Kesäaika tuo muutoksia terveys- ja sosiaalipalveluiden sekä ikääntyneiden palvelujen toimintaan

Lähde: Uutiset
kuvituskuva


Terveyspalvelut

Pirkkalan terveyskeskuksessa kesäsulun aikana 21.6.-15.8.2021 ei tehdä lausuntoja, ajokorttitarkastuksia tai kiireettömiä toimenpiteitä. Uusithan reseptisi ajoissa myös kesäaikana. Reseptien uudistamisaika on 8 vrk siitä, kun ne on laitettu uudistettaviksi.

Mielenterveyspalveluiden kesäsulku on 5.7.-1.8. välisenä aikana.


Äitiys- ja lastenneuvola sekä kouluterveydenhuolto

Neuvolapalvelut ovat kesäajan avoinna normaalisti. Vastaanottoaikoja terveydenhoitajille ja neuvolalääkärille on rajoitetusti. Äitiysneuvolan remontti kesä-heinäkuussa voi aiheuttaa häiriöitä.

Kouluterveydenhoitajat tekevät normaaliin tapaan terveystarkastuksia kesäkuussa. Koululääkäriaikoja ei ole kesä-heinäkuussa. Muissa palveluissa normaali toiminta.  
 


Sosiaalipalvelut  

Sosiaalitoimistoon otetaan yhteyttä puhelimitse. Neuvonta palvelee arkisin klo 10-11.30 numerossa 03 5652 4940. Kiireellisissä asioissa voi ottaa yhteyttä sosiaalipäivystykseen p. 050 516 7886. 


 
Ikääntyneiden palvelut  

Ikääntyneiden palveluiden ympärivuorokautisen hoivan ja kotihoidon palvelut sekä asiakasohjaus järjestetään kesän aikana normaalisti. Ikäihmisten neuvontapuhelin Ikäneuvo 040 733 3949 toimii kesän ajan arkisin klo 8.30–16. 

Muistikuntoutuksessa geriatrin vastaanottoja ei järjestetä ajalla 21.6-8.8 2021. Muistihoitajan ja muistikoordinaattorin vastaanotot toimivat kesän ajan normaalisti. Ikäihmisten päivätoiminta on tauolla Pirkkalassa 12.7-15.8.2021.

Asukkaiden ja läheisten tapaamiset ovat mahdollisia suunnitellusti. Tapaamiset tulee sopia etukäteen toiminta/-asumisyksikön henkilökunnan kanssa ja noudattaa heidän antamia ohjeita koskien vierailuja ja niiden aikaisia suojautumiskäytänteitä.

 
Senioritalo Pihlajamäen ruokasali

Ruokailu on avoinna ma 7.6.2021 alkaen klo 11-12 myös ulkopuolisille ruokailijoille (ensisijaisesti palvelukeskuskortin saaneille). Ruokasalissa noudatetaan voimassa olevia koronapandemian ohjeistuksia (mm.turvavälit, hygienia, maskien käyttö). 

Suositut kortit

Vapaa-aikakeskus avasi ovensaHarrastukset ja vapaa-aika
Pirkkalan vapaa-aikakeskus avautui 10. kesäkuuta pitkän tauon jälkeen. Kuntosali, liikuntasalit, kokoustilat, bänditila ja kahvila Piste palvelevat jälleen asiakkaita. Tiloissa noudatetaan voimassa olevia rajoituksia ja turvavälejä. Tervetuloa!
Kehätien eteläpuolen osayleiskaava nähtävillä 2.7 astiKoti ja ympäristö
Kehätien (Valtatie 3) eteläpuoleisen alueen osayleiskaavan ja sen muutoksen laatiminen on käynnistymässä. Pyrkimyksenä on varautua elinkeinoelämän tarpeisiin turvaamalla elinkeinoelämän kasvu- ja kehitysmahdollisuudet alueella. 

Alueen osallistumis- ja arviointisuunnitelma pidetään nähtävillä 2.6.-2.7.2021 kunnan nettisivun lisäksi Partolan toimipisteen ilmoitustaululla Veskassa. 

Tutustu suunnitelmaan ja kerro mielipiteesi kirjallisesti kunnan kirjaamoon tai suullisesti Partolan toimipisteessä arkkitehdeille viimeistään 2.7.2021.
Valtakunnalliset vieraslajien soolotalkoot 17.5.—28.8.2021Koti ja ympäristö
Pirkkalan kunta on mukana valtakunnallisessa haitallisten vieraslajien #soolotalkoot -kampanjassa. Vieraslajityöstä innostuneet voivat tehdä haitallisten vieraslajien poistoa  esimerkiksi omassa pihapiirissä, lähiluonnossa, taikka muussa luvallisessa kohteessa omien aikataulujen puitteissa.

Pirkkalan kunta osallistuu tapahtumaan osoittamalla kaksi vieraslajiesiintymää, joilla on sallittua soolotalkoilla ilman erillistä lupaa. Kohteiksi valikoitui Haikan kartanopuiston jättipalsamiesiintymä ja Virkaniemen lupiiniesiintymä.
Katso tallenne muinaispukeutumisen verkkoluennostaHarrastukset ja vapaa-aika
Osana elokuussa vietettävien Muinaisviikkojen ennakko-ohjelmaa 22.5. järjestetty Mitä päälle rautakaudelle - muinaisvaatteet tutuiksi -verkkoluento on nyt katsottavissa tallenteena kunnan YouTube-kanavalla elokuun loppuun asti.

 Luennolla arkeologian tohtoriopiskelija Jenni Sahramaa keskittyy muinaispukeutumisen teoriapohjaan ja käsityömestari Mervi Pasanen käytäntöön esittelemällä pukeutumista osa kerrallaan mallien avustuksella.
Nysse-liikenteen muutokset 7.6 ja 9.8Koti ja ympäristö
Vuosi 2021 on Tampereen seudun joukkoliikenteessä suurten muutosten vuosi. Ratikkalinjojen käyttöönotto vaikuttaa myös Pirkkalan Nysse-liikenteeseen. Uudistus aloitetaan jo kesäkaudella 7.6.2021 alkaen. Suurimmat muutokset tulevat voimaan 9.8.2021, jolloin myös osa Pirkkalan linjastonumeroinnista tulee muuttumaan.

Kesäkaudella Pirkkalassa palvelu pysyy muutoin entisellään, mutta Pereen ja Nuolialan alueilla aloittaa uudet linjat 30 ja 31.

Lue lisää linjoista ja liikennöintimuutoksista Nyssen sivuilta.
Osallistu opastetuille kävelykierroksilleHarrastukset ja vapaa-aika
Pirkkalan kunta järjestää kesä-elokuussa monipuolisia opastettuja kävelykierroksia. Kierrokset ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, mutta niihin on ennakkoilmoittautuminen. 

Kesäkuussa on luvassa kaksi opastettua kierrosta, jotka ovat:
Pirkkala ennen ja nyt 9.6. klo 18
Kävellen takaisin muinaisaikaan 20.6. klo 15.

Varmista paikkasi kierroksella ja ilmoittaudu mukaan nyt!

Katso lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet verkkosivuilta
Vuokraa soutuvene ja lähde Pyhäjärven vesilleHarrastukset ja vapaa-aika
Lue lisää Turrin venesataman vuokrattavista veneistä kunnan verkkosivuilta. Pääset sivuille alla olevasta painikkeesta.
Lapsetkin pääsevät äänestämään!Yleistä
Kesän kuntavaalien yhteydessä järjestetään valtakunnalliset lasten vaalit, joissa lapset voivat äänestää suosikkiaan suomalaisten kuvittajien tekemistä piirroshahmoista. Valtakunnallisen tapahtuman tarkoituksena on tukea demokratiakasvatusta ja tehdä vaaleista ja äänestämisestä koko perheen yhteinen tapahtuma.

Koronatilanteen vuoksi lasten vaalit toteutetaan tällä kertaa pääosin sähköisessä muodossa. Pirkkalan nuorten neuvosto esittelee omalla videollaan lasten vaalien ehdokkaat ja kannustaa kaikkia käyttämään omaa äänioikeuttaan! https://youtu.be/IlfupXikLEg

Voit tutustua ehdokkaisiin tarkemmin ja äänestää osoitteessa www.lastenvaalit.fi. Sähköisen äänestyksen lisäksi Pirkkalan pääkirjastolla on lasten vaalien äänestyspiste, jossa voi käydä antamassa äänen suosikkiehdokkaalleen.

Äänestysaika on 26.5–13.6. Lasten vaalien tulos julkaistaan virallista vaalipäivää seuraavalla viikolla osoitteessa www.lastenvaalit.fi.
Liikennevalourakka Naistenmatkantien liittymissä alkaa 24.5Koti ja ympäristö
Naistenmatkantien liittymiä parannetaan rakentamalla Kauppiaankadun ja Perkiöntien risteysalueille liikennevalot. Työt alkavat maanantaina 24.5 ja valmistuvat heinäkuun loppuun mennessä.

Urakoitsijana toimii Tampereen Puutarha-Center Oy.

Liittymäalueilla parannetaan kevyen liikenteen reittejä ja suojatiesaarekkeita. Uusitaan liikennemerkit vastaamaan uuden tieliikennelain vaatimuksia ja tehdään tarvittavia muutoksia myös valaistukseen.

Tutustu suunnitelmiin ja lue lisää urakasta kunnan internetsivuilta.