittaudu mukaan alla olevasta painikkeesta.
Härmälänojan Rantaraitti suljettu kunnostustöiden vuoksiKoti ja ympäristö
Pirkkalan rajan ja Pyhäjärven läheisyydessä kulkevan rantaraitin kunnostustyöt alkaneet. Reitti on suljettu 22.11.2021 alkaen aina kesään 2022 saakka.
Virittäydy joulutunnelmaan Pirkkalan JoulunavauksessaYleistä
Pirkkalan Joulunavausta vietetään Suupantorilla 26.-27.11.2021. Tule tekemään ostoksia jouluisista myyntipisteistä, nauttimaan jouluherkuista ja monipuolisesta alueohjelmasta sekä tapaamaan Taikapukkia – taikovaa joulupukkia! Tapahtumaan on vapaa pääsy. 

Saavu paikalle vain terveenä. Huolehdi hyvästä käsihygieniasta ja riittävistä turvaväleistä. Tapahtumassa on voimassa vahva maskisuositus.

Katso alueohjelma ja muut lisätiedot Pirkkalan kunnan verkkosivuilta
Rantareitin valaistus saatu valmiiksiKoti ja ympäristö
Pyhäjärven rannassa kulkeva uusi rantareitti on saanut valaistuksen. Reitti kulkee Soukonlahden alueelta, Turrin ja Soljan kautta Niemenmaalle saakka.

Urakan valmistuminen viivästyi suunnitellusta maanlaajusen komponenttien ja muun tarvitattavan materiaalin saatavuuspulasta johtuen.

Valaisinten asennustyöt jatkuvat seuraavaksi Killon uuden lenkin valaisimien asennustöillä. Killoon saadaan valot vielä marraskuun aikana.

Turvallista matkaa!
Yhdyskuntatekniikka ja aluepalvelut.
Käynnissä olevia leikkipuistosaneerauksiaKoti ja ympäristö
Pereen leikkipuiston turva-alustejen uusinta on käynnissä. Puisto on suljettu työn ajaksi. Valmista pitäisi olla viimeistään 19.11.2021 mennessä.

Haavistontien leikkipuisto on ollut pidemmän aikaa suljettuna alueella olevan kunnan maanrakennustyömaan vuoksi. Alueelle rakennettiin uusi polku, jonka jälkeen päästiin aloittamaan leikkipuiston peruskorjausremontti.

Puistossa on uusittu maarakenteita ja sinne tullaan asentamaan uusia leikkivälineitä. Lisäksi puisto saa myös uudet valaisimet. Tämän hetkisen arvion mukaan leikkiväline- ja valaisinasennuksia päästään tekemään 22.11 alkavalla viikolla. Asennusten jälkeen puistoon pääsee taas leikkimään.

Leikkipuistojen sijainnit ja lisätietoja leikkipuistoista voit saat kunnan internetsivuilta Leikkipaikat ja puistot.
Joulupostia ikäihmisille -kampanja käynnistyy jälleenYleistä
Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjestää yhteistyökumppaneineen Joulupostia ikäihmisille -kampanjan 8.11.–7.12.2021. Pirkkalassa joulukortteja jaetaan ikääntyneiden palveluiden asiakkaille.

Kampanjaan voi osallistua tekemällä joulukortin ja toimittamalla sen keräyspisteeseen ajalla 8.11.–7.12.2021.

Kirjoita korttiin hyvän joulun toivotukset. Kirjoita saajan kohdalle ”Sinulle” ja lähettäjän kohdalle oma nimesi sekä Siskot ja Simot. Tuo kortti sellaisenaan lähimpään keräyspisteeseen. Ethän sulje korttia kirjekuoreen.


Pirkkalan keräyspisteet:

Asiointipiste, Koulutie 1 

Pirkkalan pääkirjasto, Suupantori 2

Nuolialan kirjasto, Kouluportinkuja 5

Toivion kirjasto, Korpitie 1
Seuraa Pirkkala-kampuksen rakentumista livenäKoti ja ympäristö
Voit seurata Pirkkala-kampuksen rakentumista ajantasaisesti nettikameran kautta. Kamera ottaa kuvan korttelista 15 minuutin välein. Kuvia voi zoomata, katsoa aikajanalla tai timelapse-kavalkadina, joka näyttää rakentamisen vaiheet vuorokausien ja vuodenaikojen vaihtuessa

Pirkkala-kampus hankkeessa tuodaan saman katon alle nykyisen Naistenmatkan koulun ja Suupanniityn koulun opetus. Lisäksi hanke sisältää varhaiskasvatuksen ja nuoriso- ja kulttuuripuolen tiloja sekä monitoimitilan kokous-, koulutus- ja kulttuurikäyttöön. Rakennukseen sijoitetaan myös muun muassa kunnan kriisiajan johtokeskus. Hankkeen on määrä valmistua vuoden 2025 loppuun mennessä.
Lahjoita lämpöä - kampanja kerää neuleita tarvitsevilleHarrastukset ja vapaa-aika
EHYTin ja A-klinikkasäätiön Lahjoita lämpöä -kampanja haastaa ihmisiä neulomaan asunnottomille ja muille vähäosaisille villasukkia ja lapasia. Tarvetta on erityisesti isoille lapasille ja sukille.

Pirkkalassa neuleita voi toimittaa aukioloaikoina Pirkkalan Elokoloon, Pirkkalan pääkirjastoon, kunnan Asiointipisteelle tai vapaa-aikakeskukseen.

Keräysaika on 1.9.-30.11.2021. Vastaan otetaan uusia ja käyttämättömiä tuotteita.

Lue lisää kampanjasta Ehyt ry:n sivulta