Tervetuloa Haloo Pirkkalan selainversioon!

Haloo Pirkkalan avulla tiedät mitä kunnassa tapahtuu ja pystyt vaikuttamaan kunnan kehittämiseen.

Mikä on Haloo Pirkkala?

Voit esimerkiksi tehdä helposti vikailmoituksia, viestiä vaivatta kunnan kanssa, ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin ja paljon muuta.
Sahapuiston sillan kunnostustyötKoti ja ympäristö
Sahapuiston sillan pintarakenteiden kunnostustyöt tehdään 22.8.-4.9.2022 välisenä aikana. Kulku työalueella on kunnostustöiden aikana kielletty.

Kevyen liikenteen reitti on suljettu valaistuilla aitaesteillä ja alueella on opasteet kiertoreitille.

Klikkaa alla olevasta painikkeesta kunnan nettisivuilla olevaan uutiseen, jossa kuva työalueesta ja kiertoreitistä löytyy suurempana.

Pahoittelemme häiriötä
Yhdyskuntatekniikka ja alupalvelut
Pirkkalan ja Nokian 100-vuotista historiaa juhlitaan 3.-4.9.Harrastukset ja vapaa-aika
Yhteisen juhlaviikonlopun ohjelmassa on seminaari, kävelymessu ja juhlakonsertti. Juhlaseminaarin puhujina ovat mm. Perttu Pölönen ja Anneli Kanto. 
Tutustu viikonlopun ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan seminaariin kunnan verkkosivuilla.
Pääset verkkosivuille alla olevasta painikkeesta.
Kuntokatsastus -reitti VähäjärvelläHarrastukset ja vapaa-aika
Tule testaamaan oma kestävyyskuntosi!

Pirkkalan Vähäjärvelle on tullut kuntokatsastus - reitti. Reitin tavoitteena on tarjota matalan kynnyksen liikuntapalvelu valmiille lähiliikuntapaikalle sekä lisätä kansalaisten tietoisuutta omasta kuntotilanteesta ja kunnon yhteydestä terveyteen.

Reitin pituus on 1,866 kilometriä ja lähtö vapaa-aikakeskuksen kulmalta, tenniskenttien vierestä (Urheilutie 10).

Lue lisää kuntokatsastus -reitistä kunnan verkkosivuilta. Pääset verkkosivuille alla olevasta painikkeesta.
Rantaniityn puiston puistosuunnitelmaehdotus uudelleen nähtävilläKoti ja ympäristö
Rantaniityn puiston puistosuunnitelmaa on muokattu ja se on laitettu uudelleen nähtäville muistutusten antamista varten. 

Tutustu suunnitelmaan kunnan internetsivuilla tai piipahda kunnan asiointipisteessä osoittessa Viistokuja 3, josta suunnitelma löytyy paperiversiona. 

Mahdolliset muistutukset tulee toimittaa kirjallisina 7.9.2022 klo 15 mennessä.

Siirry hankesivuille, josta suunnitelma löytyy, alla olevan painikkeen kautta.
Vanhatie suljetaan liikenteeltä Mäkikadun risteyksen kohdalta 15.8Koti ja ympäristö
Mäkikadun saneerauksen liitostöistä johtuen, joudumme katkaisemaan kulun liikenteeltä Mäkikadun ja Vanhatien risteyksen kohdalla (noin Vanhatie 24 kohdalla). Tiesulku alkaa elokuun puolessa välissä ja työt kestävät arviolta noin kaksi viikkoa.

Suurempi kuva katkaisukohdasta löytyy kunnan internetsivujen hankesivulta: Mäkikadun saneeraus. Voit siirtyä sivulle alla olevan painikkeen kautta.

Pahoittelemme häiriötä
VIKA KORJATTU, Turrin matonpesupaikka toimii taasKoti ja ympäristö
Päivitys 9.8 klo 13.16: vika korjattu ja Turriin pääsee taas mattopyykille.

Turrin matonpesupaikalla on havaittu ongelmia vesipumpussa tänään tiistaina 9.8 ja sinne ei tule vettä. Vikaa tutkitaan. Tietoa päivitetään kunnan internetsivujen uutiseen, kun vikatilanteesta ja korjausaikataulusta saadaan selvyyttä.

Valitettavasti Loukonlahden matonpesupaikka on jouduttu sulkamaan teknisen vikatilanteen vuoksi koko loppukaudeksi 2022.

Pahottelemme häiriöitä.
Yhdyskuntatekniikka ja aluepalvelut
Loukonlahden matonpesupaikka suljettu loppukesän 2022Koti ja ympäristö
Loukonlahden matonpesupaikalla on ollut vesipumppuongelmia kesäkaudella 2022. Sitä on yritetty korjata useaan otteeseen, mutta on toiminut korjaustöiden jälkeen vain väliaikaisesti.

Vesipumppu on nyt rikkoutunut kokonaan ja siinä on havaittu halkeama. Korjaustyöt vaativat kaivuutöitä, joihin päästään toivottavasti syksyllä.

Valitettavasti matonpesupaikka joudutaan sulkemaan loppukaudeksi 2022.

Pahoittelemme häiriötä.

Yhdyskuntatekniikka ja aluepalvelut
Suupantien urakasta johtuvat liikennejärjestelymuutokset elokuussa 2022Koti ja ympäristö
Suupantien liikennejärjestelyt muuttuvat keskiviikosta 3.8.2022 alkaen vaiheittain. Muuttuvat liikennejärjestelyt ovat voimassa koko elokuun ajan.

Samassa yhteydessä nyt valmistunut Suupantien eteläpuolen kevyen liikenteen väylä palautuu yleiseen käyttöön.

Autoilijoita pyydetään huomioimaan, että nyt voimaan tulevien työmaajärjestelyjen yhteydessä väistämisvelvollisuus kohdattaessa on käänteinen edelliseen työvaiheeseen verrattuna, eli väistämisvelvollisuus kohdatessa on jatkossa idästä länteen Suupantietä ajaessa tämän vaiheen ajan.

Suupantie 6:n kiinteistöille ja liiketiloille järjestetään koko vaiheen ajan kulku ja tämän edustan pysäköintipaikkoja otetaan työmaa-alueeksi asteittain, eivät siis heti poistu kaikki käytöstä.

Katso tarkempi kuva muuttuvista liikennejärjestelyistä kunnan internesivuilla olevasta uutisesta.

Pahoittelemme rakentamisesta aiheutuvaa häiriötä.

Yhdyskuntatekniikka ja aluepalvelut
Katu- ja puistosuunnitelmia nähtävilläKoti ja ympäristö
Niemenmaan metsän puistosuunnitelma sekä Pereen alueen Korkokujan ja Tykkipuiston katu- ja puistosuunnitelma ovat nähtävillä 3.-24.8.2022 mahdollisia muistutuksia varten.  

Tutustu suunnitelmiin tarkemmin Hankkeet -sivuilla tai piipahda kunnan Asiointipisteessä, jossa suunnitelmat löytyvät paperiversioina.
Roskikset rantareitillä Soljan kohdalla
Hei. Esittäisin toiveen, ettei talveksi kerätä pois Rantareitiltä Soljan kohdalta roskiksia. Soljassa on paljon koiria ja reitti pysynyt suht siistinä . Viime talvena roskikset poistettiin!!!!
Hidastetöyssyjä Soljaan
Moi! Onko Soljaan tulossa hidastetöyssyjä? Alueella jo nyt paljon lapsia ja ajonopeudet huomattavan kovia.
Loukonniemen leikkipuiston puuttuva valaistus ja puiston päivittäminen
Loukonlahdentielle uusitaan parhaillaan katuvalaistusta. Olen pari vuotta sitten antanut palautetta Loukonniemen leikkipuistosta puuttuvasta valaistuksesta, jota ei ole laisinkaan ja silloin minulle kerrottiin, että valaistus lisätään muiden korjaustöiden yhteydessä. Onkohan tämä toteutumassa? Tuleehan leikkipuistoon valaistus nyt tehtävien valaistustöiden yhteydessä? Puiston leikkivälineet kaipaisivat myös päivitystä. Leikkipuisto on ahkerassa käytössä alueen lapsilla. Lisäksi alueelle on muuttanut viime aikoina useampi uusi pikkulapsiperhe. Puistoon kaivattaisiin uutta isompaa kiipeilyteline/liukumäkiyhdistelmää ja mahdollisesti useampia keinuja, joita on nykyään vain 2, toinen vauvoille ja toinen lapsille. Onko puiston päivittäminen suunnitelmissa lähiaikoina?
Hidaste kierretään
Ollikantiellä viipalekoulun suojatien lähellä olevat hidasteet ovat liian lyhyet, sillä suurin osa autoista kiertää ne vastaantulevien kaistan kautta hiljentämättä nopeutta. Hidasteiden olisi hyvä olla molemmilla kaistoilla suojatien molemmin puolin.
Bussilla lentokentälle
Yllätyin, kun huomasin, ettei julkista liikennettä käyttäen pääse Naistenmatkantieltä tai Pirkkalan keskustasta lentokentälle. Bussi 103 Tampereelta menee ohitusteiden kautta. Eikö tähän asiaan voisi kunta vaikuttaa?
Hiihtoladun viereen väylää muille kulkijoille
Voisiko ensitalven latuja tehdessa ajatella että myös muilla tavoin liikkuvat haluausivat mennä metsään? Olisiko mahdollista jättää väylät myös kavelijöille ja pyörille?
Emännänpolun turvallisuus
Hei! Nyt kun uudet pienet oppilaat ovat aloittaneet koulutaipaleensa kyselisin, onko Emännänpolun risteyskohdille mitään tehtävissä? Eilen todistin, kun puhelin korvalla ollut kuljettaja ajoi aivan härskillä nopeudella rivarin pihaan ja pyöräilijä joutui tekemään äkkijarrutuksen. Onneksi kyse oli tässä kohtaa jo isommasta ja kokeneemmasta lapsesta, mutta näitä tapauksia näkee viikottain. Suurin osa kuljettajista ajaa Emännänpolun yli rauhallisesti ja tarkistaa kevyen liikenteen kulkijat, mutta näitä liian kovia tilannenopeuksia, joissa kuljettajat eivät edes käännä päätään Enännänpolulle päin, näkee aivan liian usein. Totta kai pyöräilijöiden ja kävelijöiden pitää tarkkailla muuta liikennettä, mutta voisiko näitä risteyskohtia maalata suojatievärein tai jotain. Kohta rysähtää.
Vanhat suojatiemaalaukset
https://www.aamulehti.fi/autojaliikenne/art-2000008988813.html tuon luettua tuli katseltua merkintöjä tarkemmin Pirkkalassakin. Ainakin Linnakalliontiellä oli useita vanhanmallisia merkintöjä, varmaan muuallakin.
Sähkörasia rikki
Valotolpassa oleva sähkörasia on rikki.